1. Jelle's Adventure 12 juli

Jelle's Adventure 12 juli

Ik ben moe. Waarschijnlijk komt het door een mug, waarmee ik vannacht om drie uur een uur lang heb lopen dansen. Hand in hand dansten we langs lamp, over het bed, de muren en uiteindelijk eindigde hij op mijn elektrische vliegenmepper en kon ik weer gaan liggen. Het zou echter ook kunnen door een discussie die al een tijdje wordt gevoerd over de manier waarop er bericht moet worden over games. De zogenaamde discussie over gamejournalistiek. Gisteren was er weer een discussie op de radio, waarbij mijn collega Michel Musters van Gamer.nl en Davd Nieborg er weer wat over te melden hadden. De uitzending moet straks op BNR terug te beluisteren zijn, maar op moment van schrijven kan ik het nog niet vinden.

In de kern gaat het er om dat gamejournalisten te afhankelijk zouden zijn van uitgevers en dat daar verandering in moet komen. Van mij persoonlijk hoeft dat niet echt, aangezien InsideGamer lekker draait, maar wel stoort mij de manier waarop de discussie wordt gevoerd. Het lijkt er op dat er wordt gedacht dat gamejournalisten van zichzelf vinden dat zij alles beter weten en dat hun boodschap door het ‘klootjesvolk’ moet worden geslikt. En dat is naar mijn mening ouderwets denken. Elke bezoeker van InsideGamer kan vandaag de dag voordat een game uitkomt al heel goed een eigen mening vormen na aanleiding van de beelden die van de game van te voren worden getoond. Of het nou trailers zijn op in-game beelden. De tijd dat het publiek pas bij de release voor het eerst iets van een game ziet ligt al jaren achter ons. Daarom richten wij bij InsideGamer ons op de community.

Bij elke recensie die wij schrijven, elke impressie die we publiceren en elk achtergrondartikel die wij bedenken is er maar één gedachte aanwezig: het zorgen voor discussie. Bij alles wat wij doen willen we de community triggeren. Zijn ze het ergens niet mee eens, top! Wij horen graag wat jij van een game vindt in een memberrecensie. Niet eens met een column van Kevin? Gelijk heb je, want het is jouw mening! Vind je een game er vet uit zien? Laat het horen, want dat zorgt er bij ons weer voor dat we daar nieuwe content over kunnen maken.

Bij de lancering van de nieuwe site gaat dit dan ook een hele belangrijke rol spelen. De gedachte van een recensent is vele malen minder interessant dan de gedachten van duizend members. De bezoekers hebben de macht. Zij bepalen wat de content op de site wordt en niet een paar mensen die denken het beter te weten!

Gisteren hebben we overigens de achtergrondvideo van de nieuwe site opgenomen. Deze moet later deze week verschijnen, waardoor jullie eindelijk de allereerste beelden van IG 4 te zien krijgen. We zijn daarbij enorm benieuwd wat jullie er van vinden!

Dit artikel delen

Over de auteur