1. Waarom Apple fout bezig is

Waarom Apple fout bezig is

Waarschijnlijk, voordat jij dit ging lezen gingen er scenario's in je hoofd om die niet te omschrijven zijn. Apple Fanboy The Unbelievable schrijft een log met 'Waarom Apple fout bezig is?' Wat is er mis?

Sinds vandaag heeft Apple het voor elkaar gekregen om de Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Ace en Samsung Galaxy SII te verbieden in Nederland. Echt? Ja echt! Vanaf 13 oktober zou je deze toestellen NIET meer in de winkel zien liggen! Waarom?

Deze toestellen komen niet in de winkel omdat - je gelooft het niet - eigenlijk is het moeilijk uit te leggen.

De verklaring volgens de website Tweakers

"Wezenlijk voor EP 868 is dat er een (verplicht) terugveren na een eerste beweging plaatsvindt. Bij de Samsung smartphones Galaxy S, S II en Ace gebeurt dit op het moment dat er op een foto is ingezoomd. Er is dan een tweede swipe nodig om naar de volgende foto te gaan", beschrijft de voorzieningenrechter de inbreuk, "Anders ligt dit echter voorshands oordelend bij de Galaxy Tab 10.1 en 10.1v. Ook bij inzoomen op de foto in de galerij kan er bij de tabs direct naar de volgende foto worden doorgebladerd. Er is derhalve bij de Galaxy tabs geen sprake van een 'first movement' waarna wordt teruggeveerd in de zin van EP 868.

Oftewel, de techniek om van foto naar foto te gaan is de reden. Ongelofelijk! Apple staat bij mij in een hoog aanzien, ze maken - in mijn ogen - mooie producten en komen elke keer met iets innovatiefs. Maar is het innovatief om de concurrenten uit te spelen met een paar 'vage' patenten? Nee, het is gewoon een naaistreek. Samsung heeft al gezegd dat er nieuwe software wordt uitgebracht met een andere fotoapplicatie. Dit maakt het niet minder erg. Fuck patenten,

Go Samsung!

Dit artikel delen

Over de auteur