1. Nieuw console

Nieuw console

Goedendag beste dames en heren,

Ik zat gisteren een podcast te luisteren van Don't Revive Me Bro met als gast Zh1nt0 (de community manager van DICE)

En op een gegeven moment ging het over het 32 vs. 64 spelers in Battlefield 3. Daniel (zh1nt0) zei namelijk dat de consoles gelimiteerd werden door de hardware. En inderdaad dit klopt ook.

De hardware in zowel de PS3 als de 360 is zwaar verouderd en stamt zowat uit 2005. Toen kreeg ik een idee wat ik persoonlijk wel redelijk goed vond. Echter kan ik hier ook wel de bezwaren van in zien.

Wat als MS of Sony of Nintendo i.p.v. WEER een nieuwe console bouwen die over 5 jaar ook antieke hardware heeft, een Operating System weg geven gaan.

Dus ipv 400-600 euro neer leggen voor een nieuw stukje hardware wat al weer een jaar oud is o.i.d.

Dat je 100-200 (misschien minder) neer legt voor een operating system. Dat jij zelf een console in elkaar kan zetten (of laten doen).

Jij koopt (of maakt) een PC en vervolgens koop jij een OS er bij (Sony OS of Xbox OS) en die installeer jij op die PC en vervolgens is het gewoon een console.

Dit betekend dat console en PC gemerged worden. Dit neemt een zekere mate van voorzichtigheid weg bij de game-devs. Echter dan krijg je wel dat sommige mensen het nieuwste van het nieuwste in hun 'game-console' hebben, terwijl anderen die 5 jaar oude hardware nog hebben.

Dit bezwaar gaat echter niet op aangezien dit op een PC ook zo is. Vervolgens is er ook nog het bezwaar dat het OS Wordt ge-pirate. De games worden toch wel gepirate en de console gehackt, dit houdt in dat het helemaal niets uit maakt.

Ik denk dat veel consumten wel blij zouden worden met zoiets, het houdt namelijk in dat er van een "gewone pc" een game-console gemaakt wordt. "Ja maar de PC past niet in de TV kast" : koop een kast ten grote van een server. Die zijn soms zelfs kleiner als een console en wel vele malen sterker (op graphics na dan).

Kortom, het is goedkoper, het is makkelijker en microsoft heeft er zowieso al veel ervaring mee.

Laat je feedback achter, wat zie je in dit idee? is het goed? is het slecht? Wat is er slecht aan? Wat zie ik over het hoofd?

note: dit is geen log die lekker hoeft te lezen of spelfout-loos moet zijn, dat is niet zo en i don't really care about it...

- Fakey

Dit artikel delen

Over de auteur