1. De 3DS presentatie... flauwe troep

De 3DS presentatie... flauwe troep

Ik keek er weken naar uit, had hoge verwachtingen, om vervolgens zeer hard op mijn smoel te gaan en telleurgesteld te worden door het bedrijf waar ik al sinds mijn kindertijd respect voor heb: Nintendo.

Het begon allemaal al met een flauw intro met een Engelse cabaretier, begeleid door een Franse Nintendo woordvoerder met een dik accent. Hier kan ik natuurlijk mee leven, ware het niet dat hun toneelstukje nog wel uitgevoerd had kunnen worden door kinderen op de peuterspeelzaal. Het kwam allemaal zó vrolijk, klinisch en commercieel over, dat ik er gek van werd. Ook de tussenfilmpjes van de features kwamen bijzonder commercieel gericht over.

Sayonara a.k.a. tot ziens

Het ergste moest echter nog komen, want na de "humoristische" Engelsman en brabbelende Fransoos kwamen té vrolijke of té norse Japanners die schijnbaar de Engelse taal niet onder de knie hebben, waardoor wij te maken kregen met een eng starende tolk, die ook nog eens de helft verkeerd interpreteerde of iets niet verstond.

En dan nog kleine irritaties zoals het te lang doorpraten over Shaun the Sheep (we weten het nu wel, het is een schaap ja, go away) en geklets over SpotPass en StreetPass. Het was té veel informatie die we al gehad en gezien hebben, gepaard met té weinig vitale informatie. Men kon uiteindelijk niet eens een vaste prijs voor het apparaat noemen.

Teleurstelling

En aan het einde was het dan zover. Prijs, datum en launchtitels. Hier had ik telkens met smart op gewacht, om vervolgens keihard in de kou te staan. We kwamen alleen achter de datum, terwijl prijs niet vastgesteld kon worden, en definitieve launchtitels schitterden van afwezigheid.

Nu zeg ik niet dat het gelijkwaardig had moeten zijn aan een E3 presentatie, maar wat meer inhoud en minder geklets had ook wel gekund. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik er níet langer na uitkijk om eindelijk dat apparaat te kopen en er toppertjes zoals Resident Evil: Revelations en The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D op te spelen. Ik kan er niet op wachten, maar wat meer informatie was niet uit den bozen geweest. En na het lange wachten had ik ook wel meer verwacht van jou; Nintendo.

Dit artikel delen

Over de auteur