1. Who the fuck is Elles? Mannen!

Who the fuck is Elles? Mannen!

Vrouwen en videogames, mannen kunnen er moeilijk aan wennen. Als vrouw zijnde krijg ik regelmatig met mannen te maken die maar niet kunnen geloven dat ik geen penis heb, laat staan onder de 100 kilo weeg. Eenmaal overtuigd, krijg ik als vrouw verschillende reacties. Deze kunnen heel positief zijn, maar helaas ook vaak zat negatief. En dat laatste zeker als ik hun ego eens flink in gevaar breng.

Ondanks het feit dat ik wel degelijk verslaaft ben aan games uit de Sims serie, spendeer ik veel meer tijd aan games die meer bestemd zijn voor mannen, waaronder het welbekende MAG en Call of Duty. In het echte leven krijg ik vaak waardering als ik weer eens een bezoekje breng aan de lokale gameshop, online gaat dat helaas net even iets anders. Tijdens het gamen, gebruik ik een headset en zodra ik begin te praten, krijg ik gelijk reacties. Als eerste krijg ik naar mijn hoofd geslingerd dat ik een 12 jaar jong knulletje ben en moet opflikkeren omdat deze games voor volwassenen zijn. Als ik reageer dat ik gewoon een vrouw ben, willen ze dat gelijk niet horen. Er zit dan maar één ding op om het tegendeel te bewijzen: flink hun kont schoppen.

Een lekker potje gamen verandert dan meteen in prestatiegericht knallen. Ik vind het heerlijk om gewoon relaxed wat mensen neer te schieten en zelf een aantal keertjes dood te gaan. Naar punten kijk ik dan niet. Echter heb ik wel degelijk skills en die zal ik dan tonen ook. Géén sniper maar direct in de actie. Snel rondlopen door de gehele map en mijn mannelijke tegenstanders alle hoeken van de map laten zien. Yes! Ik sta op de eerste plaats. En nu maar afwachten wat de reacties zijn….

Vaak duurt het even voor ik reacties krijg maar dan komt het gescheld: “Trol, hoer, bitch, noob, lelijk wijf, travestiet, manwijf, stom meisje”. De Engelse varianten zijn toch wel de meest voorkomende reacties. Waar is dat voor nodig, vraag ik me dan af. Als ik het ze vraag, krijg ik vaak nog onzinnigere antwoorden als; “omdat het zo is”. Ja mannen, wat zijn jullie toch stoer! Nog leuker is dan het gelach van een stel jongens wiens stem nog regelmatig overslaat en dan zelf niets meer durven te zeggen.

Maar waarom kunnen jullie mannen er zo moeilijk tegen om van een vrouw te verliezen? Op het moment dat ik jullie kont schop, komt dan jullie mannelijkheid in gevaar? Op het moment dat ik jullie kont schop, is het dan nodig om mij uit te schelden? Ik doe immers iets wat vele andere mannen waarschijnlijk niet lukt. Jullie zijn toch zo hard en stoer? Yeah right. Als je jezelf niet over zo’n klein verlies heen kan zetten, dan zul je daar toch eens over na moeten denken.

Aangezien wij vrouwen in jullie ogen alleen maar dienen om wat naaktfoto’s door te sturen, of nog erger, via de webcam op Xbox live een Wiimote in onze kut mogen stoppen, geil met jullie berichtjes te versturen en zeggen dat we geen vriendje hebben, doen alsof we het geweldig leuk vinden dat manlief elke nacht tot 03:00 uur zit te gamen, of op beurzen die voor jullie bedoelt zijn (toch?) in een minirokje met Grand Theft Auto erop mogen lopen, vind ik dat we best een keer een overwinning op Call of Duty mogen hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur