1. Who the fuck is Elles? Consolewaanzin!

Who the fuck is Elles? Consolewaanzin!

Vrouwen en games, mannen hebben daar vaak bepaalde voorstellingen bij die niet altijd meer binnen het plaatje passen van de vrouwelijke gamer. Als we het met hen hebben over een vrouw die gamed, gaat het vaak over de Wii-doelgroep of hardcore vrouwen die veel te dik en lelijk zijn. Maar als nieuwe (en enige) redactrice van PS3Clan moet ik jullie toch het tegenovergestelde bewijzen. Ik behoor niet tot de bovengenoemde stereotypen, speel niet vaak op de Wii en heb geen overgewicht. En of ik mooi ben? Dat laat ik maar lekker aan jullie fantasie over. Ik zal regelmatig columns posten over mij en mijn leven met games. Maar eerst is het tijd dat jullie mij wat beter leren kennen. De eerste columns zal ik daarom wijdden aan mijn gameleven tot op de dag van vandaag.

Het begon allemaal in groep 4. De gameboy was het hipste apparaat wat je in die tijd kon hebben, maar weinig kinderen waren in het bezit van dat ding. Zo ik ook niet. Mijn ouders vonden dat ik daar maar voor moest sparen en dus legde ik al mijn zakcentjes bij elkaar om later de Gameboy te kunnen kopen. Echter schoot dat met 2 gulden per week niet echt op, en eer ik de Gameboy bij elkaar had, was de Gameboy Color al op de markt. Zo ook met games. Voordat ik een kleine collectie spellen had opgebouwd, kwam ik erachter dat er in plaats van Gameboy Color, Gameboy Advance op de doosjes stond. En ja hoor, ik had echt geen zin meer om überhaupt nog te sparen.

Nu een aantal, (lees: Heel veel,) jaren later is er niets veranderd. Ik heb inmiddels voldoende geld om alle consoles te bezitten met de daarbij horende games. Er is iets wat mij enorm verbaasd heeft. Koop ik een Wii denkend dat ik er ben. Nee hoor: De Wiimote is niet nauwkeurig genoeg en mag ik dus naar de winkel rennen om Wiimote Plus te kopen. Hoppa, 50 euro! Bovendien is men ook al bezig met een Wii die alles in HD afspeelt. In deze tijd is dat bijna onmisbaar, dus wat doet al het hardcore publiek voor Zelda en Mario? Juist, Hoppa waarschijnlijk weer 250 euro om in HD te kunnen spelen. Natuurlijk had dat eerder gekund.

Dan de Xbox 360. Mooi apparaat, maar alleen omdat ik toen nog op de PS3 moest wachten. Van een apparaat waar van ik verwacht gewoon online te kunnen, moet ik 60 euro per jaar neertellen om online te kunnen gamen. Om online te kunnen gamen moet je internet hebben en laten de netwerken tegenwoordig draadloos zijn. Nee, ik ga echt geen kabel naar zolder doortrekken, dus dat wordt een extra apparaatje kopen om gebruik te kunnen maken van een draadloos netwerk. Hoppa, 70 euro! De Xbox 360 maakt bovendien een enorme herrie. Natuurlijk doet Microsoft daar niets aan. Ze brengen gewoon een stillere versie op de markt mét draadloos internet die geen Red Ring of Dead kan krijgen (Maar dat moet eerst nog maar bewezen worden!).

Sony doet het wat dat betreft net iets netter. Behalve de enorm hoge prijzen van de PS3 in het begin, kan je nu voor een meer dan redelijke prijs een PS3 kopen. Het PSN is bovendien gratis en het maakt qua functies ook niet uit of je een Slim of nog een dikke versie hebt. Jammer is wel dat de Slimline versie een harde schijf van 120 of 250GB heeft, maar we nu al weer voor dezelfde prijs 350GB kunnen kopen. Dit was een jaar geleden ook al mogelijk. Daarnaast hebben we de controllers. De Sixaxis was weliswaar licht, maar waar was de rumble? Dit waren we gewend van de PlayStation 2 en het was mij totaal niet duidelijk waarom ze die functie niet in de sixaxis hadden ingebouwd. Echter werd een half jaar later dat mij wel duidelijk met de komst van de Dualshock 3. Ja hoor, 45 Euro als we willen genieten van de trilfunctie!

En dan nog boos worden op de 2e hands markt. Als wij met zijn allen onze PS3, Xbox360 of Wii’s op Marktplaats zetten, zou dat minder geld in het laadje brengen. Nou geloof me, iedereen die zijn console 2e hands koopt geeft vroeg of laat toch weer geld uit, zo zie je wel hierboven. Ik vind daarom dat de bedrijven eens wat minder moeten klagen en willen ze verkoop voorkomen, dan zullen ze iets moeten verzinnen die ons de consoles laat houden. Maar dan wel gratis!

Dit artikel delen

Over de auteur