1. Forza Motorsport

Forza Motorsport

Het wordt deze week een topweek voor Microsoft. Niet alleen gaat het op MTV officieel de nieuwe Xbox tonen, vanaf vrijdag ligt ook Forza Motorsport in de Nederlandse winkelschappen! Forza is het paradepaardje van Microsoft Game Studios, het antwoord op Gran Turismo. Microsoft wilde een simulatie-racespel voor de Xbox met veel auto’s, veel tracks en een online optie. Dat is gelukt. Wat er zoal te doen is in Forza Motorsport en of het allemaal ook leuk is, laten we je tijdens de themaweek weten, hier op InsideGamer. Meer informatie over Forza Motorsport vind je op de officiële website.

Over Forza Motorsport

Forza Motorsport is de Gran Turismo voor de Xbox, het antwoord van Microsoft Game Studios op Polyphony Digital. Dit simulatie-racespel bevat meer dan tweehonderd auto's van zestig fabrikanten waaronder BMW, Ferrari en Porsche en laat spelers deze voertuigen naar eigen gelang aanpassen. Een likje verf? Nieuwe velgen? Een snellere motor of een sportuitlaat? Alles is mogelijk. Vervolgens is het natuurlijk enorm leuk om met deze unieke auto uit de Career Mode de strijd aan te gaan tegen maximaal zeven andere spelers via Xbox Live.

Uiteraard kunnen alle races worden gereden op voor een groot deel echte tracks zoals Nurburgring of Laguna Seca Raceway. Mocht een speler onverhoopt van de baan vliegen op één van die parkoersen, dan moet hij niet raar opkijken als er schade is ontstaan. De auto’s kunnen niet volledig kapot, maar problemen zoals versleten banden of een auto die naar links of rechts rijdt zonder te sturen, zijn geen uitzondering.

Forza Motorsport ligt vanaf 13 mei in de Nederlandse winkels en is exclusief verkrijgbaar voor de Microsoft Xbox.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik kan niet wachten… Dit spel zal hoogstwaarschijnlijk vastgeroest zitten in m'n Xbox.

 • Bij mij ook ;)  Ook al heb ik z o v e e l X-Box spellen, Forza zal er wel een tijdje inblijven.

  Ik heb Forza al gespeeld en hij is erg vet !


 • Mooie game, gelukkig eindelijk een race spel dat neigt naar gran turismo.

 • Dit ziet er onwijs mooi uit! Ook een mooi soort motion blur.  Zal dit spel beter worden dan GT4 of DTM Race Driver 2?

 • Jongens ik vraag om hulp nu een xbox halen of doorsparen totdat de 360 uitkomt?

 • damn het ziet er wel heel erg mooi uit inderdaad

 • nu x-box halen met dat spel, x-box 360 is veel te duur in het begin

 • ik zou wachten op de xbox360, als je hem dan echt op de release koopt. @joeri: wat vind jij te duur? hij wordt echt niet duurder dan 500 euro (met alles erop en eraan). lijkt me behoorlijk zonde om nu een xbox te halen en na een half jaar de nieuwe xbox.

 • Nou het spel speelt veel minder realistsch dan Gran Turismo. Als je bij de laatste te hard de bocht neemt vlieg je geheid van de baan. Bij Forza trek je hem er nog lekker door, niet dat ik dat erg vind, maarrrrrrrrrr het is wel minder realistisch. Maaaaaaaaarrrrrrr nummer 2: Het is wel veeeeeeeet mooi =)

 • Eindelijk een GT4 killer, check de verschillende reviews van de toonaangevende bladen er maar op na. Dit spel is beter dan GT4. Het heeft een schademodel, pimp functies zoals bij nfs2 underground en een vette online modus plus ALLE wrede autos, dus ook ferrari en porsche bijvoorbeeld. GT4 heeft dit allemaal niet en de makers bijten dus in het stof met hun grote mond. Forza rules!

 • Forza Motorsport is qua weggedrag NIET beter dan Gran Turismo 4. Het gevoel is minder, het sturen is lang niet zo secuur en realistisch en de ondergronden voelen in de verte niet zo realistisch als Sony' racer.  Maar Forza stelt daar opties tegenover waar ze GT4's oren mee doen klapperen. Je auto helemaal zelf ontwerpen (tot en met logo's aan toe - woeha!), online racen, online de career spelen en ja… een schademodel. Hoewel ik dat laatste niet echt een plus vindt, zijn dit toch wel even feiten van formaat.

 • De xbox race game. kan niet wachten.

 • Ik heb de volledige versie van Forza al hier liggen. Daarnaast heb ik GT4 ookal kapotgespeeld. Ik moet zeggen: Forza is simpelweg beter. Realistischer. Veel Realistischer. Alsje bij GT4 tegen de zijkant knalt, wordje gewoon weer de baan op geduwt; is dat realistisch? Nee. Bij forza benje meteen de grip kwijt en ligt je auto half de andere kant op gericht. Zo kan ik nog tientallen voordelen van Forza noemen. En kijk maar naar (1 van de zoveeeeeel voorbeelden) gamespot:

  GT4: 8,9

  Forza: 9,2

  Zo is het bij elk blad en elke website.


 • ah…dit spel is niet zo heel goed hoor. heb um paar keer gespeeld nu en ik speel al jaren race-games. Vooral op de pc (GPx series, F1C). En met maar 7 andere online is nix… =( Heb er liever 22, dan is het pas leuk.

 • Forza Motorsport wordt gewoon geweldig. Maar iedereen loopt te ruziën over welke beter is; Forza of GT4, maar iedereen vergeet: Een game is makkelijk te verslaan, maar een naam niet. GT4 staat gewoon al jaren bekend om zijn naam, vandaar de bekendheid.  Ik denk dat Forza Motorsport, GT4 wel onderuit zal halen (Hoop ik ook)! :P

 • deze game is absoluut niet beter dan GT4, de graphics die je bij GT4 zijn de mooiste die je hebt gezien en daar komt Forza gewoon niet in de buurt!Verder rijd het ook veel lekkerder, heb de demo gespeeld van forza en vond het moeilijk om de auto op de baan te houden(slipte overdreven veel), en dat heb je niet echt bij Gt4. Maar dat wil niet zeggen dat ik hem niet ga halen hoor, heb zelf ook xbxo live, dus ik wil wel ff mijn pimp bak aan anderen laten zien:) en Cheetos fuck die gamespot die zijn de laatste tijd wel erg kritisch, zoals bij jade empire kreeg maar een 8.4 terwijl het wel een hele goede games is dus…

 • Ik heb hem ook al meer dan een week hier en hij is zeker beter dan GT4. Het geluid van de motoren stoort me helemaal niet omdat ik toch m'n eigen soundtrack laat draaien en dus bijna niks van die motoren hoor. (Ook een pluspunt vind ik, maarja dat kan de ps2 niet) Ik vond de demo echt bagger, alsof je een wannabe DTM ofzo was aan het spelen. Maar het hele spel is echt wel gaaf, kheb pas met GT4 gespeeld en daar voelt de besturing wel wat realistischer aan maarja zoals Cheetos al zegt, Forza komt op een ander punt weer met goede dingen aan dus Forza is voor mij toch de beste simulator tot nu toe.

 • Dat is ook te verwachten als je een schademodel hebt. Als Forza geen schademodel had, zou hetzelfde gebeuren met de auto's…logisch toch of niet? GT4 heeft geen schademodel nee..dus kan je moeilijk verwachten dat je een deuk tegen komt.  Maargoed volgens mij gaat het online meer eruit zien als Burnout..dan normaal racen :P….Ik heb alleen de Demo een keer gespeeld, en die was idd bagger. Ik speel hem nog wel een keer, maar geloof niet dat ik nou zo veel mis vergeleken met GT4.

 • forza geweldige game

  *komt zeker in mijn verzameling*


 • ik zeg een ding gt4 heeft nu al 32,5 miljoen exemplaren verkocht(in Europa al) en dat worden er zeker meer, forza haalt dat nooit en nooit , want de game slaagd dus mooi niet in Japan.

  Jullie zeggen alleen maar dat forza beter is, omdat jullie anti ps2 zijn

  GT 4 getroonde koning, geluid beste die ik ooit heb gehoord!!!

  en ik snap niet dat jullie kijke naar de schademodel, gaat erom welke lekkerder speeld, en dat is GT 4!!!


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren