1. Battlefield 3 VS Modern Warfare 3 - Deel 2: Modern Warfare 3

Battlefield 3 VS Modern Warfare 3 - Deel 2: Modern Warfare 3

Modern Warfare 3 zal op 8 november 2011 uitkomen. 2 weken nadat Battlefield 3 uitkomt. Het is algemeen bekend in de games industrie dat Call of Duty games in november uitkomen. EA is slim om Battlefield 3 voor Modern Warfare 3 te brengen. De meeste mensen spelen dan Battlefield 3 en laten Modern Warfare 3 links liggen. Toch?

Modern Warfare 3 zal meer verkopen dan Battlefield simpelweg omdat de Call of Duty franchise mainstream is. Ik ken veel vrienden die alleen maar 1 of 2 games per jaar kopen. Dat zijn dan meestal een Call of Duty of/en een FIFA. Call of Duty is leuk voor de casual gamers omdat het toegankelijk is. Controles zijn simpel en goed te onthouden om maar een voorbeeldje te noemen.

Ik zal even mijn mening over Modern Warfare 2 geven en vertellen wat er beter moet in Modern Warfare 3.

De campaign van Modern Warfare 2 was zoals al veel zeggen een achtbaanrit. Je ging van de ene plek naar de andere. Het was het ene spektakel na het andere. Ik persoonlijk vond het een erg leuke campaign maar was hij goed?

Ik heb de campaign laatste tijd gespeeld en er eens objectief naar gekeken. Mijn conclusie is dat het een goede campaign is. Het is niet van een super hoog niveau maar het is ook niet dramatisch. Waar ik me wel aan erger is de lengte. Door al dat spektakel heb je dat niet door. Ik las op internet dat de campaign maar 6 uren was. Hij kon nooit zo kort zijn althans dat dacht ik. Ik heb er eventjes op gelet en ik had de campaign uitgespeeld in 4 uren en 22 minuten op Recruit. Ik wist nu waar ik langs moet, wat ik moet doen en het is op de makkelijkste moeilijkheidsgraad. Maar ik heb het vrij rustig aangedaan. Dan nog vind ik het kort. Ik vind dat een campaign toch echt wel minimaal 7 uren moet duren.

Infinity Ward had er een nieuwe mode ingestopt namelijk Special Ops. Dit was iets nieuws en het was er goed in elkaar gezet. Je had hier ook variatie in de missies. Soms moest je waves met vijanden af maken of je moest gijzelaars redden. Dit was een heel goede toevoeging van Infinity Ward.

Maar nu waar het allemaal omging. De campaign en Special Ops zijn eigenlijk extraatjes. Net als je bij hamburger wat friet erbij krijgt. De friet is lekker maar het gaat om de hamburger. De multiplayer van Call of Duty 4 was een groot succes. Miljoenen mensen over de wereld speelden het. Ook de multiplayer van Call of Duty: WAW was een succes. Misschien niet zo groot als Call of Duty 4 maar dat was eigenlijk ook niet te overtreffen. Ik was klaar met de campaign en begon met de multiplayer. Het was leuk maar ik was niet weggeblazen zoals Call of Duty 4 dat wel bij mij deed. Ook was het in het begin niet goed in balans.

*Commando, Lightweight, Marathon + tactical knife in combinatie waren te overpowerd

*Model 1887’s waren in het begin overpowerd. Door latere patches werden ze slapper maar ze waren nog steeds heel erg sterk

*Gitches zoals de javelin glitch en de care package glitch.

*Perk zoals Commando. Commando was te sterk en in mijn ogen slaat Commando pro helemaal nergens op.

*De indeling wanneer je welk wapen kreeg vond ik erg raar. Bij level 65 kreeg je namelijk de normale RPG. Eerder had je al Thumper, Stinger en Javelin unlocked

*Als secondary weapon had je ook shotguns en machine pistolen. Dit vond ik echt niet kunnen. Dan had je een UMP en een model 1887 als wapen. Welk wapen zo jij als primary en secondary kiezen als je het niet wist? Houd het gewoon lekker simpel bij handpistolen.

*Killstreaks waren in mijn ogen overpowerd. Chopper gunner was gewoon te sterk. Soms kwam ik in een game en werd meteen 3x gekild door een chopper gunner. Het is ook vrij moeilijk om hem neer te schieten want je hebt geen tijd om op hem te schieten.

In mijn ogen was er veel mis met de multiplayer van Modern Warfare 2 en ik ben na een maandje dan ook teruggestapt naar Call of Duty 4. Ik vond Call of Duty 4 er nog steeds prachtig uitzien en het speelde ook veel beter dan Modern Warfare 2. Ik heb de multiplayer van Modern Warfare 2 nog een paar keer gespeeld om te zien als het mij pakte. Het pakte mij gewoon niet. Infinity ward heeft Call of Duty 4 zo goed gemaakt dat ze het eigenlijk niet kunnen overtreffen. Mijn hoop voor Modern Warfare 3 is niet zeer hoog. Toch hoop ik dat Infinity Ward de game net zo goed als Call of Duty 4 gaat maken.

Ik heb een groot stuk van de E3 live gevolgd en heb de demo van Modern Warfare 3 op de Microsoft Press Conference gekeken. Als knaller begonnen ze met Modern Warfare 3 en ik hier was erg blij mee. De demo was goed in mijn ogen. De game zag er goed uit maar ik had toch wat meer verwacht. Ik weet dat ze dezelfde engine gebruiken maar in mijn ogen hadden ze er meer kunnen uithalen. Toch kreeg ik weer zin in Modern Warfare 3.

Ook heeft Infinity Ward gezegt dat Special Ops terug komt en met een speciale mode in Special Ops. Deze mode heet Special Ops: Survival. Het is eigenlijk hetzeflde als bijvoorbeeld de Firefight van Halo, de Horde van Gears of War, zombies van Call of Duty: World at War/Call of Duty: Black Ops. Het is een leuke toevoeging en ik kijk er naar uit. Eigenlijk is de pop gewoon uitgekleed en hebben ze er een nieuwe jas om heen gedaan. Maar toch heb ik er zin in.

Dan zullen we het nu hebben over de multiplayer van Modern Warfare 3. Want hier gaat het natuurlijk om. Er zijn al een aantal perks en killstreaks bekent. Je hebt als nieuwe perks Blind Eye, Assassin, Point Guard, Recon.

*Blind Eye zorgt ervoor dat je immuun bent tegen killstreaks. De pro versie dat je wapen sneller word en dat je meer schade aanricht op bijvoorbeeld auto’s. Je bent dan immuun tegen bestuurbare killstreaks. Dus als je dit perk in Call of Duty: Black Ops had was je immuun tegen de RCXD.

*Assassin zorgt ervoor dat je niet op de UAV en hart sensor word gezien. Het is eigenlijk gewoon ghost/uav jammer maar dan uitgebreider

*Point Guard zorgt ervoor als je 2 assists hebt dat het als kill telt. Aan de ene kant vind ik dit een goed perk maar aan de andere kant slaat het nergens op. Ik heb vaak dat iemand mijn kill stealed en heb dan veel assists. Dan is dit perk handig en een leuke toevoeging.

Killstreaks zijn er ook weer en 1 van de nieuwe killstreaks is de littlebird. Dit is een kleine helicopter die op afstandbestuurbaar is. Dit is eigenlijk gewoon de RCXD van Call of Duty: Black Ops maar dan in de vorm van een helicopter. Dit is weer een leuke toevoeging maar niet iets heel erg groots.

Er komen in totaal 20 maps in de multiplayer van Modern Warfare 3. Het is nog niet duidelijk als deze allemaal in de complete game zitten of als er weer map packs komen. Persoonlijk denk ik dat er rond 12 maps in Modern Warfare 3 multiplayer komen en ze de overige 8 in DLC vorm gaan uitbrengen. Er is nog niet nieuws hoe de maps er uitzien dus daar kan ik nog niet over oordelen.

Mijn conclusie is dat Modern Warfare 3 meer van het zelfde word. Is dit een slecht ding? In mijn ogen antwoord ik deze vraag met een ja. Ik vind dat de games industrie stil staat in de ontwikkeling qua games. Iedereen pakt dingen van elkaar af en maakt daar een game van. Of een onbekende studio pakt 3 elementen van 3 verschillende games en maakt daar een game van. Waar is de vernieuwing? Waar is de vernieuwing die ik in Call of Duty 4 wel zag?

Hopelijk gaat Infinity Ward knallen met Modern Warfare en dan niet met een klein rotje maar met een vlinderbom. Ik heb er geen vertrouwen meer in. Ze moeten de Call of Duty franchise een paar jaar rust geven en het opnieuw uitvinden. Maar waarom zouden ze? Ze verdienen echt gewoon honderden miljoenen met Call of Duty. Waarom zouden ze er meestoppen? Omdat Call of Duty een voorbeeld is waarom de games industrie stil staat qua ontwikkeling.

Bronnen:

http://xboxfreedom.com/call-of-duty-modern-warfare-3-multiplayer/

http://callofduty.wikia.com/wiki/Call_of_Duty:_Modern_Warfare_2

Dit artikel delen

Over de auteur