1. Jelle's Adventure 15 juli

Jelle's Adventure 15 juli

In een periode dat er nauwelijks games binnen komen op kantoor, ben je met elk nieuw pakketje eigenlijk blij. Van de week was het zo’n moment, de previewcode van Driver: San Francisco viel op de deurmat. Het is voor mij meer dan een jaar geleden dat ik de game in de regenachtige straten van Newcastle heb gespeeld. Het ging op dat moment om een vroege code, waarin de stad San Francisco er matig uitzag en we kennismaakten met een feature waarvan we stijl achterover sloegen: Shiften.

Shiften is de mogelijk om in de game tijdens het rijden met een druk op de knop plaats te nemen in een andere auto. Dat kan omdat het hoofdpersonage uit de game in coma ligt en de game dus als een soort van droom wordt gespeeld. Het is een setting waar je nekharen van omhoog gaan staan als je het hoort. Ik heb de game expres op de redactievloer gespeeld in plaats van het gamehok en de reacties op het verhaal waren zeer negatief. Kris, Gerard en Youri zaten allen vol ongeloof en een beetje grinnikend commentaar te geven op het ‘droom-cliche’. Dat gegrinnik is niet weggegaan, het verhaal blijft gewoon een stomme kunstgreep, maar het zorgt er wel voor de game op het gebied van gameplay erg goed voor de dag komt.

Variatie is daarbij het toverwoord. Waar je normaal gesproken als Tanner constant in dezelfde auto zo zitten en je je beperkt in het achtervolgen van drugskoeriers en het ontsnappen aan de politie, daar doe je nu van alles en nog wat. Door het Shiften kom je nu in situaties terecht waarbij je een checkpointrace zo snel mogelijk moet afleggen, met twee verschillende politieauto’s de achtervolging inzet op boeven en tijdens de achtervolging shift je tussen beide auto’s of je probeert een ‘boevenauto’ te beschermen. Dit doe je weer door te Shiften naar ‘gewone’ auto’s en vervolgens frontaal op de badguys te knallen. Door het Shiften zijn er gewoon tientallen mogelijkheden en het zorgt er voor dat Driver: San Francisco verrassend lang boeiend blijft.

En dan heb ik het nog geen eens gehad over de multiplayermodus. Kortom, de game kan best nog wel eens cool gaan worden!

Dit artikel delen

Over de auteur