1. IGF Psychedelica

IGF Psychedelica

“Fucking duck,” vloekte Somin. Met een suizend hoofd en lamme ledematen strompelde hij over de lange, lààànge weg, die zich als een slang tussen heuvels en dalen baande. Hoestend zakte op zijn knieën en voor hij het wist spoot er heet gal zijn keel uit, recht op het asfalt onder hem. Kersenrood was het braaksel, en het spatte op zijn versleten Etnies. Die waren nu dus ook al naar de klote. Half bewusteloos kroop hij op handen en voeten door zijn eigen kots, naar de zijkant van de weg. Daar bleef hij hijgend liggen, terwijl zijn zicht vertroebelde. “Goddamnit son,” hoorde hij zijn reisgenoot nog schelden, voordat ie volledig wasted het bewustzijn verloor.

Maar laten we bij het begin beginnen. Het begon allemaal twee maanden eerder, toen Somin, die blonde rekel, weer te diep in het glaasje had gekeken. Fles, eigenlijk. Flessen. Hoe dan ook. Hij was in elk geval weer zat geweest. Terwijl hij met z’n bezopen bakkes de kroeg werd uitgegooid – barmannen diggen het over het algemeen niet als je met alle macht wil testen of de wetten van de zwaartekracht ook voor de boezem van zijn vrouw werken – reed er een auto de straat binnen. Nu is dat normaal gesproken de normaalste zaak van de wereld, maar deze onderscheidde zich wonderwel van de rest. Waar de Peugeot 106-jes en Volkswagens Golf de prins en prinses van de turkenvehikels waren, reed hier de keizer der pauperbakken. Een Skoda, welteverstaan. Rowwen Hèze pompte uit de speakers, de chauffeur brulde vrolijk: “OP ME TIÈNEN MOST GOAN STOAN OM TE KIEKE NOAR DE MOAN’ en Somin wist wat hij moest doen: “MIST HING OP ET LAAHAAAAND” lalde hij mee. De muziek viel weg, de bestuurder van het armzalige voertuig keek scherp naar hem toe. Zo’n Guy Ritchie-moment als het ware: fast-forward speelde het zich af, spoelde slow-motion terug en ging faster-forward weer vooruit. Of het was de wodka die Somin parten speelde. Maar toch.

De bestuurder probeerde Somin te vangen met zijn blik. Zijn priemende ogen boorden zich in die van hem, maar last ondervond hij er niet van. Het effect van zo’n brandende staar gaat een beetje verloren wanneer je scheel kijkt. Dat merkte de Skoda-chauffeur ook. Hij spuugde uit het raam, reed nog een beetje dichter naar Somin toe en stak zijn hoofd naar buiten. Plotsklaps spleet zijn gezicht uiteen in een brede grijns. “Stap in, m’n jong! Iemand die zijn Rowwen Hèze kent, is altijd een vriend van ome Aiii!”

Dat kwam Somin goed uit. Hij crashte op de achterbank, waarop om een of andere onnaspeurbare reden een hamster met een rol King-pepermuntjes aan z’n nek gebonden rondscharrelde. “Let maar niet op Molly, dude, die doet niks! Pepermuntje?” Daar zei Somin geen nee tegen. Hij pakte er eentje uit het aangevreten papier, en hield het ronde schijfje voor z’n oog. “Is dat een beetje normaal, zo’n bruin plakkaat op dat ding?” vroeg ie wantrouwend. “Maar nee gek, alles van Molly is geweldig man! Aanbid het! Sowieso, het is pepermunt! Die shit is fris!” Aiii griste het bevuilde verfrissertje uit zijn hand en gooide het in z’n mond. “Awesome shit, toch?” ginnegapte hij. “Lol, je praat poep man! Baas,” reageerde Somin. Ze lachten allebei onbetamelijk hard; ook Aiii wekte de indruk dat ie niet helemaal helder was.

Een uur later reden ze op de A2. Intussen had Somin zijn zatlapperij weer een beetje onder controle en ook kennisgemaakt met een paar andere medereizigers: Molly dus (Awesome shit, Molly!), een mol onder de bank (Verdomme Illidan, je molt de bekleding alweer! Lololol) en een papegaai (Shut the fuck up Donny). De radio stond op veertig, de ramen wagenwijd open en over de verlaten weg klonk er een luid: “WEEJ GOAN ALLEMAAHOOAL, WOO-OOO-OOOOOOOH” De krat Hertog Jan naast Aiii was inmiddels leeg. Ze kwamen langs een tankstation en voordat hij er erg in had, werd Somin hard tegen de stoelen voor hem gesmeten. Aiii gooide duidelijk vol de rem erop en al rondjes draaiend met de auto bleef hij naar het station kijken. “Wat de fuck dude,” klonk er uit Somins mond, “wat doe je?” Toen de auto eindelijk stilstond, acceleerde Aiii weer vlug. Met de blik van een jager bleef hij maar naar het tankstation staren. Er ontglipte hem een enkel woord:

…Jailbait.

Dit artikel delen

Over de auteur