1. Who the fuck is Elles? Zielige discussies

Who the fuck is Elles? Zielige discussies

Alsof gezeur van ouders nog niet voldoende is, was het ook tijd om te vechten met het broertje. Ondanks dat we het over het algemeen goed met elkaar kunnen vinden was er één reden voor discussie waar we maar niet over uit kwamen: De consoles. Eeuwenlange discussies over welke nu beter was waren aan de orde van de dag waardoor mijn ouders er helemaal gek van werden. Maar wat wij in het klein deden, hebben miljoenen mensen in het groot gedaan: de Console Wars.

De Wii, PlayStation 3 en de Xbox 360 hebben elk hun eigen groep aanhangers. En net als Ajax met Feijenoord botst, botst de PlayStation 3-groep met de Xbox 360-aanhang. Die twee groepen gaan samen weer de strijd aan met de Nintendo-gamer en zo werden fora overspoelt met redenen waarom één van deze consoles niet gekocht mocht worden. Het werd zelfs zo erg dat er een website gelanceerd werd, waar men actueel de verkopen van alle consoles kon bijhouden. Daarnaast zijn de wekelijkse lijsten met de aantal verkochte consoles nog steeds erg populair. Blijkbaar zijn de cijfertjes voldoende reden om een console te kopen. Waar is jullie mening?

Wanneer men zegt dat de gamer kinderachtig is, kijk dan eens naar Sony, Microsoft en Nintendo. Hoe vaak werd er over en weer een opmerking gemaakt over de kracht van hun consoles tegenover de concurrent? Sony heeft meerdere malen beweerd dat hun console een veel betere en krachtigere console is dan de Xbox360. Microsoft beweerd daartegenin weer dat de exclusives voor de Xbox 360 veel beter zijn dan die van Sony. Nintendo beweerde dat de gamende wereld niet meer zit te wachten op saaie controllers, maar de beweging onmisbaar blijkt. Zo valt er elke week wel weer een uithaal van één van deze bedrijven te vinden. Het mooie is dat deze bedrijven wel direct de mening van hun aanhang bepalen. Zodra zo’n uitspraak is gedaan worden, valt in de reacties op deze nieuwsberichten direct te lezen dat het bedrijf helemaal gelijk heeft van de ene partij, en beweerd de andere partij direct het tegendeel. Argumenten? Uitspraken die allemaal al eens gedaan zijn door de almachtige Sony, Microsoft of Nintendo. Waar is jullie mening?

Mocht je je dagelijks actief bezig houden met deze “console wars” en denk je nog steeds een eigen mening te hebben, dan het volgende. Heb je ooit op een andere console gespeeld dan die ene die je naast je TV hebt staan? Heb je in überhaupt kunnen genieten van een potje Gears of War, LittleBigPlanet of een uitdagende Zelda-game? Sta je er voor open om ééns een andere controller op te pakken dan je gewend bent? Mocht je het bovenstaande “per ongeluk” wel hebben gedaan, is de mening die je op fora over de concurrent schrijft, wel daadwerkelijk wat je van een game vindt? Kun je, al is het er maar één, deze vragen met “nee” beantwoorden? Waar is je mening?

Dames en heren, valt hier in het bovenstaande niets op? Al deze mensen die dagelijks bij elk bericht over de concurrent van de verschrikkelijk kinderachtige reacties plaatsen, waar is die reactie op gebaseerd? Ik durf te beweren dat 90% van de mensen die hieraan meedoet, niet eens weet waar hij werkelijk over praat. Laat iedereen gewoon zijn eigen favoriete console hebben en val anderen hier niet mee lastig. Verdiep je eens een keer in de concurrent en je zult zien dat elke console zijn eigen kracht heeft. Op het moment dat je maar aan één console gaat denken, mis je een heleboel van de andere consoles die waarschijnlijk net zo leuk kunnen zijn! Zeg nou zelf: Een nieuwe game ontdekken met een andere gamer, is toch veel leuker dan elkaar elke dag af te zeiken?

Dit artikel delen

Over de auteur