1. Kevin, je moeder speelt JRPGs!

Kevin, je moeder speelt JRPGs!

Je hebt van die mensen die denken dat ze wel weten hoe de wereld in elkaar zit. Dergelijke personen verwarren persoonlijke mening nog al eens met feit en denken dat "Hoe meer je weet, des te beter weet je hoe weinig je weet" op hun niet van toepassing is. Om de laatste nagel in hun kist te jagen hebben ze vaak ook nog eens een elitaire houding. Wat mij spijt is dat wij dat slijk der aarde als columnist hebben op IG. Zijn naam? Kevin Eyken.

Als ik op IGF kom en er is een shitstorm bezig met 7thRest als antagonist dan ben ik meteen wakker. Immers 7th heeft vaak de neiging om hard uit de hoek te komen met zijn mening en, gezien ik een schaamteloze sensatie zoeker ben, ik wou weten wat er loos was. Snel was het duidelijk; onze lokale colomn-troll was weer aan de gang geweest. Kevin had een stuk over JRPGs geschreven wat naast uitermate inaccuraat ook nog eens zeer negatief was. Dit wat onze geliefde 7th compleet op de kast jaagt omdat hij JRPGs helemaal te gek vind.

Laat ik eerst dit duidelijk maken; ik heb een schurft hekel aan Japan-freaks die alles waar Japan op staat per definitie awesome vinden. Dit geld natuurlijk ook voor RPGs en alle andere game genres die er over de jaren zijn ontstaan. Kevin daarentegen zit in een andere categorie die ik niet kan luchten noch zien; de argeloze krakers. Op één of andere manier denkt hij dat hij genres kan polariseren en ronduit negatief kan doen zonder ook een paar positieve punten te belichten. Misschien is dit ook de rede dat hij verbannen is naar de columns en niet serieuze stukken mag schrijven.

De Japanse versie van Kevin die in de oneindigheid staart, wat toevallig ook de de grootte van zijn ontwetenheid is.

Meneer dacht dat het nodig was om een denigrerend stuk te schrijven waarin alle JRPGs over een kam worden gescheerd. Samen gevat was elke game in het genre te langdradig qua verhaal, inspiratieloos in beide verhaal en personages en niet innovatief genoeg. Dat is een hele claim, maat. Eén waar je trouwens ook nul bewijs voor aanhaalt. Wat je zegt is zo onwaar dat zelfs iemand als ik, die weinig JRPGs speelt, weet dat je met je hand een stuk schijt uit je reet gegraven hebt en dit vervolgens een column noemt.

Schaam jij je niet de ogen uit je kop door je ongelooflijke onwetendheid zo rond te paraderen? Kijk alleen naar de laatste jaren! De nieuwe Golden Sun komt uit en het is een grafisch mooie game, die een goed verhaal brengt, leuke integratie van touchscreen, sterke puzzles en leuke personages. Ik moet ook stellen dat de algemene steampunk sfeer veel toevoegt aan het geheel. En 7th verwees mij naar Persona 2 die ik ook uiterst vermakelijk vind. Je moet tegen Hitler vechten die de Spear of Destiny als wapen gebruikt. Dat is onvervalste awesome.

Hitler is een motherfucking speervechter!

Dat jij dit soort games massaal naar de vuilnisbak verwijst spreekt van het feit dat jij nooit je mond over games had moeten open trekken. Jouw elitistisch braaksel is geen knip voor de neus waard en die negatieve houding help ook niet bij het verbeteren van gaming als hobby. Kevin, jij bent een parasiet die zich alleen focust op negatieve shit. Weet je wat jij eens moet doen, sinds jij de games-wereld zo zuiver voor ogen hebt? Zelf een gameconcept maken die levensvatbaar is. Zo gauw die op de markt ligt mag je weer mee praten. Ga tot die tijd alsjeblieft ergens in een hoekje huilen.

Ik stem voor een Troll-loze IG!

Dit artikel delen

Over de auteur