1. Toch maar Kinect kopen?

Toch maar Kinect kopen?

Sinds de aankondiging van Microsoft Kinect, gevolgd door de release in november 2010, bekeek ik het hele proces met een scheef gezicht. Spellen als Kinect Sports, Kinect Adventures, Kinectimals en Joy Ride konden mij simpelweg nog steeds niet boeien, en zullen dat waarschijnlijk ook nooit doen. Mijn kijk op Kinect is echter sinds de afgelopen E3 een aardig stuk veranderd. Van regelrechte Kinect-hater ben ik veranderd in iemand die er aardig door is geïntrigeerd. Zo ben ik allereerst gek op toffe gadgets met hun nieuwste snufjes, dus het nieuwe Xbox Dashboard in combinatie met de Kinect is zeker tof. En het hele menu met hand en mond navigeren lijkt me ook wel geinig.

Maar 'geinig' is bij lange na niet genoeg om een aankoop van 150 euro te rechtvaardigen. Het is echter de nieuwe game line-up die mij best nieuwsgierig gemaakt heeft. Zo vond ik de demo van Fable: The Journey aardig tof, en hoorde achteraf dat de game niet eens on-rails zal worden. Tevens kreeg ik wel enigszins kriebels als Star Wars fan, toen de epische muziek van de filmreeks bij Star Wars Kinect op kwam. Ondanks het feit dat ik kritisch naar het stijltje kijk, hoor ik van veel aanwezige Star Wars fans dat het erg goed werkt en ook zeer tof schijnt te zijn, mits je de Force een beetje fatsoenlijk benut. Dan is er nog Ryse, een nieuwe game ontwikkeld door Crytek. Ondanks het feit dat we slechts een trailer zagen, schijnt de gameplay lekker bloederig en het spel grafisch best tof te worden. Dus ook naar die titel kijk ik uit. En Child of Eden lijkt al helemaal een psychedelisch festijn te worden, en gezien ik intens genoten heb van spellen als Audiosurf en Flower, lijkt dit helemaal goed te komen.

En dan zijn er nog de zogenaamde 'underdog-titels'. Zo was Steel Battalion niet aanwezig, maar het feit dat je met stem en hand een gigantische mech kunt besturen klinkt nou niet bepaald verkeerd. Ook Fruit Ninja, een spel dat ik aardig wat op mijn mobiel heb gespeeld (lees: grijs gespeeld), krijgt nieuw leven ingeblazen op de Kinect. Minecraft, wellicht de meest verslavende game in de geschiedenis van de industrie, komt uit voor Xbox 360 met Kinect ondersteuning. En stiekem glunderde ik toen Commander Shepard in Mass Effect 3 (het laatste deel van mijn favoriete sci-fi gamereeks) via voice-commands commando's zoals Shockwave en Concussion Shot riep. Zelf was ik ook onder de indruk van het samenstellen van wapens in Ghost Recon. Door simpelweg 'long range' te zeggen, maakte het spel een langeafstandswapen voor je. Zelf ben ik niet zo van Ghost Recon, maar de Kinect ondersteuning toont zeker weten potentie.

En als laatste de prijs. 150 euro is mij te dolletjes af, maar een tijdje na de E3 conferentie ging ik toch even rondkijken. En wat blijkt? Media Markt heeft Kinect nu voor 90 euro te koop. Mijn vraag dus: Is dit hét moment om een Microsoft Kinect aan te schaffen voor de doorgewinterde gamer? Wat is je mening over Kinect? Is je mening dankzij de nieuwe line-up veranderd? En bovenal: ben je ook van plan om er één te kopen? Ik hoor graag jullie mening...

Dit artikel delen

Over de auteur