1. Pro Cycling Manager

Pro Cycling Manager

Wielrennen. Het is nou niet wat je noemt onze volkssport nummer één. Toch begint de sport van de stoere mannen meer en meer aan populariteit te winnen, óók in Nederland. Dit jaar is het wielerseizoen meer tot één geheel gesmeed door de intrede van de Pro Tour. Dat is een algemeen klassement voor het hele seizoen. Alle grote wedstrijden tellen mee, de één natuurlijk zwaarder dan de ander. Cyanide, de makers van de Cycling Manager serie, hebben dat ter harte genomen en doopten hun nieuwe spel ‘Pro Cycling Manager’. Alweer het vijfde deel in de serie.

Een inkoppertje: Pro Cycling Manager zal over betere graphics dan ooit tevoren beschikken. Dat is natuurlijk elk jaar zo, maar de beelden die we tot nu toe hebben gezien, zijn ook echt heel mooi. De modellen van de renners zijn haarscherp en vertonen meer details dan ooit. Zo zullen de renners in koers nu ook echt een rugnummer hebben. De leiderstruien hebben nu ook de sponsor van de ploeg van die renner er op, er zullen meer soorten ondergrond zijn (dus niet alleen maar standaard asfalt of kasseien) en er zal meer publiek langs de kanten van de weg staan, vooral in de buurt van de finish. Ook zullen de renners zich nog veel realistischer gedragen. Zo zullen ze nu ook echt een stukje schuin hangen wanneer ze door een scherpe bocht gaan en zullen ze meer elkaars achterwiel opzoeken in een afdaling.

Het gedrag van renners tijdens de ritten moest ook realistischer, en ook dat zal inderdaad beter zijn. Zo zagen we in het verleden vaak dat vak de juiste mensen niet in de juiste sprints meededen. Nu zal de engine rekening houden met de positie van renners in de verschillende klassementen en zo zal dan bepaald worden welke renners op welke manier de koers rijden. Dat werkt dus ook door in de verschillende ploegentactieken. Zij zullen hun belangrijkste renners beschermen, zodat ze minder snel bij valpartijen betrokken raken en in de finale makkelijk naar voren kunnen komen.

In de carrièremodus verandert ook het een en ander. Zo is het straks voor het eerst mogelijk om binnen een carrière van team te switchen, zodat je zelf ook daadwerkelijk een carrière kunt opbouwen. Verder zijn alle opties uitgebreid en is de functionaliteit van enkele opties verbeterd. Heel aardig is dat je nu aan het begin van het seizoen de rollen van je renners moet bepalen. Je zult dus dan al je kopmannen en je knechten moeten aanwijzen. Daarbij moet je dus ook rekening houden met status; een type Ullrich zal zich wat minder happy voelen in de rol als knecht dan een type Knaven. Status speelt ook een rol bij contractonderhandelingen en transfers; je zult een toprenner niet zo snel meer bij een kleine ploeg zien, waar dat in de vorige Cycling Manager-spellen soms wel gebeurde.

Het is aannemelijk dat Pro Cycling Manager, net als deel twee, drie en vier ook online gespeeld kan worden. Daarover zijn op dit moment nog geen details bekend, maar veel zal er in vergelijking met de vorige spellen niet veranderen. Immers: wat kun je veranderen aan het online rijden van een wielerwedstrijd? Niet bijzonder veel. Hiermee heb je een zeer algemeen beeld gekregen van hoe Pro Cycling Manager er uit zal gaan zien. Het spel moet eind juni in de winkels liggen, net voor de Tour de France dus. Waarschijnlijk zullen we ergens tegen het einde van deze maand een demo kunnen verwachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ziet er best mooi uit alleen een beetje sfeerloos lijkt mij…

 • @Merryn:  dat d8 ik eerst ook, maar dat is eigenlijk niet zo. Er kan namelijk elke seconde wat gebeuren en dan moet je gelijk reageren (of niet, maar dat maakt het juist spannend)  Ik hoop wel dat je straks de game kan oplsaan bijvoorbeeld: 20km voor het einde.

  Soms doe je de hele 180km niks en dan in de laatste 20km moet je wat doen. En als het dan mis gaat ben je gelijk weg :(
 • ik ga deze denk ook halen, net als haar voorgangers, maar ik vond dat er nog wel te veel bugs inzaten…  @andad, het zou heel onrealistisch zijn als je in een race kon opslaan, dan kun je snel gaan cheaten. Het is juist héél realistisch, want ik het echt moet je ook ieder moment opletten, en met de goede groep mee…

 • @ Sidney  ik denk dat ik hem ga hallen zekker weten?  Wat is t nou?  Anywayz, ziet er wel leuk uit maar niet echt mijn game

 • Haha ik zag dat er een impressie was van Pro Cycling Manager en wist meteen dat hij van Jurian was :D

  Leuk spel.. Zeker een aanrader…

  Ik dacht ook dat hij niet mijn spel was totdat ik verslaafd raakte aan Cycling manager 1 en 4… 2 en 3 vond ik bagger..

 • Hm, ziet er wel leuk uit, maar de uitwerking van zulke games is meestal belabberd. Het Idee is niet saai, maar omdat het steeds slecht wordt uitgewerkt ga je denken dat je al alles hebt gezien, wat het dus saai maakt. Uit zo'n game valt gewoon veel meer te halen dan je tot nu toe ,in de vorige gelijkaardige games, hebt gezien. (ondertussen heeft Huysegems de 2-1 binnengelegd, jeeej!)

 • Ik ga hem zeker weer halen, net als de vorigeversies.. er zijn niet echt games die wielrennen goed kunnen weergeven. Het is ook niet echt een sport die je makkelijk kan vergamen. Omdat er veel meer komt bij kijken dan een sport zoals voetbal/tennis.

  Maar een managment game is altijd leuk.

 • eh kerels dat intro klopt niet echt vind ik  wielrennen is hier volgens mij een van de grootste en oudste volkssporten in NL, Belgie en Frankrijk  verder effe ik denk dat het nou niet echt lang kan boeien dit spel • snel deeg in de troon

 • zou tom boonen beter sprinten in pro?

 • zeg,thomasssie ik vind u zelf nen dikke homo vette mierenneuker en ik vind u ook een k*t!

 • ZZAAAAALLLLIIIIGGGGEEEEE trailer wel :p:p:p

 • great!

 • marc andijvie

 • waarom brengen ze die nu net uit:s de examens beginnen :s GVD

 • ik had er precies meer van verwacht eigelijk :s

  iemand een techniek om de rit te winnen op normaal niveau?

 • als je demareert , zit daar bijna geen explosivitijt achter..:s

  mij valt de demo echt tegen :s

  Sastre kan bij mij niets helpen want hij kan zelf niet mee op de slotklim:s

  rijden jullie mee in het treintje met basso of laten jullie hem gwn vanvoor in het peleton zitten?


 • kan er iemand mij helpen want bij mij wordt die renners en landschap dikwijls blauw en knipperend!help mij!

 • ik wel nen xp van computer hé

 • hoe moet ge die demo openen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren