1. Ik en mijn Parrot AR Drone

Ik en mijn Parrot AR Drone

“Als ik terugdenk aan Call of Duty Modern Warfare 2, denk ik al snel aan één specifiek moment. Rusland valt de Verenigde Staten binnen en private James Ramirez mag het oplossen. In Homefront worden de Verenigde Staten aangevallen door een verenigd Noord en Zuid Korea. Helaas heeft Homefront geen private James Ramirez.”

Met deze woorden begon ik mijn memberrecensie van Homefront. Nu schrijf ik niet vaak een memberrecensie, aangezien er best wel wat tijd in gaat zitten en mijn mening niet van toegevoegde waarde is voor de massa. Immers, er zijn zat andere, bekwamere recensenten die aan kunnen geven of een spelletje tof is en gekocht zou moeten worden. Maar waarom schreef ik dan op 8 april 2011 de bewuste recensie over dit specifieke spel? Simpel, er was een wedstrijd gaande met een te toffe prijs, namelijk een Parrot AR Drone. En daarmee komen we ook gelijk uit bij de reden tot het schrijven van deze weblog, mijn memberrecensie werd gekozen als de beste van het overweldigend aantal inzendingen.

Een AR Drone, of helikopterding zoals ik het noem, is een uit de kluiten gewassen speelgoedhelikoptertje die je bestuurt met je iPod, iPhone of iPad. Zowel aan de voor- als onderkant is een camera geplaatst, waarmee je tijdens het vliegen kunt zien wat de Drone ziet.

Door gebruik te maken van de accelerometer in de iDevice bestuur je de Drone. Dit voelt in het begin een beetje ongemakkelijk, maar na een paar minuten weet je niet beter en bestuur je de helikopter alsof je nooit anders hebt gedaan. Mocht je niet zo dol zijn op het bewegen van je iDevice kun je er altijd nog voor kiezen om met de handmatige besturing te werken.

Mijn geweldige vliegkunsten op een te slechte audiomix, inclusief een vastlopertje. Hoe geweldig?

Maar nu is eigenlijk de belangrijkste vraag, wat kun je nu met een Parrot AR Drone? Heel simpel gezegd niets. Je kan er een beetje mee rondvliegen, zowel binnen als buiten, maar echt een verrijking van het leven is het niet. Dus wat doet een persoon als ondergetekende dan? Die gaat kijken of andere mensen briljante ideeën hebben voor de helikopter. In dit geval kwam het meesterplan van Got_Owned. Zoals Tidow ooit zei: “Deze jongen is intelligent!”. Want wat is nu het idee?

Inderdaad, een Parrot AR Drone die je bier voor je draagt. Stel dat Somin na een dag vol noeste arbeid een lekker biertje wilt, maar zijn lange nek weer eens niet door de deuropening krijgt. In plaats van dat hij, zoals zo vaak, zijn mama moet roepen om haar een biertje te laten halen, maakt hij een simpel belletje en binnen 15 minuten komt daar de Parrot AR Drone een biertje brengen. Mocht het niet binnen 15 minuten lukken heeft Somin helaas pech, want veel langer gaat de batterij niet mee.

Tegenover de laadtijd van 1,5 uur is dit wel erg kort, waardoor de Parrot AR Drone de perfecte prijs blijkt te zijn voor de Homefront Memberrecensie Challenge. Zowel Homefront als het vliegen met de Drone is een geniaal avontuur wat helaas te kort duurt. Maar net zoals bij Homefront mag dit de pret niet drukken.

Als laatste wil ik InsideGamer bedanken. Niet alleen voor het houden van de memberrecensiechallenges en het benoemen van mij als winnaar van de Homefront challenge, maar ook nogmaals voor de gezellige Homefront middag bij InsideGamer op het kantoor.

Dit artikel delen

Over de auteur