1. Battlefield 3 VS Modern Warfare 3 - Deel 3: Battlefield 3

Battlefield 3 VS Modern Warfare 3 - Deel 3: Battlefield 3

‘Battlefield 3 is veel beter dan Modern Warfare 3’. ‘Battlefield 3 gaat echt meer verkopen dan Modern Warfare 3’. Allemaal zinnen die ik steeds meer tegenkom op gaming sites als ik een Call of Duty artikel open. Gaat Battlefield 3 beter worden dan Modern Warfare 3? Waarom heeft iedereen zo veel vertrouwen in Battlefield 3? De haat tegen Call of Duty is groter dan hun liefde voor Battlefield. De meeste hebben helemaal geen liefde voor Battlefield laat staan een Battlefield gespeeld te hebben.

Waarom heeft iedereen zoveel vertrouwen in Battlefield 3? Iedereen zegt dat de game zoveel beter wordt dan Modern Warfare maar waarom dan? De graphics ziet erg fenomenaal uit, daar ben ik het mee eens. Daar hebben ze zeker een streepje in voor. Ze blijven hun engines door ontwikkelen om het maximale uit graphics te halen.

Is de gameplay zoveel vernieuwend en beter als die van Battlefield: Bad Company 2? De gameplay lijkt mij het zelfde als Battlefield: Bad Company 2. Je hebt gewoon run en gun gameplay maar ook vehicles en aircraft. Ze doen er nieuwe wapens en vehicles in maar niet iets van groundbreaking niveau. Dus ik snap niet waarom iedereen zoveel vertrouwen heeft in Battlefield 3. Het wordt zeker een goede game, daar ben ik het mee eens. Maar waarom wordt hij zoveel beter dan Modern Warfare 3?.

Net als bij mijn vorige weblog over Modern Warfare 3 zal ik even de modes van het vorige deel doornemen. Vorige Battlefield was natuurlijk Battlefield: Bad Company 2. Ik weet meer van de Call of Duty franchise maar ik zal mijn best doen.

De campaign was niet van een heel hoog niveau. Althans zo leek het. Ik vergeleek het toch wat met Modern Warfare 2. De campaign van Modern Warfare 2 was de hele tijd actie. Actie en nog eens actie. Dit was veel minder in Battlefield: Bad Company 2. Misschien is dit ook een goed ding want zo blijft Battlefield trouw aan haar principes. Maar persoonlijk mocht er van mij wat meer actie in. Ook was de campaign van Battlefield Bad Company 2 net als Modern Warfare 2 veelstens te kort. Ik had hem in 5 uurtjes uitgespeeld toen ik hem voor het eerste speelde. Ik heb hem voor deze reeks weblogs niet gespeeld omdat ik hem verkocht heb. Maar als ik hem voor een 2de keer zou spelen zo ik misschien onder de 4 uren uitkomen. Net als Modern Warfare 2 zijn deze tijden echt te kort voor een campaign. Je verwacht toch minimaal dat een campaign 6/7 uren is. Ik weet dat de campaigns eigenlijk extraatjes zijn maar dan nog.

De multiplayer van Battlefield: Bad Company 2 was van een hoger niveau dan de campaign. Daar is iedereen het wel over eens. Je had veel variatie wat je kon spelen. Rush was een mooie game mode. Deze mode zat natuurlijk ook al in de eerste Bad Company maar was nu nog verder en beter uitgewerkt. Wat de multiplayer van Battlefield Bad Company 2 wel goed deed was de variatie/vrijheid. Je kon de Asssault Rifle class kiezen en run en gunnen. Of je kon de recon class kiezen en met de sniper mooi in een bosje zitten en iedereen dood snipen. Het was echt goed in balans. Soms had je wel als een tegenstander in een helikopter je er kansloos tegen was. Net als bij Modern Warfare 2 als iemand in een chopper gunner zat.

Ik heb veel plezier met de multiplayer van Battlefield: Bad Company 2 gehad. Alles was goed in balans en er was genoeg variatie in de game modes. Misschien waren er het niet zoveel als Modern Warfare 2 maar ze waren beter uitgewerkt. Ik weet niet echt hoe ik het moet uitleggen maar het voelde gewoon beter.

Voor de E3 hadden ze al veel gameplay footage uitgebracht. Ik was echt verbaasd hoe het eruitzag. Het zag er namelijk echt prachtig uit. Maar ik moet niet alleen naar graphics kijken. Ik keek eens goed naar de gameplay van 12 minuten. Je kon echt zien dat ze het zoveel verbeterd hadden ten opzichte Battlefield: Bad Company 2. Dit kwam natuurlijk door de frostbite 2.0 engine. Niet alleen de graphics zagen er fenomenaal uit maar ook hoe je teamgenoten liepen. Ik begon wat te zoeken en dit kwam door de ANT-engine. Dit is de engine die EA heeft ontwikkeld voor de animaties in FIFA.

Ook was het geluid echt geweldig. Het klopte gewoon. Het voelde gewoon echt. Ik vond de sound effects in Battlefield: Bad Company 2 al geweldig maar dit was nog beter.

Ik weet dat de graphics niet het belangrijkste is in een game want dat is de gameplay. Maar wat ziet het er mooi uit. In de gameplay trailer moeten ze een sniper uitschakelen. De sniper schiet en raakt een plantenpot. Hij spat uit elkaar in duizend stukjes. Het zag er zo mooi uit.

Ook net als Modern Warfare 3 heb ik Battlefield 3 op de E3 gevolgd. Er werd een trailer vrijgegeven en ik was echt weg geblazen.Het was verdeeld in 4 stukken. De animaties, destructible environments, schaal van de gebieden, rendering van gebieden en gezichten. Alles zag er echt heel mooi uit.

Toen kwamen ze met hun gameplay trailer. De Thunder Run Tank gameplay trailer. Het zag er weer fenomenaal uit. Maar we weten nu wel dat het er mooi uitziet. Laten we eens naar de andere dingen kijken. Op een gegeven moment zat je in een soort van predator. Hierbij moest je aangeven waar ze de bommen op moesten gooien. De bommen en de explosies hoorden gewoon zo realistisch aan. De graphics en het geluid is dus echt van zeer hoog niveau. De gameplay leek wat simpel. In een tank squad over een gebied rijden, je komt vijandige tanks tegen en die moet je afknallen. Goed dat ze je in de predator lieten voor de afwisseling.

Er is nog niet veel bekend van de multiplayer. Of tenminste niet echt nieuwe informatie. Je hebt weer de standaard modes zoals Conquest, Rush en Team Deathmatch. Wel is er bekend dat er een nieuwe mode komt maar die is jammer genoeg nog niet bekend gemaakt.

Ook heb je weer de 4 bekende classes namelijk Assault, Support, Engineer en Recon.

Mijn conclusie is dat Battlefield 3 een erg goede game word. Het heeft alles om een topper te worden. Graphics van niveau waar je U tegen zegt. Animaties waar je U tegen zegt. Gameplay ben ik nog niet echt over uit. Als je echt over gameplay wilt oordelen moet je toch echt de game zelf gespeeld hebben. Jammer genoeg ben ik geen game journalist of iets dergelijks dus helaas zal ik moeten wachten tot de bèta in september.

Bronnen:

http://tweakers.net/

http://en.wikipedia.org/wiki/Battlefield:_Bad_Company_2

http://en.wikipedia.org/wiki/Battlefield_3

http://www.youtube.com/watch?v=2zw8SmsovJc --- Full Length "Fault Line" Gameplay Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=8pNOxynC1Dc --- E3 Frostbite 2 Features Trailer (E3)

http://www.youtube.com/watch?v=9UwOrl036_A Thunder Run Tank Gameplay Trailer (E3)

Dit artikel delen

Over de auteur