1. Forza Motorsport

Forza Motorsport

Je moet er van houden, maar de tactiek van Microsoft om de videogame-industrie zo snel mogelijk te penetreren zien we overal in terug. Forza Motorsport is wat dat betreft een goed voorbeeld. Tijdens de PSX-periode kwam Polyphony Digital (een studio van Sony) met Gran Turismo, een zo realistisch mogelijk racespel. Gran Turismo groeide uit tot een kaskraker en kreeg inmiddels al drie vervolgdelen. En ja, dat wilde Microsoft voor de Xbox ook wel. En dus kondigde het vorig jaar Forza Motorsport aan, ook al een zo realistisch mogelijk racespel. Een tijdje terug belandde het spel eindelijk in ons postvakje.

Laten we voorop stellen dat we in deze recensie zoveel mogelijk de vergelijking met Gran Turismo 4 wilden vermijden, maar dat dit vrijwel niet mogelijk is. Forza Motorsport hanteert namelijk hetzelfde principe: een standaard Arcade Mode, een Career Mode waarin je veel auto’s verzameld en specifieke races rijdt per autoklasse en zelfs een mogelijkheid om een computergestuurde coureur te trainen en in te zetten op lange races. Forza bevat verder 231 auto’s, verdeeld over ongeveer 60 automerken. Deze voertuigen variëren van Japanse importauto’s tot Amerikaanse krachtpratsers, en van hatchback’s tot ware racemonsters die geschikt zijn voor Le Mans. Al dit mooie blik kun je over 17 verschillende parkoersen jagen, die ook allemaal opgedeeld zijn in verschillende subparkoersen.

Lees Alles over de Career Mode

Lees Alles over de Cars & Tracks

Kris heeft de singleplayer-modus getest en we hebben de racefanaat en Xbox Live-verslaafde Klaas aan het werk gezet om de multiplayer-modus onder de loep te nemen. Het cijfer is gebaseerd op de singleplayer-modus. De multiplayer-modus hebben we beoordeeld, maar niet becijferd. Neem de toevoeging en kwaliteit van deze optie wel mee in je beslissing om het spel eventueel aan te schaffen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • leuk, maar ik wacht liever op Project Gotham Racing 3

 • Is ook een echt een cool spel, een kameraad van mij heeft hem gekocht en speelt hem al twee dagen non-stop. :) Alleen is dit spel niet helemaal mijn ding…

 • Lijkt me heel cool om te spelen naast gt4(moet ze alleen allebij nog kopen:S:(:P..)

 • Had ik maar een Xbox…

 • Heel goed spel zee verslavend maar idd erg frusterrend soms vind ik.

 • Ik vind het zeer verslavend spel , soms is het frusterend maar dat hoort toch bij een race game?

 • Twee recencies, maar slechts één score?

 • Lezen: \"Het cijfer is gebaseerd op de singleplayer-modus. De multiplayer-modus hebben we beoordeeld, maar niet becijferd. Neem de toevoeging en kwaliteit van deze optie wel mee in je beslissing om het spel eventueel aan te schaffen\"

 • Vindt het ook een hele vette race game.

  Maar was toch een beetje teleurgesteld toen ik hem voor het eerst deed.  GT4 op de Ps2 heb ik ook, en die is toch wel gelijkwaardig.  Sommige banen met Forza vindt ik een beetje 'kaal'.  Grafisch is er met GT4 er iets meer om heen.  Maar Forza is zeker een vette race game geworden voor de X-Box.  Nu maar afwachten op PGR3 die in december gaat uitkomen.

 • Als ik de multiplayer toch een cijfer zou hebben gegeven zou dat een 9,5/10 zijn. Waarschijnlijk gewoon een 10. Alles wat je van je online-racer mag verwachten zit er gewoon in. Dit spel is op Xbox Live een natte droom voor de raceliefhebbers.

 • Mensen die zeggen dat ze pg2 beter is dan deze game snappen het gewoon niet.  Dit is de granturismo 4 van de xbox.

 • Hoe kun je nu eigenlijk de wagens online aankopen, of verhandelen? Moet je in zo'n carclub zijn??? Ik heb het gelijk nog niet gevonden. Kan iemand mij helpen?

 • cool spel beter dan GT4?

 • jammer…geen nitro`s:D

 • @Bax  Als je het schade model en on-line weg denkt, vindt ik ze ongeveer gelijkwaardig. Denk je dat erbij vindt ik Forza net een tikkeltje beter.

 • Lijkt me een goed spel

 • wat lul je nou over de titel van gt4 en de soundtrack, ik vin dat junkie goed werk gedaan heeft en die auto liefde zit ook zekers in forza. Ik zou hem een 9,3 geven, echt geweldig hij zit gewoon vast in men xbox

 • Ik heb gt4 en forza allebij een keer gespeelt, maar ik vindt gt4 wel iets beter. Ik heb gt4 met het logitech driving force pro stuurtje gepeelt en dan is het metteen tien keer leuker spelen. Je hebt echt het gevoel dat je echt in de auto zit. Je voelt gewoon wanneer je auto onderstuur heeft of als je door de lucht vliegt en je komt neer dan geeft het stuur meteen een grote stoot en het stuur kan 900 graden draaien net zoals een echte auto. In GT4 vindt ik de auto's ook realistischer rijden en ik vindt de levels meer sfeer hebben. Ook heeft GT4 meer auto's maar dat maakt natuurlijk niet zoveel uit. Forza heeft dan natuurlijk als positieve punten dat hij online kan (en hoe), dat het grafisch beter is en dat er een schademodel is, maar dat is ook niet realistisch want het zijn alleen kleine deukjes en doe het dan goed. Het is wel leuk dat je auto minder goed rijd na veel botsingen.

  Maar toch vindt ik GT4 iets beter dan Forza en vooral met dat logitech stuur. Forza is wel echt een toptitel en als je een xbox hebt moet je deze game gewoon hebben, dat is gewoon een plicht.  laterrrrr

 • waarom vergelijken als ze toch niet op dezelfde platforms zijn uitgekomen?

 • Omdat een beetje gamer inmiddels zowel een PS2 als een XBOX heeft ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren