1. Legt Nintendo de lat wederom hoger?

Legt Nintendo de lat wederom hoger?

De laatste dagen vliegen mij de Wii2 geruchten zodoende om de oren, dat ik zin heb om ze eraf te trekken. Slim als ik ben, doe ik dat natuurlijk niet, en ga, zoals een goede gamer dat betaamd, in op al deze geruchten.

HD controller? Really?

Kijk, dat Nintendo met een vernieuwde motion controller komt aanzetten, kan ik nog best begrijpen. Het moet immers beter zijn dan de Wii Motion Plus, laat staan de PlayStation Move. En dan heb je natuurlijk nog dat aparte gevalletje genaamd Kinect. Enfin, die motion controller lijkt dus een onvermijdelijke stap van Nintendo te worden, maar in hoeverre zal die controller grenzen verleggen? Het gerucht gaat momenteel, dat er simpelweg een HD scherm in de controller gebouwd zal zitten. Natuurlijk neem ik dit gerucht, ondanks dat het een ''betrouwbare bron'' zou zijn, met een dikke korrel zout. Ik kan mij momenteel de meerwaarde er niet van inschatten, vooral gezien het feit dat de nieuwe console eerst maar eens zelf HD ondersteuning moet krijgen. Moet ik me een VMU-esque miniconsole voorstellen? Of is dit de kans op een nieuwere vorm van local multiplayer? Tijd zal het zeggen, maar wat het ook is, Nintendo kan er wat leuks mee. Maar zelf geloof ik er tot op heden vrij weinig van.

HD, inderdaad

Een gerucht dat ik wél met hart en nieren ondersteun is het ''gerucht'' (lees: feit) dat Nintendo's nieuwe Wii2 een HD console gaat worden. Wauw echt? Ja echt. En dat is niet zo heel gek ook, aangezien Nintendo iets heeft wat moordende concurrentie wordt genoemd. Als Nintendo nu niet met een console komt aanzetten die 720p op z'n minst ondersteund, dan zijn ze de spreekwoordelijke lul. Maar dan vraag ik mij af, áls die geruchten waar zijn dat de Wii2 1080p ondersteuning heeft, in hoeverre zullen wij dat in games terug zien? Er zijn genoeg spellen die beweren dat ze 1080p zijn, terwijl dit amper het geval is. Ook dit is wederom weer eens afwachten. Maar 3D en Blu-Ray dan? Zal Nintendo dat ook krijgen? Ik denk geen van beide. Voor het 3D hebben ze reeds de 3DS, die júist met de 3D ondersteuning zijn meerwaarde moet vertonen. Als de Wii2 3D zou hebben, dwarsboomt Nintendo alleen zichzelf. Blu-Ray lijkt me onwaarschijnlijk. De Gamecube had in het DVD tijdperk geen DVD speler, en zélfs de Wii had dit niet. Ik hoop dus dat Nintendo toch misschien wel een DVD spelertje inbouwt, zou fijn zijn.

Hier komt het allemaal op neer

Dé onthulling

Over de onthulling zijn de meeste mensen, inclusief mijzelf, het er over eens dat er bij de E3 2011 een belletje gaat rinkelen. Het is nét als de release van vorige consoles. Enkele maanden voor de E3 beginnen echte details te lekken. Neem het van me aan dat we binnen een maand "gelekte foto's" zullen hebben van onze Wii2, Nintendo Neo, Nintendo Next, On of wat dan ook voor naam. Het wordt voor Nintendo fanaten dus slechts een kwestie van 2 maandjes wachten alvorens een gat in de lucht te springen (of diep door de grond te zakken)

Surprise?

Wat mij nu het allermeeste aan de Wii2 intrigeert, is de echte killer-app die het zal hebben. De Wii had motion controls, de PS3 en Xbox 360 hadden HD gamen, later aangevuld met de PS Move en Kinect. De 3DS moet het van zijn 3D effect hebben en de NGP bouwt verder op HD op het gebied van handhelds. Wat zal de Wii2 bieden wat de rest niet heeft? Full HD met motion is mooi en aardig, maar ik wil meer dan mooie beelden en precieze motion controls. Naast de software moet het apparaat gewoon iets exclusiefs te bieden hebben, en wat dat nu precies is, blijft voor mij een raadsel. Ik weet dat Nintendo geëxperimenteerd heeft met holografische beelden, dus ik ben benieuwd...

Holografische beelden, fictie of realiteit van de toekomst?

En nu aan jullie de beurt. Wat is jullie uitgebreide (of kleine) mening over deze nieuwe Nintendo console? Wat verwachten jullie ervan? Wat denken jullie wat het wordt? En natuurlijk: zal het succes van de Wii in deze console voortleven? Laat je mening horen!

p.s. mochten er typfouten inzitten, mijn excuus. Ik heb dit allemaal nogal gehaast getyped.

Dit artikel delen

Over de auteur