1. Revolutionaire service

Revolutionaire service

Ik heb altijd een zwak gehad voor de Broken Sword-games: de adventure games van Revolution uit 1996 en 1997. En dan heb ik het hier over de echte klassieke adventure games Broken Sword 1 en 2, niet de twee mindere 3D-delen die daarna volgde. Jaren geleden speelde ik beide games eerst op de PC en een paar jaar terug herbeleefde ik het eerste deel nogmaals op de Game Boy Advance.

Als trouwe fan kocht ik een paar maanden geleden de Director's Cut van het eerste deel, ditmaal op de iPad. Na de game een paar maanden op m'n dashboard te hebben gehad ben ik een paar weken geleden eindelijk weer begonnen met spelen. Elke keer een klein stukje, als een soort van passieve snack die je erbij pakt in plaats van een boek. Ik was vorige week behoorlijk ver gekomen (+/- 75%) toen ik een grote fout maakte. Apple bracht een bètaversie uit van het nieuwe iOS (iPad-besturingsysteem) en ik als echte fanboy installeerde deze gelijk. Zonder na te denken gooide ik mijn hele iPad leeg om met een schone lei deze update te kunnen installeren. Het was pas een dag later dat ik realiseerde dat ik mijn save files nu ook kwijt was. Ik ondernam nog enkele pogingen om back-ups terug te halen, maar deze waren allemaal te oud om relevant te zijn. Maar er was nog hoop!

Gezien de lineaire aard van adventure games zijn saves niet uniek en zou een save file van iemand anders van het punt waar ik was, dus ook prima werken. Na een aantal grondige zoektochten op Google kon ik nergens save files vinden voor de iPad-versie. In een laatst en zeer wanhopige poging om een oplossing te vinden keerde ik me tot ontwikkelaar Revolution. Ik stuurde ze een mailtje waarin ik het bovenstaande probleem beschreef en precies aangaf waar ik was in game. Ik wist dat het een longshot was, maar dat was mijn laatste uitweg.

Tegen alle verwachtingen in had ik binnen slechts negen minuten een reactie van de studio! In de mail was een zip-file bijgevoegd met drie verschillende saves files van rond het punt waar ik was. De vertegenwoordiger van Revolution legde uit van welk punt in de game de save files waren en hoe ik ze kon installeren. Ik was verrast dat ik een reactie kreeg en dat mijn vreemde probleem ook nog kon worden opgelost. In 9 minuten tijd. Verbazingwekkend. Ik wist dat Revolution een goede ontwikkelaar was, maar deze uitzonderlijke service was voor mij ongekend en verdient een speciale vermelding lijkt mij zo.

Onderhand heb ik Broken Sword 1 uitgespeeld op de iPad en ben ik aan de Director's Cut van deel 2 begonnen. Deel 2 heeft gelukkig de functie om save files op te slaan op de servers van Dropbox, een perfecte functie voor mensen zoals ik!

Dit artikel delen

Over de auteur