1. Uitgevers en hun rechtzaken

Uitgevers en hun rechtzaken

Wat is het toch met al die publishers die om elke poep en scheet een rechtszaak willen. Vooral met de recessie en alles want ja, je kan ook verliezen en dan in de meeste gevallen gaat het dan om veel geld. En waarom spannen ze al die rechtszaken aan? Omdat er een ideetje over is genomen of omdat ze denken dat de grote baas geld heeft gejat of wat dan ook omdat ze meer geld op de bank hebben. Hier hebben we vaak dan ook een logische verklaring voor en dat is beter opgelet hebben in de les.

En wat word er nou bereikt met dit geouwehoer? Vrij weinig! Stel: Er word een medewerker aangeklaagd vanwege het verneuken van het product en het jatten van spullen. Hij word aangeklaagd en schuldig bevonden. Hij word op staande voet ontslagen maar OH NO! Hij was het hoofd van grafisch design van Activision en wat jammer nou, de game waar hij aan werkt kan nu niet op tijd afgerond worden. Daarrrr gaat je geld meneertje de grote aanklager! Kan je beter wachten tot er een project is afgerond. Maar oké, soms hebben ze ook een goed punt. Zoals bij hackers, in dit geval de hackers van de Playstation 3. Natuurlijk vind ik het knap dat je zo’n monster machine kraakt maar wat bereik je ermee? Vrij weinig! Leuk hoor, je spellen gratis spelen. Maarja, Sony is slim genoeg om dingen zoals de “Rootkit” in hun machientje te proppen en nu zijn ze meer kwijt dan een kleine €60,- . Maar ach, ik geef Sony dan ook groot gelijk dat ze de hackende mannen meteen keihard op hun falie geven door ze aan te klagen. Zo snappen andere mannetjes ook dat je niet moet focken met de mannen van Sony. Want die mannen weten wat ze doen.

Dus jongentjes en meisjes, wat hebben wij hiervan geleerd? Ik gok vrij weinig.. Maar het idee hierachter is dus dat het aanklagen van je medewerkers soms goed is maar soms ook slecht. En als je mag kiezen, welke publisher zou jij dan aanklagen? Zet het in een comment hieronder want ik ben benieuwd. Als ik mocht kiezen, dan zou ik Peter Molyneux keihard kontschoppen. Met z’n loze Fable beloftes over hoe über goed het spel wel niet zou zijn en alles. Tot nu toe heb ik alleen met alle plezier deel 1 gespeeld en elke keer weer die €60,- neerleggen gaat me te ver. Dus bij deze, als Petertje dit leest, wil ik graag mijn €180,- terug plus OV kosten die ik moest maken om naar de gameshop te gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur