1. E3: Nintendo over uiterlijk en media van Revolution

E3: Nintendo over uiterlijk en media van Revolution

Nintendo's Perrin Kaplan heeft tegenover de New York Times een aantal uitspraken gedaan over het uiterlijk van de Revolution. Ook sprak ze over het opslagmedium en de besturing van Nintendo's vijfde spelcomputer.

De Revolution zal net als al zijn voorgangers horizontaal staan. Het apparaat is volgens Kaplan wel heel erg dun. De Revolution zal volgens haar niet dikker zijn dan drie op elkaar gestapelde DVD doosjes. In theorie is het apparaat dus kleiner dan de onlangs uitgebrachte Mini Mac computer van Apple.

Voor het eerst in haar geschiedenis zal Nintendo waarschijnlijk gebruik gaan maken van een standaard opslagmedium. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de standaard DVD worden. Of op de Revolution ook speelfilms afgespeeld kunnen worden is nog niet bekend, maar wel waarschijnlijk. Tenslotte deed Perrin Kaplan nog een mededeling over de nog geheime controllers van de Revolution. Deze zullen zoals verwacht volledig draadloos zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niet VEEL nieuws, wel boeiend :)

 • mmh… dat dunne lijkt me wel wreed :)  alleen het opslagmedium valt een beetje tegen… met 5GB lijkt de Revolution inderdaad de zwakste te gaan worden…  maar de Revolution koop je ook weer voor andere dingen dan heel ingewikkelde en lange spellen, lijkt me :p • Goed, Nintendo komt met wat (minimale) info wat betreft de Revolution. Ik hoop dat ze op ze minst op de E3 komen met de onthulling wat betreft de controller en wat demo 's.  Dat de console dun wordt, vind ik prima. Ben meer benieuwd naar de spellen. Ik hoop dat ze niet al te veel veranderen aan de bestaande controller en als ze wat veranderen dat het dan wel een nuttige verandering wordt qua gameplay (dus geen gameplay dat aanvoelt als een gimmick om het ding te verkopen. Bijvoorbeeld: Donkey Konga met die trommels …)

 • niet echt schokkend nieuws.

 • Ben echt totaal niet geintrsseerd in de zogenaamde Revolution.

 • Standaard DVD… Juistem. Hoe kun je zo'n fout maken…

 • chill mijn ogen zijn nu vooral gericht op nintendo nu ik de XBOX 360 vind tegevallen en de PS3 waarschijnlijk hetzelfde zal zijn….

 • Ik vind het Vet!

 • hoezo 5 gig je vergeet zeker dat je nog altijd een dual layer kan pakken dus dan zit je op 9 gig  en wat is er mis met een standaard dvd de xbox360 gaat em ook gebruiken

 • \"dat de rev dvd's gaat afspelen betekend nog niet dat deze geen blue ray of HD disks kan gaan gebruiken.\"  Juist. En daar hoop ik nu eerlijk gezegd wel op :)

 • Op zich maakt het niet zo heel veel uit wat voor opslagmedium er gebruikt gaat worden. Volgens mij nemen de cutscenes van de games, het meeste ruimte in beslag. Dus tja, maakt eigenlijk niet donders veel uit.

 • \"Voor het eerst in haar geschiedenis zal Nintendo waarschijnlijk gebruik gaan maken van een standaard opslagmedium. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de standaard DVD worden.\"  Wat een bullshit. Er moet staan: voor de zoveelste keer maakt Nintendo dezelfde fout, door GEEN standaard medium te gebruiken. Aks dat din uitkomt is DVD echt geen standaard meer hoor. 360 kon hiet nog mee weg komen, maar de Revolution duurt nog zo lang…

 • Wat een bullshit. Er moet staan: voor de zoveelste keer maakt Nintendo dezelfde fout, door GEEN standaard medium te gebruiken. Aks dat din uitkomt is DVD echt geen standaard meer hoor. 360 kon hiet nog mee weg komen, maar de Revolution duurt nog zo lang…  Cassette bandjes zijn overigens nog steeds een standaard medium, en zullen dat ook altijd blijven.  Wat er hier dus bedoelt wordt is dat Nintendo altijd een eigen medium heeft gemaakt voor hun consoles. Nu ze gebruik gaan maken van een reeds bestaand medium besparen ze op ontwikkel kosten. • Wat een bullshit. Er moet staan: voor de zoveelste keer maakt Nintendo dezelfde fout, door GEEN standaard medium te gebruiken. Aks dat din uitkomt is DVD echt geen standaard meer hoor. 360 kon hiet nog mee weg komen, maar de Revolution duurt nog zo lang…  Right, bullshit…….Je praat zelf onzin. De 360 komt er mee weg, waarom Nintendo niet? Wat zal er voor tijd tussen de releases zitten? Half jaar, misschien 3/4…….Daarnaast is DVD een goed medium. Tuurlijk 50 gig. ruimte is leuk, maar het is overbodig, want het wordt nie gebruikt. Overbodig dus.

 • Denk dat daar wel meer tijd tussen zit hoor.

  En niet gebreukt, wie weet kost die revolutie-techniek een hoop geheugen.

 • ik lees hier echt domme dingen. Als er nu enkele gb's voor een spel worden gebruikt, betekent dat neit dat dat ver een jaar nog zo is, DUH!

  en khoor hierboven dat als het toch maar cut-scenes zijn, maakt het niet uit. Waarom dan, dan maaar geen filmpjes bedoel je:S

 • Doe nou niet of DVD ineens klein is qua opslagcapaciteit omdat Sony Blue Ray gebruikt. de Cube doet het nog steeds met mini DVD's van 1.5 gig. Tot op de dag van vandaag heb ik alleen EA een keer horen mekkeren over de grootte omdat de soundtrack van Def jam 2 er niet volledig oppastte. Was een spel groter, dan werd het gewoon op 2 discs gezet. No problemo.  Met Dual Layer DVD's heb je meer dan 8 gig per schijfje ter beschikking, en dan kan je altijd nog een spel uit 2 schijfjes laten bestaan. 16+ gigabyte aan data… hoe zo'n groot spel wil je man…

 • Nou lekker groot natuurlijk :P

 • toch vind ik dat ze beter blu-ray kunnen gebruiken. dan heb je 25 Gig en 50 gig bij dual layer. dan heb je tenminste nooit meer het gezeik dat het op meerdere schijfjes moet. zit je halverwege een spel moet je ineens van disc veranderen, lekker irri.

  tuurlijk DVD kan ook 9 gig pakken wat voor een spel ruim groot genoeg is mar je kan maar nooit weten hoe groot ze toekomstige spellen willen maken.

 • http://www.nintendo.com/newsarticle?articleid=9594f668-5342-4b38-8eb1-d6bf479c4139&page=currentNews hier dit is het officiele Nintendo nieuwsbericht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren