1. Destroy All Humans!

Destroy All Humans!

Wat waren de Amerikanen met zijn allen vroeger toch bang dat buitenaardse wezens de aarde zouden komen veroveren. In de jaren vijftig was deze angst op zijn hoogtepunt, dankzij de gebeurtenissen in Roswell en de vele films die over dit thema gingen. Pandemic gaat met hun spel Destroy All Humans terug naar deze tijd en laat de speler ervaren hoe het zal zijn als aliens de aarde zouden aanvallen. Sterker nog, jij bent een buitenaards wezen en krijgt alle ruimte om de groene planeet en zijn bewoners te vernietigen.

Het spel begint als je in het midden van de Verenigde Staten op een boerderij landt. Vol met woede omdat de aardbewoners één van jou broeders hebben gekidnapt stap je uit jouw UFO. Het eerste wat de alien Crypto tegenkomt zijn een paar koeien. Er van overtuigd dat dit mensen zijn, begint hij bevelen tegen de arme beesten uit te roepen. De koeien moeten hem maar even naar hun leider brengen en zeggen waar zijn broeder is. Helaas voor Crypto begrijpen de beesten niet veel van zijn dreigementen. Zijn woedemeter loopt hierdoor nog hoger op, waarna hij besluit de beesten af te maken. Hij pakt zijn gravity-gun, richt hem op een zwart wit gevlekt beest en vuurt. Hierdoor is de koe ineens gewichtloos en kan jij hem alle kanten op bewegen. Na hem een paar keer van grote hoogte op de grond te hebben laten vallen, blijkt het beest morsdood. De toon van de humor is gezet.

Vervolgens komen er een paar boze boeren op je af en leer je de fijne kneepjes van het alien-bestaan. Zo heeft Crypto een aantal leuke wapens die hij kan gebruiken. Als je eenmaal een aardbewoner hebt afgemaakt is het mogelijk om zijn hersenen op te blazen. Natuurlijk doet hij dit niet voor de lol. De herseninhoud van de mens kan namelijk gebruikt om DNA uit de mens te halen. Met dat DNA kunnen nieuwe aliens worden gemaakt. Daarom wordt Crypton voor elke stukje DNA rijkelijk beloond. Met die beloningen kunnen vervolgens weer nieuwe upgrades worden gekocht.

De missies in het spel lijken zeer gevarieerd. Ik gebruik hier het woord lijken, omdat ik nog niet al te veel met het spel heb kunnen spelen. We beschikken namelijk momenteel over een zeer instabiele previewcode, die vaker vastloopt dan dat hij werkelijk speelt. Daarom heet het gelukkig ook een previewcode. Afijn, de missies dus. De ene keer probeert Crypto ongemerkt door een stad te sluipen en de volgende missie houdt hij zich bezig met het uitmoorden van het gehele Amerikaanse leger. Elke nieuwe missie was voor mij telkens weer een aangename verrassing, zoals het eigenlijk in elk spel hoort te zijn.

Destroy all Humans komt eind juni uit, waarmee het de zomerhit van 2005 lijkt te worden. Het is verfrissend om een keer de rol van de alien die iedereen afmaakt te spelen. Daarbij heeft Crypto een aantal leuke aanvalsmogelijkheden, waarbij de gravity-gun de show speelt: lekker mensen of auto’s door de lucht laten zweven, om ze vervolgens met een grote smak tegen de grond aan te gooien. Of wat dacht je er van om mensen te hypnotiseren, waarna ze als kip zonder kop over de openbare weg heen rennen. Heerlijk!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Op Gametrailers zijn al een paar filmpjes te downloaden.

  Lijkt me een erg leuk spel, weer eens wat anders dan die standaard shooters :)

 • Heb me anders mateloos geïrriteerd toen Jelle al lachend, gierend en brullend achter de televisie zat hier op de redactie… :P Maar goed, de humor is echt briljant en als je koeien kunt laten zweven en ze weg kunt smijten, dan moet het toch haast een uniek spel zijn?

 • Klinkt leuk, kheb alleen geen PS2 :)

 • Vind het hypnotiseren ook geinig:D Ik speel het alleen tot op heden zonder de missies te voltooien. Vind het ellende veroorzaken leuker…

 • lijikt me een leuk spel

 • @ Metus.be

  Komt ook voor de xbox hoor.

  lijkt me trouwens een erg leuk en orgineel spelletje.

 • Lijkt me leuk spel :)

 • Heb in tijden niet een spel gezien waar humor zo de boventoon voert

 • Sinds de vorige E3 volg ik deze game al.

 • Mij boeit het nog niet zoveel :D

 • hopelijk komt ie ook op de pc uit, wat best wel logisch zou zijn.

 • hij MOET wel opde pc uitkomen, anders kan ik m niet spelen:P

 • Ik denk niet dat ie op pc komt, THQ is meestal alleen console. Maar je weet het nooit

 • Lijkt me wel een geinig spelletje alleen ben ik bang dat het snel gaat vervelen…

 • wel een lauw spel die ga ik echt wel halen ofzo tof lekker koeie en mensen in de lucht smijten en met een smak op de grond pluren gaaf tog:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren