1. Twisted Metal: Head On

Twisted Metal: Head On

Twisted Metal: Head On is een spel waarbij auto’s volgepakt met wapens elkaar afknallen. Dat niet iedereen hiermee bekend is, is zonde. De Twisted Metal-serie bestaat namelijk al een tijdje en bevat een aantal puike spellen, met als hoogtepunten Twisted Metal 2: World Tour en Twisted Metal: Black. Dat de serie ook op de PlayStation Portable thuis hoort, bewijst de nieuwste telg: Twisted Metal: Head On dus.

Head On kun je zien als een ode aan de eerste twee spellen uit de serie. Zo zijn de verschillende speelvelden gebaseerd op de originele speelvelden uit die spellen, zonder dat er overigens sprake is van een directe overzetting. Aan de ene kant is dat jammer, want de speelvelden uit met name World Tour waren nagenoeg perfect. Maar aan de andere kant valt er op deze manier voor de oude rotten genoeg te ontdekken. Eén ding is gelukkig hetzelfde gebleven. In het level waarin Parijs wordt aangedaan is het nog steeds mogelijk om de Eiffeltoren op te blazen. Heb je dat eenmaal gedaan, dan verplaatst het strijdtoneel zich van de straten naar de daken.

De “personages” in Head On zijn zeer gevarieerd. Zo heb je snelle, minder bepantserde wagens als Spectre, maar ook stugge slome wagens als Mr. Slam. Het wagenpark is zeer uitgebalanceerd, waardoor er voor iedere speler wel een wagen is waarmee hij de strijdarena kan betreden. Ikzelf ben zeer gecharmeerd van Thumper, een roze caddilac die, als speciale aanval, beschikt over een heuse vlammenwerper. Mijn vaste tactiek is dan ook om eerst een flinke ijsbal naar een vijand te schieten om hem daarna op een heet enkeltje naar de hel te trakteren.

De belangrijkste vraag die ik mezelf gesteld heb is of Twisted Metal: Head On wel leuk is voor de PlayStation Portable-eigenaar. Op deze vraag bestaan meerdere antwoorden. Voor iedereen die zich ooit heeft vermaakt met een Twisted Metal spel is Head On bijna een verplichte aanschaf. Het oogt mooi, het speelt lekker en het is ook nog eens met meerdere mensen tegelijk te spelen, wat ik helaas nog niet heb kunnen testen.

Dan een ‘doorsnee’ PSP-bezitter, die nog nooit van Twisted Metal heeft gehoord. Is het spel ook voor hem leuk? Ik denk dat je je er zeker mee kunt vermaken. De instapdrempel is laag en je hoeft het geen uren achter elkaar te spelen. Maar een must have is het voor deze groep zeker niet. Het spel kan namelijk op een gegeven door de herhalende gameplay wat saai worden. Ikzelf heb hier geen problemen mee, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommige gamers een afknapper is. Daarnaast is het gewoon zo dat er betere spellen geïmporteerd kunnen worden, zoals WipEout Pure en Ridge Racers. Daarmee is Twisted Metal: Head On voor mij een leuk en vermakelijk spel, maar niet één waar je speciaal een PlayStation Portable voor koopt. Het cijfer zullen wij geven aan de Europese versie van het spel, die in september met de release van de PlayStation Portable wordt verwacht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me zeker een goed spel, ik ben blij als ik mijn psp binnen heb zeg !

  -admin- er is een edit knop, dus aub geen dubble posts -admin-

 • Ik heb TM ook op de PSP en het blijft leuk om te spelen!

 • twisted metal rulez

  vooral twisted metal black

 • ow ik ga em echt importeren en trouwens wie heeft hem via liksang geimporteerd want ik denk erom om hem daar te importeren. Ow ja is ie er echt in 3 dagen al bij je thuis?

 • zijn die andere twisted matel delen op de ps2 verschenen en zo ja, waren die beter dan destruction derby?

 • veeelll beter dan destruction derby… maar minder realistisch (voor zover destruction derby dat wel was) en met wat meer lompe wapens zoals rakketten en shit

 • ik heb hem ook wil hem wel een keer tegen iemand anders spelen

 • Gewoon online spelen is erg gaaf. Als je op straat bent effe scannen en je kan inloggen als je 1 hebt gevonden met een goed signaal en zonder wepkey. Maar dit spel kan je niet vergelijken met Destruction Derby. TM is met wapens en DD is gewoon racen en rammen.

 • maar het zijn toch allebij race games waar het doel van is je tegenstander flinkt af te raggen en te slopen.

 • als je t zo ziet is tm beter vind ik.. veel beter zelfs. maar ik wist niet dat er ook een destruction derby op de psp kwam. of vraag je dat ter vergelijking?

 • lijkt me zeer ziek…  LEUK!!!

 • o ik kan niet wachten op de PSP het wordt alleen maar beter en beter jip het is duidelijk dat de PSP veel en veel beter is dan de DS

 • Ben het spel nu al bue :D..maar dat komt omdat ik hem ook helemaal dit in alle hoekjes uitspeel. Online blijft dit een erg vette game. Vandaag zat ik effe in de bus (ging naar een LCD tv kijken) en stond de brug open. 2 grote vrachtschepen moesten erdoor en dat duurde echt 20/25 min. Dus ik pakte al mijn PSP en had daar al 8 hotspots gevonden waarvan 1 met 80% signaalsterkte en had geen wepkey. Ik dus inloggen en het lukte, dus heb effe een aantal potjes online gespeeld in de bus. Is nu mijn tweede keer en dat is echt heel vet!!

 • Twisted metal is en blijft een van de beste game series, twisted metal black heb ik helemaal grijs gespeeld… Maar om voor een game een psp te kopen.. euhmm..

 • is er in zevenaar dan niemand die een psp heeft?

 • king gamer, pas op met wat je zegt :P  en meneer ip, alsjeblieft zeg heb je daar nou echt zin in?  strx begint er weer een fanboy-oorlog,  make psp's no war! peace!

 • Maar speelt Twisted Metal wel fijn op de PSP dan??? Ik vind Twisted Metal Black: Online al moeilijk en de PSP heeft maar een heel klein pookje om te sturen!!! En waarom zijn de Twisted Metal titels tegenwoordig allemaal 16+? Je knalt alleen auto's af!!!  Greetz Nuhvok

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren