1. Gamen in de zomervakantie?

Gamen in de zomervakantie?

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, en ik zit in de zomer nog steeds regelmatig binnen, achter de laptop of te gamen. Ik weiger in de zomer op te houden met gamen, want waarom zou ik? Het is een even gezonde hobby als een boek lezen (terwijl dat wel als zomerse activiteit wordt beschouwd en algemeen aanvaard), en ik ben dan ook niet van plan met gamen te stoppen als het eens lekker weer is. Hoewel ik toch wel een verandering in mijn "gamepatroon" merk in de zomervakantie.

Zo voel ik mij veel minder aangetrokken tot achter de tv te gaan gamen op een console. Om de een of andere reden voel ik me daar in de winter veel meer thuis dan in de zomer. Terwijl ik (afhankelijk van de spellen) veel meer achter de handheld zit. Waardoor komt dit?

Misschien door het lekkere weer. Je bent toch niet geneigd om in een stoffig, heet kamertje te gaan zitten als het buiten beter toeven is, zou je zeggen. Maar waarom zit ik dan nog wel steeds binnen achter de laptop en handheld? Buiten is dat geen succes (laptop kan nog geen kwartiertje op zijn accustroom draaien, en zowel DS als laptop hebben last van de zonreflectie op het scherm). Ik bevind me toch in dezelfde soort omgeving als ik deze activiteiten onderneem, dus daar kan het niet aan liggen.

Misschien is het dan het feit dat de Xbox en tv opstarten meer tijd kost dan even klik! de DS aan en spelen maar. Ik ben namelijk zeer lui. Het gebruiksgemak heeft toch ook wel invloed dan.

Of ligt het aan het spel? Voor de DS heb ik laatst voor een paar euro Might & Magic: Clash Of Heroes gekocht, en dat spel is verslavend als de motherfucker. Dat verklaart veel tijd die ik er in steek. Maar voor de Xbox 360 heb ik nog Super Meat Boy liggen (2 á 3 uur gespeeld) en Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent (nog nooit gespeeld). Dan was ik ook nog van plan Eternal Sonata, Gears of War 2 en Mini Ninjas een tweede speelbeurt te geven, maar het komt er nooit van (en niet omdat de titels zo slecht zijn ofzo).

Ik weet het gewoon niet. Misschien is het een onveranderbaar feit? Of zit het gewoon tussen mijn oren?

Dit artikel delen

Over de auteur