1. Een kijkje in mijn glazen bol

Een kijkje in mijn glazen bol

Zoals elk jaar vliegen de geruchten en voorspellingen ons weer om de oren. Van vage documentjes, tot aan glasharde feiten, je kunt het niet voorkomen zodra je gaat surfen op het web. Nu heeft iedereen natuurlijk zijn en haar eigen voorspellingen, en het leek me ook eens leuk om mijn eigen voorspellingen met jullie te delen:

Sony begint zijn conferentie met de verontschuldiging wegens de PSN hack, en verzekerd het publiek dat de beveiliging zwaar is opgeschroefd. Als eerste is de PlayStation 3 aan de beurt. Deze krijgt verscheidene nieuwe games. Allereerst worden games als Resistance 3, Twisted Metal en Starhawk gepresenteerd, en dan komen de vier belangrijkste titels. Als eerste heb je Syphon Filter 4, welke door SCE London wordt ontwikkeld. Dan worden ook Heavenly Sword 2, God of War 4 en Kingdom Hearts 3 aangekondigd. Als laatste kondigt Square-Enix ook aan dat Final Fantasy XIV een tweede kans krijgt. De game heeft veel nieuwe content, verscheidene updates en tweaks ten opzichte van de PC versie, en een verbeterde controls. Ook wordt de game Free-To-Play. Als klap op de vuurpijl komt Kojima het podium op (in tegenstelling wat zijn Tweet impliceerde) en kondigt vol furore Metal Gear Solid 5 aan, welke exclusief voor de PlayStation 3 is. Tevens zullen Heavenly Sword 2, Syphon Filter 4 en MGS5 Move-ondersteuning hebben, en krijgt Sorcery eindelijk een releasedatum.

Het echte middelpunt is en blijft toch echter de Sony NGP, Sony's nieuwste handheld. De NGP gaat officieel door het leven als de PlayStation Vita, en zal respectievelijk $250 en $320 (3G) kosten. Ook worden titels als Uncharted: Golden Abyss, WipeOut 2048, Resistance: Redemption en Killzone 0 aangekondigd voor de handheld. De PS Vita zal eind 2011 uitkomen op een wereldwijde launch.

Microsoft begint zijn conferentie met het vertonen van een Modern Warfare 3 demonstratie. Na deze demonstratie kondigen ze aan dat er exclusief een map-pack voor de Xbox 360 versie van het spel uit zal komen. Daarna komt Cevat Yerli het podium op, om ons meer te vertellen over de nieuwe game van Crytek. De game heet Kingdoms, en is in principe een First-Person adventure/free-roaming brawler, die volledig met Kinect werkt. Volgens Yerli wordt dit hét boegbeeld van de hardcore Kinect games. Vervolgens komt Turn10 het podium op, om ons een omverstotend filmpje van Forza Motorsport 4 te laten zien. Men laat de game zowel met Kinect ondersteuning, als ook traditionele besturing zien. Ook laat LucasArts van zich horen, en vertoond de nieuwste Star Wars Kinect game, welke de nadruk legt op vechten, en dus tevens ook min of meer een brawler is. Star Wars Kinect zal in september uitkomen.

Na een demonstratie van Gears of War 3, waarin ze een nieuw level laten zien, is 343 Industries aan de beurt om een aankondiging te doen. Halo 4 wordt officieel uit de doeken gedaan, wordt ontwikkeld door 343 Industries, en zal een link leggen tussen het Halo-universum en het Marathon-universum. Master Chief is dan ook wederom het middelpunt, en alles wordt vertoond aan de hand van een CGI trailer.

Dat is echter nog niet al het nieuws voor Halo fans. Ook zal Halo: Combat Evolved een remake krijgen. Niet alleen wordt de game grafisch zwaar opgepoetst, maar krijgt het ook nieuwe multiplayer maps en modi, en heeft het volledige Halo Waypoint integratie. als laatste komt de Marathon Collectie nog als XBLA game op de Xbox Live Marketplace. Dit zijn de originele games, voorzien van Xbox controls en Achievements. En daarmee is de E3 2011 voor Microsoft ten einde gekomen.

Nintendo onthult zijn nieuwste console, de Nintendo Stream. De eerder gelekte specificaties blijken inderdaad te kloppen. De console heeft backwards-compatibility met Gamecube en Wii games. De nieuwe console draait custom Blu-Ray schijven. De Nintendo Stream is ook compatibel met 3DTV's, en draait games op maximaal 1080p. De nadruk voor Nintendo wat betreft de Stream, ligt volgens het bedrijf op online functionaliteiten en Third-Party support. Een nieuwe Super Smash Bros. wordt voor de Stream aangekondigd, als ook een nieuwe F-Zero (1080p, 60FPS). Tevens wordt Skyward Sword geport naar de Nintendo Stream, met verbeterde graphics en exclusieve content. Wat betreft Third-Party ondersteuning krijgt Nintendo steun van Electronic Arts, die aankondigd dat Battlefield 3 en de reeds aangekondigde Mirror's Edge 2 ook naar de Stream komen. Daarnaast komt ook Metal Gear Solid: Rising uit voor de Stream. De eShop zal tevens beschikbaar zijn voor de console. Het belangrijkste aspect van Nintendo's console is de nieuwe controller, welke een 6 inch scherm heeft, gepaard met gyroscope sensoren. Het 6 inch scherm is tevens een 3D scherm vergelijkbaar met die van de Nintendo 3DS. Ook komt er een aparte Motion Controller op de markt, die vergelijkbaar is met de Wiimote+.

Ook bezitters van de Nintendo 3DS hoeven zich geen zorgen te maken. Kid Icarus: Uprising krijgt een release in augustus, terwijl Paper Mario en Mario Kart dit najaar uitkomen. Ook krijgt de eShop nieuwe software, zoals bijvoorbeeld Mario vs. Donkey Kong 4 en Super Mario RPG3D. Daarnaast worden titels als Metroid Prime Hunters: The Second Hunt en The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur