1. E3: Verwachtingen PC

E3: Verwachtingen PC

De E3 van 2005 lijkt het jaar van de spelcomputers te worden. Menigeen kijkt uit naar de vertoning van de langverwachte volgende generatie spelcomputers, zoals de Xbox 360 en Nintendo Revolution. Ook de PlayStation Portable en de Nintendo DS willen goed voor de dag komen en pakken groots uit. Door deze hevige concurrentiestrijd lijkt de PC naar de achtergrond verschoven te zijn. Vorig jaar werden we verwend door enkele grote titels, waaronder Half-Life 2, Quake III en World of Warcraft. Wat kunnen we dit jaar voor de PC verwachten?

We steken van wal met ATI Technologies Inc. die dit jaar diverse grote titels vertoont. Meer dan vijf jaar geleden verscheen Prey op de jaarlijkse beurs en zorgde toen voor de nodige commotie. Lange tijd werd niets vernomen van ontwikkelaars Human Head Studio's en 3D Realms. Dit jaar zijn ze terug om deze futuristische First-person Shooter (FPS) definitief op de kaart te zetten. Een andere FPS waar naar uit wordt gekeken is F.E.A.R., First Encounter Assault and Recon. In maart hebben wij hier al van mogen proeven en zijn natuurlijk benieuwd of het spel aan de hoge verwachtingen kan voldoen. Een ander spel dat ook door ATI wordt vertoond is Black & White 2. Dit Real-time Strategy spel is al geruime tijd in ontwikkeling en dus wordt het tijd dat de uitgever, Electronic Arts, eens wat van zich laat horen. Tot slot gaan de geruchten dat ontwikkelaar Remedy bezig is met een opvolger van Max Payne 2, die wel eens op de E3 van dit jaar zou kunnen opduiken.

Op het gebied van shooters levert de PC al tijden lang grote namen af en het zal dit jaar dus niet veel anders zijn. Er zijn vier grote namen waar veel aandacht naar uit gaat, te beginnen met Battlefield 2. De voorgaande delen speelden zich af in het verleden, terwijl Battlefield 2 zich richt op de hedendaagse realiteit; het Midden-Oosten. De opvolger van Battlefield Vietnam heeft een nieuwe engine en met alle vernieuwingen en verbeteringen hopen we op een ware knaller voor 2005. Een ander oorlogsspel waar veel informatie zal worden prijsgegeven op de E3 is Call of Duty 2. Het spel bevat vier unieke verhaallijnen. Ontwikkelaar Infinity Ward heeft aangekondigd veel aandacht te besteden aan de gameplay en het grafische aspect. Ook Unreal Tournament 2007 is te zien, en wel op de stand van Midway. Epic Games heeft voor UT 2007 gekozen tussen een mix van UT 2004 en de oude UT uit 1999. We zijn benieuwd wat de Unreal 3 engine voor dit spel te bieden heeft. Tot slot hopen we meer informatie te bemachtigen over de opvolger van Quake II, Quake IV.

In de categorie Role Playing Game (RPG) kunnen we titels als Tabula Rasa (MMORPG), Gothic III (RPG), Middle-Earth Online (Lord of The Rings MMORPG), Mage Knight Apocalypse (RPG) en Hellgate: London (FPS/RPG) verwachten.

In de resterende categorieën zijn er ook enkele noemenswaardige spellen te noemen. Wat te denken van het hilarische Serious Sam II. Ook Earth 2160 zal dit jaar gepresenteerd worden. Het spel werd al in 2002 aangekondigd en nu kunnen we uiteindelijk het resultaat van afgelopen jaren werk bewonderen. Verder krijgen we van THQ meer te weten over S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Company of Heroes, Juiced en MotoGP: Ultimate Racing Technology 3.

Verder kunnen we dit jaar ook enkele uitbreidingen verwachten. Wat te denken van Rise of Nations: Rise of Legends of The Sims 2: Nightlife. Ook zal er een opvolger van Roller Coaster Tycoon 3, genaamd Roller Coaster Tycoon 3 Soaked!, verschijnen. Het Amerikaanse leger heeft ook niet stilgezeten en verzorgt maar liefst twee uitbreidingen van America's Army, te weten America's Army: Special Forces Overmatch en America's Army: Stryker-Overmatch die beiden dit jaar verschijnen.

Tot slot maakt ook een grote hoeveelheid nieuwe hardware haar opwachting. Grote namen als ATI, Nvidia, Intel, AMD zullen de nieuwste snufjes aan ons voorstellen. Dankzij hen kunnen we dit jaar weer voldoende genieten van de allernieuwste technologieën, om het gamen op de PC nóg aantrekkelijker te maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Stalker ben ik erg benieuwd naar..

 • niet veel goeds dan deze E3 voor de PC…

 • wist je dat stalker oorspronkelijk voor de 486 werd ontwikkeld? alleen hij werd keer op keer uitgesteld.

 • battlefield 2 word dope shit

 • Masterstyle niet veel goeds?!?!  lol Battlefield 2, Call of Duty 2, Quake 4, Prey, nieuwe UT!! kan ik niet weinig soeps noemen tuurlijk ze moeten nog maar bewijzen of ze de naam hoog houden maar toch, ziet er niet slecht uit allemaal.

 • best veel must-buys, vooral leuke shootyers

 • De domste opmerking die ik van mijn leven al heb gehoord: \"niet veel goeds dan deze E3 voor de PC…\"  Wat dan met: Call of Duty 2, Prey, Serious Sam 2, Alan Wake (Niet Max Payne 2 dus), Batllefield 2, Rise of Nations: Rise of Legends, Unreal Tournament 2007, Stalker, Fear, Operation Flashpoint 2, Age of Empires III, GTA: SA, The Godfather, Vietcong 2, Ghost Recon 3, Nieuwe WoW (wrs), Splinter Cell 4, Hitman: Blood Money, Blitzkrieg 2, AND SO ON, jeezus…

 • F.E.A.R BLACK& WHITE 2, HITMAN BLOOD MONEY EN HELE MAAL BATTLEFIELD 2 ! !

 • CnC is nog niet veel concreets van, misschien horen we er wat over, misschien niet.  Age Of Empires zijn we beetje vergeten. :)

 • @Shodan  De Xbox 360 zal eind dit jaar ietsje sterker zijn als PC, maar begin 2006 volgen de next-gen grafsiche kaarten van ATi en nVidia…Ook komen AMD en Intel niet met een dual Core maar een Core op 4 pros.

 • De nieuwe kaarten van Ati en Nvidia worden in Juni al uitgebracht, dit zijn de vergelijkbare kaarten die ook in de consoles zitten. (De chips schijnen op dezelfde technieken gebaseerd te zijn). Helaas kunnen de nieuwste processors tegen die tijd nog niet alles uit de kaart halen, maar ik denk dat bij de release de krachten ongeveer gelijk liggen.  Dual core is voor minimaal een jaar nog lang geen optie in de pc-game wereld. Alle games moeten dan geschreven worden voor multi-thread platforms, dit kost veel geld en tijd. Zeker als je nadenkt dat tegen die tijd maar een klein deel op dual-core pc's zal willen gamen.

 • vette games man!  battlefield 2 + cod2 _o_

  opvolger van max payne 2?? _o_ :D  verder lijken mij deze games ook wel vet:  Black and White 2, F.E.A.R, uitbreiding Rise of Nations, S.T.A.L.K.E.R.

 • damnw at een goede shooters en ook die rpg's lijken me sweet:)… okay mijn pc trekt'm niet, maar misschien komt de xbox360 pc versie, en dan wel:)

 • pc gamen zal nog wel veel gedaan worden maar, de pc vervalt steeds meer tegen over de consoles

 • Een nieuwe uitbreiding voor Rise of Nations, dat spel is pas dope man! Echt super is dat spel.

 • doe lotr mmorpg lijkt me wel wat. bijna iedereen kent de wereld en het verhaal dus ze hoeven geen totaal nieuwe achtergrond te maken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren