1. Bill Gates verwacht Microsoft als marktleider met Xbox 2

Bill Gates verwacht Microsoft als marktleider met Xbox 2

Mediamagnaat Bill Gates ziet de opvolger van de Xbox als hét apparaat dat er voor gaat zorgen dat Microsoft marktleider wordt. Op het moment is Sony consolemarktleider met de PlayStation-systemen. Volgens Gates is Microsoft in deze generatie als een 'sterke' tweede geëindigd. Dankzij de Xbox 2 zou het publiek Sony en Microsoft als gelijken beschouwen.

Echter, enkele analisten denken hier anders over. Analist Michael Pachter beweert dat de industrie pas een boost zal krijgen nadat Sony haar nieuwe spelcomputer heeft gelanceerd. Volgens Pachter onderschatten mensen de lancering van de Xbox 360. Men zou denken dat de spelcomputer in 2006 goed zal verkopen. Pachter denkt dat echter dat Sony met de PlayStation 3 een nieuwe cyclus zal kenmerken en dat de verkoop van die spelcomputer tot 2007 niet zal 'materialiseren'.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou , ik denk toch dat de Ps3 de grootste gaat worden.

  Dit mede door de naam aanhang die de Ps2 heeft opgebouwd.  Maar het zou natuurlijk wel leuk zijn als Billy de grootste wordt op console gebied.


 • ik denk ook niet dat microsft al in de 2e generatie, sony kan inhalen. vooral omdat playstation heel bekend is bij de grote massa (sterker nog… sommigen hebben nog nooit een xbox gezien!).  hopelijk gaat microsoft niet van die veel te makkelijke main-stream games maken. ik heb liever ninja gaiden-achtige spellen :P

 • Bwuhahahaha terwijl Microsoft en Sony in de volgende generatie om de cijfertjes en graphics geilende jochies gaan vechten zal Nintendo in de schaduw zich terug vechten tot een speler van even groot formaat … nou jah … dream on in iedergeval … maar grote kans dat de consument straks niet weet wat ze moeten kiezen tussen 2 bijna de zelfde producten en dan maar voor iets ECHT nieuws gaan.

 • Tja imo gaat het zo: Wie het eerst uit is, verkoopt het meest. De concurenten moeten dat dan maar zien in te halen.  Kijk naar de DS, was ook het eerste uit in alle delen van de wereld en nu zie je dan ook dat de PSP moeite heeft om de DS in te halen.  Alles is dus mogelijk. • @OptimusPrime

  Dreamcast was ook eerder uit dan PS2, maar was een grote flop. Dus: wie het eerste uit is, verkoopt het meest gaat niet altijd op

 • Dreamcast is nou niet echt bepaald een grote flop hoor. Er was wel vraag naar, maar Sega leverde gewoon te weinig consoles af. Hierdoor is het product Dreamcast geflopt.  @Linky84: God hates fanboys. Remember that!

 • Dream On Bill Gates!

 • Bills kapitaal stijgt hem naar naar het hoofd….

 • Jah, right…Billie…Xbox 360 zal het eventjes gaan klaren hoor

 • hahaha PS3 gaat het zeker inhalen

 • Sony wint het voral omdat ze meerdere en stoerdere games hebben!

  Nintendo REV. is toch meer de Revoltie op nieuwe dinge

 • Ik zeg toch alles is mogelijk…..mensen zeiden ook dat Forza bagger zou worden…en kijk nu…M$ heeft gewoon de poen om nummer 1 te worden.

 • wat een arrogant ventje, maargoed Sony en Nintendo zouden hetzelfde zeggen over hun console :P

 • Ik weet wel zeker dat de Ps3 echt wel beter gaat verkopen dan de nieuwe xdoos. Dat heeft alleen al met het image te maken en de marketing dat is bij sony namenlijk veel beter dan bij microsoft.  De playstation 2 verkocht in het begin echt supergoed terwijl er

  geen leuk spel voor te krijgen was maar puur vanwege het imago

  verkocht hij zo goed. • Uiteindelijk zal de Xbox groter worden dan de PlayStation. Of dat de aanstaande generatie gebeurt?

 • ^^true

 • Wat ook heel goed mogelijk is dat MS en Sony om de eerste plaats vechten en elkaar af proberen te troeven met grootspraak, en het zou dan zomaar kunnen dat Nintendo de lachende derde word omdat veel mensen naast een Xbox 360 of een PS3 er een Nintendo revo bij kopen.  Het is natuurlijk een mogelijkheid, want zo zal het bij mij wel gaan, een xbox 360 en een revo. Mischien een idee voor nintendo en MS om meer consoles te verkopen gewoon de 2 consoles bundelen in een pakket :D ik durf te wedden dat ze dan verkopen als een tiet als ze eer een leuk prijskaartje aanhangen :P

 • Nintendo gaat niet samenwerken, dat lukt niet. Dan is toch het hele concurrentie idee naar de maan?

 • Xbox maakt veel kans om 'nummero uno' te worden. Maar dan moeten ze zich alleen focussen op het westen. Als ze japan helemaal loslaten dan is het goed mogelijk dat microsoft de grote winnaar wordt van de komende generatie.

 • Ik denk zelf dat het Microsoft gata lukken.

  Als er iedere maand een goede game komt die de Japanners ook zouden kopen en de PS2 gamers over de streep kan trekken dan is het klusje geklaard. Ik zelf heb altijd een Playstation gekocht mara ben dat playstation gezeik ook een beetje zat aan het woorden.

  Daarom koop ik de XBOX 360. Wat mensen ook niet moeten vergeten is dat er veel Playstation fans overstappen.

  Microsft heeft het geld en de potentie om het klusje ooit in de toekomst te klaren. Nintendo met andere woorden is aan het inzakken. De kracht die Nintendo vroegger uitstraalde is verdwenen.

  Spellen woorden 1tonig enz. Ik ben nu bang dat Nintendo de Console Wars gaan verliezen en mijn tip aan nintendo is gewoon geen Revo maken en zichzelf richten op de Handheld.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren