1. Autumnus Inundatio Part 4

Autumnus Inundatio Part 4

Ja dat is een verrassing heh, een week later alweer een nieuwe. Ik had het zelf ook niet verwacht! Maar ik ben van de week bezig geweest de overall storyline van het tweede seizoen te finetunen en ik ben zelf redelijk hyped mensen!

En daarnaast, zoals jullie nu wel weten gaan er vier boeken komen, de eerste was Aestas Inferna, deze heet Autumnus Inundatio en de volgende twee komen jullie nog wel achter. Al is het wel te raden wat het wordt (hint, we hebben nu al twee seizoenen gehad) Anyway, wat ik niet heb is een naam voor de complete serie. Zoals The Two Towers een deel is van The Lord of The rings bijvoorbeeld. Dus mijn vraag aan jullie, hebben jullie nog een leuk idee?

EDIT: Ik bedenk me net dat als ik dit aan jullie vraag, er wat tegenover moet staan. De winnaar mag in samenspraak met mij iets inbrengen in het verhaal. Dus doe je best :P

Pijlen, daalders en legers.

Terwijl ze haar ogen opende werd ze zich bewust van een verblindende pijn in haar rechterschouder, bijna verloor ze het bewustzijn weer, maar ze verbeet de pijn en werkte zichzelf rechtop. De kamer waarin ze zich bevond was klein, maar huiselijk. Een grote spinnende kater lag even verderop te slapen op een stoel. Zonlicht scheen fel door een kier tussen de gordijnen. Het leek allemaal zo onwerkelijk, het laatste wat ze zich herinnerde betrof een flink gevecht in de straten van Frontpagia… Samen met Snipert… en een… pijl… Chiz had geen enkel idee wat er aan de hand was. Opeens zwaait de deur open en een vrouw loopt de deur binnen. Ze kijkt Chiz met een glimlach aan. De vrouw leek ergens middenin de 20 te zijn, richting de 30 al. Bruin krullend haar viel tot ongeveer haar schouders en ze had een meer dan volle boezem. “Oh je bent wakker, gelukkig. Ik wist even niet of je het zou redden.” Meteen rende ze de deur weer uit om daarna terug te keren met een dienblad vol eten en drinken. Chiz merkte opeens dat haar maag aan het rommelen was en nam het eten met plezier aan. “Waar ben ik? Wat is er gebeurt?” vroeg ze met volle mond aan de vrouw terwijl ze een hap van een kippenpoot nam. “Ja, je zal wel veel vragen hebben. ”De vrouw liep naar de stoel met de kater, pakte hem op en zette hem op de grond. De kat schuifelde gemoedelijk richting de open haard en plantte zich daarvoor neer. De vrouw pakte de stoel, zette hem naast het bed en nam er op plaats. “Een vriend van me had je zien vechten en je neer zien gaan, en besloot je hier heen te brengen. Ik werk in een hospitaal, dus ik kon wel het één en ander doen voor je wonden.” Chiz nam nog een hap van de kippenbout en liet de vrouw haar verhaal doen. “Je wonden zijn redelijk goed genezen, maar het zal nog wel pijn doen, je hebt iets van 6 dagen aan één stuk door geslapen.” Chiz schrok, zes dagen… Zou de slag in hun voordeel beslist zijn? En wat zou er met Snipert en Monniejj gebeurt zijn? De vrouw stond op en liep naar de kast, waar ze een bundeltje kleren uit pakte. “Hier zijn je kleren… euhm als je wat van mij wil lenen is dat ook goed hoor, dit laat wel erg veel zien.” Chiz moest onwillekeurig glimlachen, Frontpagianen en hun schaamte… Ze bedankte de vrouw waarop deze de kamer verliet. “Ik zal die vriend van me waarschuwen dat je wakker bent, hij zal wel weten wat te doen.” Chiz knikte en stortte zich weer op haar kippenpoot. Nadat ze het laatste vetrestje van het bord opgelikt had merkte ze dat ze uitgeput was, ze sloot haar open en raakte in een diepe slaap.

Langzaamaan werd ze wakker, en merkte opeens dat ze gadegeslagen werd. Voor haar zit een man, ongeveer even oud als de vrouw, met een zeer verzorgd uiterlijk. “Hey, je bent weer wakker, mooi zo.” Chiz gebruikte uit gewoonte haar rechterarm om zichzelf overeind te helpen, maar de scherpe pijn weerhield haar daarvan. De man stond op en hielp haar overeind. “Zou ik je naam mogen weten?” Chiz zag niet in waarom niet, en gaf hem haar naam. “Chiz? Aangenaam, ik ben Stefandepefan en de vrouw die je eerder ontmoet hebt is Marianne. Ik neem aan dat je veel vragen hebt, ik zal ze proberen te beantwoorden.” De man trok er een stoel bij en begon te vertellen. “Zes dagen geleden trok ik je uit het gevecht, ik had je zien vechten samen met die jonge moderator en kon het niet laten gebeuren dat de horde en die hufter van een Nibbler je te pakken kregen.” Chiz probeerde zich te concentreren op zijn verhaal, maar het was lastig. “Er is tijdens je slaap veel gebeurt, we hebben de slag verloren en Nibbler zit in de hoogste zetel van de piramide… een schande.” Het gezicht van de man vertrok toen hij dit vertelde. “Bijna de hele senaat is uitgemoord, een klein gedeelte is gevlucht in allerlei richtingen. De horde heeft de stad compleet in haar macht en voert een terreurbeleid uit. Gisteren heeft Nibbler aangekondigd te gaan trouwen met de kanseliersdochter, om zijn macht te versterken…” Chiz schrok… “Monniejj? Wat?” Stefandepefan trok een wenkbrauw op. “Je kent de kanseliersdochter? Interessant.” Het duizelde Chiz even, ze moest Monniejj gaan helpen. Zij was haar enige vriendin in deze wereld en ze zou haar niet met één of ander monster laten trouwen. Ze vertelde het aan Stefandepefan die hoofdschuddend opstond. “Nee… nee, je kan onmogelijk bij haar komen. Nibbler heeft haar tot de bruiloft opgesloten in de bloedburcht. Daar kom je nooit bij. De enige manier om haar vrij te krijgen is Nibbler en zijn horde verslaan.” Chiz luisterde en protesteerde, maar gaf naar mate de avond vorderde toe aan het relaas van Stefandepefan. Maar er was hoop, Stefandepefan had een plan. De man was kennelijk onderdeel van een bende huurlingen, wat een redelijk denigrerende naam was voor het 9 euro gezelschap. Hoewel het pas een aantal jaar geleden opgericht was had het een goede naam opgebouwd in Igianië, het bestond uit een aantal van de beste krijgers van het land en hun overwinningsfeesten waren roemruchtig. Een aantal leden van het gezelschap bevonden zich kennelijk in de stad tijdens de bezetting en deze hadden de eerste stappen gezet voor de oprichting van een verzet. La resistance werd het genoemd, als eerbetoon aan de revolutionairen die hen voorgegaan waren. Een ander lid van het gezelschap, Needakill zou haar de stad uit smokkelen en op weg gaan naar Offtopica. Waar ze als het goed is Sir Chrisalot zou kunnen vinden, één van de overlevende senators.

De ontsnapping uit Frontpagia verliep voorspoedig en ze schoot goed op met haar reis. Stefandepefan had een geweldig paard uit de San Medius delta voor haar kunnen regelen en ze reed als de wind. Het duurde niet lang of de poorten van Offtopica torenden boven haar uit. Stefandepefan had haar een aantal zaken vertelt over de stad, na de val de senaat had een niet zo legale groepering bijna de complete macht in de stad overgenomen. Het was een familie genaamd de Daalders, en zij opereerden vanuit de kroeg “De langzame babbel.” Dat zou haar eerste stap zijn in het vinden van Sir Chrisalot. De wacht bij de poorten liet haar na het ontvangen van een kleine geldsom zonder problemen binnen, precies zoals Stefandepefan voorspelt had. Terwijl ze haar weg zocht naar de langzame babbel begon het te regenen. Dat deed het de laatste tijd steeds vaker, en niet te zuinig. Een verdronken herfst noemden de oudjes het. Het enige logische gevolg van een helzomer en de voorbode van een dode winter. Dat deed een koude rilling over de rug van Chiz lopen. Een uithangbord boven een verschoten deur liet haar zien dat ze haar bestemming had bereikt, toen ze de deur opende en naar binnen liep kwam de geur van verschaald bier en wierrook haar tegemoet. De kroeg was op zijn minst onfris te noemen, en zij was een wildling… Toch voelde ze zich hier op haar gemak, iets met gelijke geesten. Ze nam plaats achter de bar en bestelde een pul bier. De barman gromde en tapte een biertje uit het vat achter de bar. Haar pul was van eikenhout en niet echt schoon te noemen, maar dat maakte haar niet uit. Na dat overdreven nette gebeuren in de hoofdstad was dit precies wat ze nodig had.

Een nogal onwelriekend figuur met een ongelooflijk lange nek naast haar keek haar lang en indringend aan. “Wat doet iemand zoals jij hier?” Chiz keek terug en antwoordde brutaal; “Wat gaat jou dat aan?” De man naast haar wette zijn lippen met zijn tong. “Een lekker pittig jong ding zoals jij kan ik nog wel wat leren.” Chiz glimlachte, haalde uit en plantte haar linkervuist in zijn gezicht, de rechter zou iets te pijnlijk geweest zijn. De man lag languit op de vloer en de kroeg barste uit in luid gelach. De man werkte zich weer overeind en trok een mes. Plots klonk er een stem boven het gelach uit. “Zo is het wel weer genoeg Somin, ga naar huis en slaap je roes uit!” De man borg zijn mes weer weg en vertrok met zijn staart tussen zijn benen. Chiz keek in de richting van de stem en zag haar een zeer aantrekkelijke jongen. Bijna te aantrekkelijk voor een kroeg als deze. De jongen stapte op haar af en stelde zich voor. “Hallo dame, mijn naam is Trotsert. Waaraan verdienen wij de eer van uw bezoek?” Chiz giechelde onwillekeurig en kreeg het even heel erg warm. “Ik ben op zoek naar de Daalders, ik heb hun hulp nodig.” De jongeman glimlachte, wat Chiz nog ongemakkelijker maakte. “Hulp is niet gratis, vooral niet in Offtopica… Maar de show die je net wegzette met Somin heeft je wel wat bonuspunten opgeleverd. Loop met me mee.”

Chiz volgde Trotsert naar een andere ruimte en deze was een wereld van verschil met de kroeg waar ze net was. Deze kamer was netjes, luxurieus en ze voelde zich hier totaal niet op haar plaats met haar stinkende reiskleding. Midden in de kamer stond een grote eikenhouten tafel met daarop allerlei dranken en spijzen, het één nog lekkerder dan het andere. Aan het hoofd zat een goed verzorgde jongen en aan zijn rechterhand zat een roodharige knul met een duivelse glimlach. “Chiz, welkom.” Begon de jongen aan het hoofd van de tafel. “We hadden je komst al verwacht, maar zo’n show hadden we om eerlijk te zijn niet verwacht. Geweldig vermaak.” Trotsert gaf aan dat ze diende te gaan zitten tegenover de jongen en nam zelf plaats aan zijn linkerhand. “Mijn naam is JJ, die ginger hier is Vlaflip en die mooie jongen heb je al ontmoet. Wij zijn de Daalders, of tenminste een deel daarvan.” Dit was niet was Chiz verwacht had, ze had ontmoetingen in een donker steegje voorzien, handjeklap in donkere achterkamertjes. Dit was even iets anders. “Je weet wie ik ben, je weet dat ik kwam. Weet je ook waarvoor ik kom?” JJ glimlachte kort. “Je komt voor de senator toch?” Chiz knikte. “Die is hier al niet meer.” Chiz kon wel vloeken, maar hield zich in en vroeg in plaats daarvan waar hij heen was. “Exchangium volgens mijn bronnen, maar het kan zijn dat hij alleen doorreist naar San Medius. Maar vertel eens, waarom ben je naar hem op zoek? Volgens mijn laatste berichten bestaat de senaat niet meer en zit er een dikke indieaan op de hoogste zetel.” Chiz deed haar verhaal, vertelde hem dat ze hem zoekt om een leger op de been te brengen. “Dat lijkt me redelijk zinloos, de horde versla je niet zomaar. Gelukkig hebben ze al genoeg moeite om Frontpagia onder controle te krijgen. Ondertussen vieren wij hier feest. Geen bemoeienis van overheden meer, heerlijk!” Chiz wist even niet meer wat ze moest zeggen… Ze zou kunnen proberen de Daalders en daarmee Offtopica aan haar kant te krijgen. De familie was volgens Stefandepefan zeer invloedrijk en had middelen die hun strijd enorm zou kunnen baten. Maar wat zou ze… opeens had ze een idee. “Hoe was jullie leven met de senaat?” JJ leek verrast door de vraag. “Ook redelijk goed, we moesten iets meer onopvallend te werk gaan, maar onze stadhouder was niet echt heel goed in zijn functie.” Dat was goed nieuws voor Chiz, dit zou kunnen gaan werken. “En wat denk je dat er gebeurt als Nibbler de kans krijgt zijn machtpositie te versterken in Frontpagia, waar zou hij als eerste zijn zinnen op zetten?” JJ bleef stil en Vlaflip en Trotsert keken hem met vragende ogen aan. Chiz vervolgde haar relaas, ze wist dat ze hem tuk had. “Nibbler moet gestopt worden nu hij niet op volle sterkte is, over 3 maanden, een half jaar… stopt niets hem meer.” JJ bleef even nadenken en Chiz pakte triomfantelijk een glas wijn en nipte er even aan. “Je maakt een goed betoog Chiz, dat moet ik je toegeven. Maar alleen Offtopica is bij lange na niet genoeg om Nibbler te stoppen… vervolg je weg naar Exchangium, zoek meer bondgenoten. Als je een groot genoeg leger bij elkaar verzameld… zal ik persoonlijk de voorhoede leiden in de bestorming van Frontpagia.” Chiz slikte, hoe moest ze in godsnaam meer bondgenoten regelen, het zal vast niet allemaal zo makkelijk gaan als deze… “Als teken van goede wil stuur ik Vlaflip en Trotsert met je mee. Stel me niet teleur.” Chiz verslikte zich nu helemaal in haar wijn, hoe moest ze dit in godsnaam gaan bolwerken?

To be continued...

Dit artikel delen

Over de auteur