1. De gelukkige gamer

De gelukkige gamer

Er zijn van die momenten in je leven die je altijd bijblijven. Momenten die zo uniek zijn, en zo stoer, dat je ze maar weer over en over zou willen doen. Momenten die als je als je grijs en verrimpeld bent, alsnog voor je haalt als 'die goeie ouwe tijd'. Afgelopen donderdag was zo'n moment. EA had mij en Gamegangstah uitgenodigd voor een Behind Closed Doors sessie van Battlefield 3. Daarnaast betaalden ze ook de complete reis naar Keulen en de toegangskaarten tot de beurs. En als klap op de vuurpijl bleek ook nog dat we die dag aan de slag zouden mogen gaan met de game in de Community Lounge van EA.

Na wat rondgebanjerd te hebben op de beursvloer en aan de slag te zijn gegaan met de ongelofelijk slechte game Goldeneye 007 Reloaded, was het moment daar. In de Lounge ontmoetten we onze contactpersoon en de anderen gelukkigen die waren uitgekozen voor deze unieke gelegenheid . Na een paar minuten te hebben gewacht werden we door een klein gangetje geloodst; naar een (eveneens) klein kamertje. Hierbinnen stonden acht brute Pc's met daarop het prachtige Battlefield 3. Er werd ons snel verteld dat we absoluut geen foto's van van de beeldschermen mochten maken die konden fungeren als screenshots.

Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat de meesten hier in het korte half uur ook maar aan hebben kunnen denken. Het eerste moment dat je door virtueel Parijs loopt is mindblowing, De game ziet er heel gelikt uit, het geluid is fantastisch en de gameplay is intens. Battlefields multiplayer heeft altijd al mijn voorkeur gehad, en deel drie laat weer duidelijk zien waarom. Het rennen van schuilplek naar schuilplek, het flanken van je tegenstander om dan genadeloos toe te slaan met een mes in zijn rug... Battlefield gaat net zo veel om tactiek als dat het gaat om techniek. En voor iemand zoals ik, iemand die niet de snelle reflexen heeft om een potje CoD bij te houden, is dat perfect.

Graag zou ik vertellen over de toevoegingen die DICE heeft gedaan, maar ik heb simpelweg te weinig rondgekeken om daar een zinnige uitspraak over te kunnen doen. Ik ben namelijk een PS3 gamer, beide Bad Company games heb ik online flink versleten, en dus was meekomen op de PC niet gemakkelijk. Toch heb ik het een beetje onder controle kunnen krijgen, maar voordat ik dat in de praktijk kon brengen was het half uur eigenlijk al weer voorbij.

Wel kan ik opmerken dat er vliegende en rijdende robotjes in de game zitten, maar daarvan is ons het nut nog niet helemaal duidelijk. Ook werd wel duidelijk dat DICE ongelofelijk veel vrij te spelen wapens en upgrades in het spel heeft gestopt. Het is overduidelijk dat Battlefield 3 een game wordt die jaren mee kan draaien zonder achterop te raken.

Na onze veel te korte hands-on werden we nog getrakteerd op een prachtig 'I am powered by Frostbite 2' shirt en we spraken af om een uur later opnieuw te verzamelen, ditmaal voor de Behind Closed Doors sessie. Een uur later vertrokken we dan ook naar het afgesloten deel van de EA booth. Maar dan slecht nieuws. Er zijn problemen om alle pers op zich al in de zaal te krijgen, laat staan dat wij er nog bij zouden moeten. We moeten weer vertrekken, en zullen onszelf moeten vermaken de rest van de dag. Wel wordt ons bij deze al beloofd dat we op bovenop de gastenlijst staan van een BF3 Community dag die later dit jaar zal plaatsvinden.

Een beetje teleurgesteld keerde ik terug naar de beursvloer. Dit was eigenlijk waar ik lang naar had uitgekeken. Maar deze teleurstelling was al snel weer weggesijpeld, toen we met behulp van onze sneltickets bij de Vita stand al in minder dan tien minuten aan de slag konden met de nieuwe hardware. Uncharted Golden Abyss en de Vita zijn perfecte maatjes, zoveel is zeker! Maar verwacht daarover nog een apart artikel!

Ik heb een fantastische dag gehad, bijzondere dingen mogen doen en bratwurst gegeten. Ja, dit is echt zo'n moment om niet meer te vergeten. Bedankt EA, dat jullie deze gamer oprecht gelukkig hebben gemaakt!

Dit artikel delen

Over de auteur