1. Het voordeel van het PSN probleem

Het voordeel van het PSN probleem

Het is inmiddels alweer ruim 3 weken terug dat het PlayStation Netwerk werd platgelegd door hackers die inmiddels nog steeds niet ontmaskerd zijn. Voor velen is het een grote teleurstelling vanuit Sony, en voor anderen is het weer rampzalig, gezien vele gamers zich richten op online gamen bij bijvoorbeeld Call of Duty: Black Ops, of DC Universe Online.

Nu ben ik persoonlijk iemand die het glas drinken halfvol, en niet halfleeg ziet, en die regen als heerlijke verkoeling in plaats van rotweer ziet. Dit heet een optimist, en dat ben ik. Nu probeer ik als optimist en als PlayStation 3 gamer zo veel mogelijk positieve dingen in de PlayStation Network outage te halen. Dus heb ik eens goed nagedacht over wat er goed aan is voor mij.

Allereerst kom ik eindelijk toe aan spellen die ik weinig tot nooit heb gespeeld. Ik heb destijds Red Dead Redemption gekregen van de gamewebsite waar ik voor werk, en deze heeft al maandenlang stof gevangen zonder ook maar meer dan een half uur in de console te hebben gezeten. Het is niet per sé zo dat ik alleen maar online game, het probleem bij mij zit hem juist in de PSN store. Mede dankzij mijn neiging om snel games digitaal aan te schaffen, gecombineerd met het PlayStation Plus abonnement, zorgt ervoor dat ik eigenlijk vrij weinig aan alle spellen toe kom, en ik snel terugval op makkelijke titels zoals Black Ops, Mass Effect 2 en andere gewilde spellen. Daardoor liggen spellen als Fallout: New Vegas, Final Fantasy XIII en Red Dead Redemption bij mij al een hele tijd stof te vangen. Door de afsluiting van de PSN Store ben ik noodgedwongen om terug te grijpen naar spellen die ik reeds in mijn collectie heb. Inmiddels zit ik al ruim 8 uur in Red Dead Redemption, en heb een fatsoenlijk begin gemaakt aan FFXIII. Dit is dan voor mij al een groot pluspunt aan de PSN error.

Dan is er voor mij nog de Xbox 360. Ik kocht enkele maanden terug de nieuwe map pack voor Halo Reach, gepaard met 3 maanden Gold. Ik speelde op dat moment echter ook veel Black Ops. En dus, je raadt het al, begon mijn Xbox 360 weer eens stof te happen. Sinds een weekje of 2 speel ik nu weer op mijn oude xdoos, en ben maar wat blij dat de PSN storing deze verandering teweeggebracht heeft. Als kers op de taart is er nog het feit dat Sony 2 PSP en 2 PS3 games aan mij en alle andere consumenten zal geven zodra het PlayStation Netwerk weer volop beschikbaar is. Iets wat ik van een bedrijf als Sony zeker kan waarderen.

Misschien verklaren jullie me wel enigszins voor gek, dat ik het probleem met de PSN niet inzie en dat mijn argumenten vergezocht zijn. Maar voor mij zijn dit toch echt pluspunten, en ikzelf heb tot nu toe dan ook vrij weinig last gehad van het hele PSN gedoe.

Mijn vraag aan jullie, de lezers, is dan ook: Zijn er nog positieve dingen die jullie hebben ontdekt of meegemaakt hebben dankzij het hele PSN probleem?

Dit artikel delen

Over de auteur