1. E3: Verwachtingen Xbox/Xbox 360

E3: Verwachtingen Xbox/Xbox 360

Iedereen mag het weten: de Xbox 360 komt er aan. Tijdens de komende E3 zal de aandacht dan ook vooral uitgaan naar de next-gen spelcomputer van Microsoft. Toch wordt de huidige generatie niet vergeten. Maar wat staat ons dan te wachten? Onze verwachtingen voor de Xbox en Xbox 360 kun je lezen in dit artikel.

Het meest logische is dan om maar direct te speculeren wat de Xbox 360 deze E3 voor ons in petto heeft. En Microsoft zou Microsoft niet zijn als ze niet heel wat spellen op de stapel zouden hebben staan. Wat te denken van Project Gotham Racing 3 en Perfect Dark Zero om er maar eens twee te noemen. Er is namelijk artwork gevonden op Our Colony.net, wat er op duidt dat beide spellen hoogstwaarschijnlijk hun opwachting zullen maken. Maar er is meer. Tecmo is hard bezig aan Dead or Alive 4. Dat deze titel (in wat voor vorm dan ook) op de E3 te zien zal zijn, lijkt zeer waarschijnlijk. Zeker omdat Dead or Alive 3 een prominente rol had in de aanloop naar lancering van de Xbox. Maar er wordt ook over Ninja Gaiden Black in de wandelgangen gepraat. Wie weet laat Microsoft hier wel de eerste (next-gen?) beelden van zien.

Maar er is meer. Blue Dragon bijvoorbeeld. Deze titel, in ontwikkeling bij Mistwalker, is het nieuwe ‘kindje’ van Hironobu Sakaguchi. Deze man is zo’n beetje de ‘vader’ van de Final Fantasy-reeks, en heeft naast Blue Dragon ook nog een andere titel voor de Xbox 360 in ontwikkeling. Of wat te denken van Dark Sector, het spel dat een jaar geleden veel opzien baarde. Ook een spel waar reikhalzend naar uit wordt gekeken is The Elder Scrolls IV: Oblivion. Een waslijst aan ontwikkelaars is overigens al druk in de weer met Xbox 360 titels, dus we kunnen nog veel meer verwachten. Activision, Codemasters, Electronic Arts, THQ en Ubisoft: zomaar een greep uit de lijst van betrokken uitgevers. En dan heb ik nog niet eens de ontwikkelaars genoemd die exclusief spellen ontwikkelen voor de Xbox 360 (zogenaamde ‘Second Party’ ontwikkelaars, red.). Epic Games bijvoorbeeld, of Bungie. Unreal 3? Halo 3? Wie zal het zeggen…

We mogen natuurlijk ook niet vergeten dat de Xbox 360 zélf nog een prominente plaats in neemt. Want MTV mag dan de primeur hebben, de E3 wordt natuurlijk niet vergeten. Welke functies zijn er aanwezig in de Xbox 360? Welke randapparatuur is in ontwikkeling en wat kan die nieuwe spelcomputer wel niet allemaal. Zaken die Microsoft zeker aan de orde zal laten komen voor en tijdens de Electronic Entertainment Expo.

Maar ook de ‘oude’ Xbox wordt zeker niet vergeten deze E3. Wat te denken van Conker: Live and Reloaded of Kameo: Elements of Power. Titels van ontwikkelaar Rare die ook het afgelopen jaar gespeeld konden worden, maar vast en zeker dit jaar in meer uitgebreide vorm speelbaar zullen zijn. En laten we Bungie niet vergeten. De acht multiplayer maps die bij de Halo 2 uitbreiding horen, kunnen zeer waarschijnlijk ook aan een speelsessie worden onderworpen.

Grote klapper voor Microsoft’s huidige spelcomputer is echter Half-Life 2. De veelgeprezen shooter van Valve komt na de PC nu exclusief naar de Xbox. Het is dan alleen wel jammer dat CounterStrike: Source er niet wordt bijgeleverd. Gelukkig zijn er genoeg andere titels waarin wel kan worden gemultiplayerd. MotoGP: Ultimate Racing Technology 3, Far Cry Instincts of toch Battlefield 2: Modern Combat? Drie typische Xbox Live spellen die de online-community alleen maar zullen vergroten.

En de lijst wordt alleen maar langer. De Xbox is nog springlevend, ook op deze E3. Burnout Revenge, Full Spectrum Warrior: Ten Hammers, Spartan: Total Warrior en de lijst wordt alleen maar langer. Ook Grand Theft Auto: San Andreas maakt dit jaar zijn opwachting op de Xbox. Thugz, Gangstaz, drie gigantische steden om in rond te rijden en natuurlijk de custom soundtrack optie.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Advent Rising, Delta Force: Black Hawk Down, als ik zo doorga ben ik morgen nog bezig. De Xbox is nog steeds alive and kicking, en ook de Xbox 360 is er klaar voor. Een stortvloed aan spellen voor de Xbox 360 is dit jaar op de E3 zeker niet ondenkbaar. Wij laten ons lekker verassen, en wachten op wat komen gaat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Mooie tijden worden het voor de Xbox bezitters en de toekomstige Xbox 360 bezitters natuurlijk..

 • hm, de mooie tijden zijn er voor de xbox al geweest:

  halo 2, splinter cell 3, doom 3, brothers in arms.. om maar wat te noemen,

  de echt vette games komen wel op de xbox 2

 • hoezo komen de echt vette games op de 360? Lopen we nu allemaal shit te spelen? elke nieuwe generatie brengt toch een nieuwe standaard in de games met zich mee…

 • Kameo komt niet meer uit op de 'oude' Xbox. Dat was toch al bekend? Het eerste OurColony screenshot was toch van Kameo? Ben ik gek of doen jullie niet genoeg aan 'research'?

 • Wanneer iz de PS3 er eigenlijk?  Je hoort de laatste tijd niets meer van de PS3. Maarjah, de XBOX360 iz ook VÉÉL en VÉÉL belangrijker! :P

 • Teleurstellend. 'Conker' en 'Kameo' als enige toppers genoemd voor de x-box. Die spellen zijn al zo lang in ontwikkeling dat het bij mij overkomt alsof er iets in het process is het fout gegaan. Heb niet hoge verwachtingen van beide spellen.  En inderdaad, de toppers voor de x-box zijn al geweest. Valt me op dat er alleen maar vervolgen worden aangekondigd op de x-box 360 (b.v Ninja Gaiden Black, Dead or Alive 4, Perfect Dark Zero) maar echt een originele launch-titel is er (nog) niet. Misschien dat Blue Dragon het spel wordt dat mensen moet gaan binnenslepen? Lekker makkelijk; allemaal vervolgen uitbrengen op de x-box 360 dan weet Microsoft in iedergeval zeker dat mensen de console gaan kopen. Maar of de vervolgen op genoemde spellen goed worden betwijfel ik. Het zijn tenslotte de eerste generatie spellen op een next-gen console.  Ik vind het nou niet echt 'mooie tijden' als je net een jaartje een x-box hebt en er wordt al een opvolger getoond dan zou je je flink *** voelen. Maar voor mensen die uitkijken naar de x-box 360 kan het een mooie tijd worden als alles gaat zoals Microsoft het voor ogen heeft.


 • Conker volgende maan woohoo!

 • ninja gaiden black is denk ik nog voor de xbox, de xbox 360 komt waarschijnlijk pas in novermber uit in amerika en Tecmo heeft pas nog gezegd niet klaar te zijn met de xbox dus ik reken er maar niet op dat Ninja gaiden black voor de next-gen is. Neemt nie weg dat et waarschijlijk weer één van de vetste xbox games gaat worden'.

 • dr komen zkr mooie tijden:D

 • ik heb ergens gelezen dat ninja gaiden black wel eens een soord ''add-on'' wordt van ninja gaiden, met alle content downloads en extra's geintegreerd… maar dat lijkt me niet echt slim, dat zou toch geen hond kopen. aangezien je ninja gaiden na enkele (zo niet 1) keer uitgespeeld te hebben toch wel gezien hebt. ikzelf heb ninja gaiden ongeveer 3 keer uitgespeeld en ben hem toch echt wel een beetje zat. ik HOOP op een nieuwe game, als launchtitel voor de xbox 360! :D  @dabest: WAARSCHIJNLIJK krijg je verschillende versies van de xbox 360, waaronder eentje met een harde schijf. zoals je weet heeft de xbox1 ook een harde schijf, waardoor het mogelijk is die op je xbox360 te spelen (mits je de harde schijf hebt ;) )  ey Duo Maxwell, jij bent wel erg fan van Rare zo te zien :P echt overal waar het over conker gaat staat jouw enthousiaste mening erover. ik geef je geen ongelijk hoor, integendeel: CONKER RULED!! :D


 • dat over de xbox360 hoorde ik ook, met harde schijf is hij duurder en heeft backwards compatibilitie,

  dat is wel slim want er zijn en komen nog hele goede spellen voor de xbox, zou zonde zijn als je ze nie zou kunnen spelen op de xbox360

  Ook hoorde ik iets over 64mb memory cards voor de 360

 • Oblivion? STAAT DAAR NOU ELDER SCROLLS IV FREAKING OBLIVION? Ok, Xbox 360 ga ik dus echt wel halen als dat uitkomt!!!

 • @shin: waarschijnlijk komt die game ook voor de ps3…

  Maarja xbox360/xbox2 komt ook in mijn kamer te staan:D..

  Nu effe wachten op vrijdag end e e3.  Offtopic:(Hebben jullie misschien al wat info over the phantom en de ps3?:P..
 • OMG !!!!!! MOOI ding .  hijs mooi maar hij komt veel te snel

  hopelijk komt BIA II ook voor XBOX I

 • Conker en HalfLife komen in ieder geval op mijn Xbox verder denk nog een paar 3rd party games dus met de huidige Xbox ben ik nog lang niet klaar.

 • niet echt slsim he jullie hierboven over Ninja gaiden, tecmo heeft inderdaad gezegd nog met 2 titels voor de xbox bezig te zijn. ben vergeten welke maar ze zeiden dat ninja gaiden:black vooor de 360 komt.

  ninja gaiden black s geen uitbreiding, dat wordt de 2e hurricane pack  ontopic: jammer dat erg veel toppers komen voor de 360 en neit voor de 1e!

 • Conker en GTA: SA zijn nog echt interessant voor mijn XBOX. Ik kijk erg uit naar de XBOX 360.

 • moewah….alle goede tijden van deze generatie consoles komt snel aan z'n einde…voor de PS2 nog Wanda and the collosus, XBOX heeft Kameo: elements of power en de Gamecube The Legend of Zelda….dan zijn er natuurlijk ook nog wat subtoppers zoals Geist, Half-Life 2 en voor de Ps2 ook nog wel zo'n soort spel maar de hoogtijden zijn al voorbij hoor…

 • Microsoft (en b.v Sony) zeggen altijd bij de bekendmaking van een nieuwe console dat ze absoluut niet de eigenaars van b.v de PS2 in de steek gaan laten zodra de PS3 uitkomt. Maar jammergenoeg gebeurd het (on)bewust wel.  Microsoft had niet meteen met al hun top-titels moeten komen. Ze hadden de releases van Halo 2, DOA, Ninja Gaiden e.a moeten verspreiden. Heb het gevoel alsof ze te snel achter elkaar zijn gekomen, waardoor het nu lijkt alsof de x-box geen top-titels meer heeft. Misschien is dat ook zo en heeft Microsoft te snel gehandeld.  Ik heb zelf geen x-box, maar kan me indenken dat titels als Jade Empire en Knights of the Old Republic II x-box bezitters nog wel een tijdje zoet kunnen houden tot de x-box 360 … maar als Microsoft niet in de tussentijd komt met titels voor de x-box dan hebben ze in mijn ogen gefaald. Ze hebben (naar mijn mening) niet genoeg titels voor de huidige x-box gecreeerd om die in leven te houden tot de x-box 360. Dan maar hopen dat de x-box 360 ook echt backward-compatible is …


 • Ben super benieuwd naar de Xbox 360, natuurlijk ook naar de games, maar eerst wil ik de console wel eens zien en de in-game beelden. Heb zin in morgen :-D !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren