1. Let's Play Lufia II: Rise of the Sinistrals

Let's Play Lufia II: Rise of the Sinistrals

Ergens in de jaren 90 ontdekte ik een ontzettend toffe RPG voor de SNES, getiteld Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nou ben ik tussen m'n 6e en m'n 12e grotendeels opgegroeid met de SNES, maar stom genoeg heb ik dit pareltje destijds gemist en vond ik hem pas wat later. Desondanks ben ik een beetje verliefd geworden op het spel en heb ik het in de jaren eropvolgend compleet kapot gespeeld.

Het was een traditie geworden (die ik tot 2008 vol heb gehouden) om het spel elke zomer 1 keer van begin tot eind uit te spelen.

In 2011 besloot ik om eens een lijst met levensdoelen te maken. Misschien zijn sommigen wel bekend met het "Let's Play" fenomeen op (voornamelijk) YouTube, waarbij mensen gameplay van een spel opnemen terwijl ze commentaar leveren. Enkele bekende zijn NintendoCapriSun en Chuggaaconroy bijvoorbeeld. Een van m'n doelen was om een Let's Play te maken van mijn favoriete spel, Lufia II. Gewapend met een mircofoon en het spel ben ik aan de slag gegaan, niet wetend of ik het project ooit echt af zou krijgen. Er ging behoorlijk wat meer werk in zitten dan ik aanvankelijk had gedacht.

Echter...

Op het tijdstip van schrijven heb ik al 26 afleveringen gefilmd met commentaar, en die allemaal op YouTube staan. De hoogtepunten voor mij zijn toch wel de uiterst moeilijke boss fights (het eerste gevecht tegen Gades en het - optionele - gevecht tegen de Egg Dragon later in het spel). Die laatste heb ik, net als Gades, verslagen op lagere levels dan ik ooit eerder gedaan heb. Hoewel ik lang niet de beste speler ben, ben ik toch een beetje trots op m'n prestatie. Misschien niet helemaal door het gevecht als door het feit dat ik het zo lang vol heb weten te houden met de LP, en nu bijna bij het einde van het spel ben.

Deze Let's Play opnemen was een hele ervaring, waar ik veel tijd en moeite in heb gestoken. Het is niet meer dan een mini-hobby, en waarschijnlijk niet iets waar ik echt verder mee wil. Mijn commentaar is simpelweg niet zo goed of boeiend als die van bekende Let's Players, maar bij boss battles ga ik graag een stapje verder als het om editen gaat. Vandaar dat ik in ieder geval deze compilatie met de wereld wil delen.

http://www.youtube.com/watch?v=byGtSPllPec

Afijn, leuk om een keer te doen, zo'n Let's Play, maar het zal denk ik geen vaste hobby worden. :P

Dit artikel delen

Over de auteur