1. Week 18

Week 18

Van 1 mei tot en met 6 mei heeft er een aantal grote gebeurtenissen plaatsgevonden. In de eerste plaats omdat Bandai, het bedrijf dat we kennen achter de Dragon Ball: Budokai-serie, Namco heeft opgekocht. De aandelen van Namco hebben Bandai 1,3 miljard euro gekost. Vanaf 29 september heet het bedrijf officieel Namco Bandai Holdings Inc.

Iets minder spectaculair doch zeker interessant, is de onthulling van het rollenspel Blue Dragon voor de opvolger van de Xbox. Dit spel is in ontwikkeling bij Mist Walker. Bij Mist Walker werkt onder andere Hironobu Sakaguchi: de geestelijke vader van de Final Fantasy-serie. In-game beelden van Blue Dragon zijn er nog niet, je kunt echter wel artwork van het spel bekijken in de vorm van een scan.

Over de opvolger van de Xbox gesproken: Bill Gates heeft tussen neus en lippen door bevestigd dat dit systeem nog dit jaar in Amerika zal verschijnen. Inmiddels weten we via de officiële website van MTV dat de spelcomputer waarschijnlijk in november 2005 op de Amerikaanse markt zal komen. We kunnen het eerste beeld van de Xbox 2 aanschouwen op vrijdag 13 mei om 19.30 op MTV. Daarnaast is het logo van de Xbox 2 vrijgegeven. Het gamesmagazine Edge heeft echter de primeur om de eerste informatie van de Xbox 2 te publiceren. Dit om de 150e uitgave van Edge te vieren. In een acht pagina tellend artikel beschrijft het magazine de hardware en software van het apparaat. Ook legt het artikel uit waarom videogaming met de Xbox 360 nooit meer hetzelfde zou moeten zijn. Edge 150 is vanaf dinsdag 17 mei verkrijgbaar voor 4,50 pond.

Ook niet mis is dat Pandemic Studios een opvolger heeft aangekondigd van Full Spectrum Warrior getiteld Full Spectrum Warrior: Ten Hammers. In tegenstelling tot zijn voorganger zal dit spel wél op de GameCube verschijnen. Tot dusver weten we alleen dat het spel een online-modus zal bevatten voor de meeste platformen, al zal dit waarschijnlijk niet voor de GameCube-versie gelden.

PlayStation Portable-bezitters werden deze week ook lekker gemaakt met de aankondiging van Burnout: Legends voor de draagbare spelcomputer van Sony. Deze razendsnelle en agressieve racer zal 25 auto's bevatten waaronder 6 politiewagens. De gamesite 1UP heeft de eerste beelden van dit spel gepubliceerd, deze kun je hier bekijken. Het is nog niet duidelijk wanneer dit spel zal verschijnen. Sony deed hier een schepje bovenop door aan te geven dat men het vechtspel 'The Con' in ontwikkeling heeft voor de PSP. In het spel neem je deel aan illegale knokpartijen, waarbij je bijvoorbeeld kunt gokken met geld. Het is mogelijk om je eigen vechter te creëren die zich weer kan specialiseren in één van de vijf vechtstijlen boksen, worstelen, kickboksen, Tae Kwon Do en Jeet Kune Do. Je kunt de eerste beelden van dit spel hier bekijken.

Dan tot slot de twijfelende ontwikkelaars. Ze staan namelijk voor een tweesprong: moeten ze ontwikkelen voor de nieuwe generatie, of juist voor de huidige generatie? Itagaki, geestelijk vader van onder andere Ninja Gaiden, heeft bekend gemaakt dat één van de twee huidige projecten nog op de ‘oude Xbox’ uit zal komen. Dit zou volgens geruchten Ninja Gaiden Perfect Edition zijn, wat dan een soort afsluiting voor de Xbox kan worden. Het andere project, Code Cronus, wordt waarschijnlijk voor de nieuwe Xbox ontwikkeld. Ook ontwikkelaar Digital Extremes lijkt nog steeds vertrouwen te hebben in de huidige generatie. Hun nieuwste titel Pariah krijgt namelijk een vervolg dat nog steeds op deze generatie spelcomputers zal verschijnen. Volgende week verwachten we wederom een hele berg aankondigingen, zowel voor de huidige als voor de aanstormende generatie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • ik denk dat pariah 2 wel naar de nex-gen consoles komt

  • Niet echt veel boeiends gebeurt deze week vind ik

  • Thema week pariah 2 ook maar saai vind ik,,,

  • @chemer    ja dat gebuurt denk wel maar ik kijk der niet naar uit

  • kijk uit naar naar de volgende week

    micro laat hun doos(je) zien

  • het zal mij benieuwen welke spellen worden aangekondigd komende week.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren