1. Gamesmoe

Gamesmoe

Het is een gegeven dat niet vaak voorkomt, Rutger die schrijft over games in een weblog. Waarom gebeurt dat niet? Omdat het me gewoon niet ligt en ik veel meer lol beleef aan de korte verhalen en andere fantsievolle schrijfsels, dan een stukje gevuld met letters en leestekens dat gaat over één van mijn hobby's. Maar mag ik nog wel zeggen dat gaming een hobby is? De interesse is namelijk naar een bedroevend niveau gedaald. Zelfs zo erg dat ik mijn redacteurschap voor GameCloud (een kleine(re) website waar ik voor schreef) heb ingeleverd, ook op aandringen van de hoofdredactie, want de activiteit was in de afgelopen zeven weken toch al gedaald tot nul komma nul. Zeven roerige weken waarin ik wel andere dingen aan mijn hoofd had dan een spelletje spelen op de PlayStation 3 of Wii die nu stof staan te happen. Nu is dat niet helemaal waar, de PS3 wordt nog veelvuldig gebruikt door mijn broer(s). Maar zelf raak ik hem niet aan, en dat terwijl ik vorig jaar in de zomer daar een verschrikkelijk baantje voor aannam (McDonald's) en het geld bij elkaar gespaard heb.

Toen ik het zwarte bakbeest dan eindelijk in mijn bezit had, was ik zo blij als een kind in een snoepwinkel. Uren heb ik er mee door gebracht; met Little Big Planet 2, Top Spin 3 en later kwamen Race Driver: GRiD en GTA IV daarbij. De collectie bleef groeien en groeien en groeien, Bad Company 1 & 2, F1 2010, FIFA 10 & 11, Gran Turismo 5 (& Prologue), Final Fantasy XIII en nog wat titels waar ik veel plezier aan beleefd heb. De laatste heb ik niet eens uitgespeeld, terwijl ik groot fan ben van grootse en langdurige avonturen.

Hetzelfde geldt overigens voor de Nintendo Wii; Super Mario Galaxy heb ik dan nog uitvoerig gepseeld (en uitgespeeld), maar games die ik later toevoegde - de Blob en Okami - heb ik aangeraakt, maar niet uitgespeeld. Zo vergaat het de meeste games, uitzondering op de regel in het laatste half jaar zijn BioShock 2 en Mafia II, beide uitgespeeld en ten volste van genoten.

Maar dat waren pieken in een al neerwaats gaande lijn die al ver daar voor was ingezet. Kan ik de vinger op de zere plek leggen? Nee, dat denk ik niet. Wellicht kun je zeggen dat ik niet royaal zit in mijn centjes; wanneer ik uitkeek naar een game, dan kon ik deze niet kopen en moest ik wachten, ellenlang wachten tot ik de game in kwestie kon kopen, en op een gegeven moment was ik het wachten beu zodat de interesse alweer overwaaide. Nu kijk ik al niet meer eens uit naar een game (uitzonderingen zijn Pokémon Black & White en The Legend of Zelda: Skyward Sword) en hoef ik ook niet het frustrerend wachten te ondergaan. Hiermee lijkt de interesse ook te zijn gedaald, er kan natuurlijk ook een andere oorzaak zijn. Wellicht andere interesses die de kop opsteken; fotografie, schrijven, muziek en wat meer kunstzinnige dingen.

Nog dagelijks bekijk InsideGamer en GameCloud, maar trailers en screenshots worden niet bekeken en welk nieuws wordt gechecked? Goede vraag, antwoord: weinig tot niets. Impressies en recensies lees ik ook niet meer, het interesseert me niet. Toevallig heb ik zo net de PS3 uitgeschakeld na een race in Race Driver, maar dat was ook weer de eerste keer in twee weken dat ik de PS3 opgestart heb. Terwijl ik toch om uiteenlopende reden al heel wat weken thuis zit en niet naar school kan. Ach, ik ben gewoon gamesmoe, denk ik en ja, waarom dan niet een pauze inlossen tot de nieuwe Zelda verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur