1. Daxter PSP

Daxter PSP

Daxter liet al eerder zijn smoelwerk zien op de PlayStation 2 als partner van Jak, maar nu kunnen we dit beestje ook in zijn volle glorie aanschouwen op de PlayStation Portable. Helaas heeft het spel nog geen definitieve titel. De eerste afbeeldingen van het spel kun je hier bekijken. Filmpjes van Daxter PSP (werktitel) kun je hier bekijken.

In Daxter PSP speel je alleen met Daxter. Het spel speelt zich af voor het avontuur van Jak and Daxter II. Jak is gevangen door de Baron en Daxter probeert een plan te verzinnen om hem te bevrijden. Echter, door een misverstand neemt Daxter een baan als ongediertebestrijder aan om een invasie van metal bugs tegen te gaan.

Omdat Daxter een dier is heeft ontwikkelaar Ready to Dawn Daxter leniger en soepeler gemaakt dan ooit. Daarnaast kunnen we volgens Ready to Dawn een volledig nieuw vechtsysteem verwachten. Net als in voorgaande delen is het ook weer mogelijk om voertuigen te besturen om het 'grotere' ongedierte aan te pakken. Daxter heeft ook de mogelijkheid om in de ‘Daxter Ottsel' modus te komen om de dierlijke kant van Daxter te ontdekken. Helaas is nog niet duidelijk wat dit precies inhoudt. Didier Malenfant van Ready to Dawn wist te vertellen dat het spel ook enkele droomscènes zal bevatten waarin Daxter zijn wildste gedachten naar voren komen.

Qua wapens is het bij Daxter PSP ook niet mis. In het begin van het spel start Daxter met een simpele vliegenmepper, maar later in het spel zul je bijvoorbeeld de beschikking hebben over een sproeigeweer die je op allerlei manieren kunt opwaarderen. De nadruk in het spel zal echter meer op het platformelement liggen.

Ready to Dawn heeft in samenwerking met Naughty Dog (bekend van onder andere Jak X: Combat Racing) een volledig nieuwe techniek voor Daxter PSP gebruikt. Op het grote 16:9 scherm van de PSP vertoont het spel beeldkwaliteit dat zeker niet onder hoeft te doen voor de PlayStation 2-spellen van Jak & Daxter.

Het is inmiddels ook zeker dat Daxter PSP een multiplayer-modus zal bevatten, al is nog niet bekend hoe dit in zijn werk zal gaan. Om de spijker op zijn kop te slaan zullen Ready at Dawn en Naughty Dog er voor zorgen dat je Jak X: Combat Racing en Daxter PSP met elkaar kunt linken via een USB-connectie. Hierdoor kun je personages en voorwerpen tussen de twee spellen uitwisselen.

Natuurlijk kunnen we pas een goed oordeel vellen als we het spel hebben gespeeld, maar het lijkt nu al duidelijk dat Daxter PSP een volwaardige spin-off zal worden van de serie. Aan het beeldmateriaal te zien verwachten we veel elementen die we ook kennen van de Jak & Daxter-spellen van de PlayStation 2 hebben gezien. De tijd zal ons leren. Tijdens de komende dagen rond en tijdens de E3 zul je meer te horen krijgen over deze titel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er wel goed uit maar dat plaatje rechts boven moet je ff vereabderen die is een beetje lelijk :P

 • mmh zulle de sony fanboys nou ook zegge dat sony aan het melke is?

 • nee, dat zegt een nintendo fanboy al voor ons…

 • Tis uitmelken ja maar het lijkt me wel een leuke game.

 • Niet dat ik Jak en Daxter leuke spellen heb gevonden maar als je dit uitmelken noemt is Nintendo Super uitmelkerij.

  Er zijn 2 grote uitmelkers op deze planeet en dat zijn.  Absolute NR 1 :

  Nintendo

  Nr 2

  EA Gamez.  Nintendo fanboyz moeten niet zeuren over uitmelken want als er 1 uitmelkt is het Nintendi met zijn 150 Mario's (niet dat het er zoveel zijn)


 • uitmelken??  je hebt 3 zeer sterke platformtitels.. en binnekort de racegame.. net als naughty dog deed met Crash bandicoot (nadien verkocht en ging het de slechte weg op)  Nu komt er ook nog is een psp versie bij.. en als die van dezelfde kwaliteit is als de andere titels.. dan mogen ze van mij nog heel wat games maken over jak of daxter..

  kben geen fanboy.. dat niet.. maar uitmelken vind ik niet erg.. als het sterke games zijn.. en dat weet je pas als je de game voldoende hebt kunnen spele :) • Ziet er wel aardig uit.  Hoop wel dat er op de PSP meer exclusievere titels uit gaan komen.

  Wat er nu voor aangekondigd is is grotendeels ook op de Ps2 te krijgen.  En wat betreft Mario.

  Alle Mario's die uitkomen zijn allemaal wel goed.

  Van mij mag 'uitmelken', zolang de games maar goed zijn / blijven.

 • nou, niet al de mario's zijn dezelfde kwaliteit. Wat ik vroeger altijd had als er een mario-game uitkwam was echt wachten vol afwachting om het vervolgens helemaal grijs te gaan spelen. Als je dan nu ziet wat er allemaal komt op het gebied van mario-games dan verwijnt dat gevoel. Er zijn zoveel mario titels(die onder de maat zijn). dan heb ik het niet over de standaard mario titel. maar wel over bv mario-party die elk jaar met ongeveer hetzelfde komt(alleen dit jaar is er de mgelijkheid om met een microfoontje te spelen). Ik vind het gwn jammer….  Ik zie het met deze serie ook al misgaan… zonde…

  Maar ik moet wel zeggen dat het er gewoon ronduit geweldig uitziet!

 • Is ook weer zo.  Vindt zelf de Mario's die ik nu speel op de nes/snes en diverse Game'boys ook beter dan de laatste paar.

 • Wow, Daxter is m'm favo game character. Ik ga cker de PSP kopen. Ook voor die Bleach game enzo…

 • Ziet er cker dope uit, en het maakt me niet zoveel uit dat het uitmelken is. De Jak & Daxter franchise vinnik de dopeste ps2 franchise, dus wtf. Ik heb er wel vertrouwen in.

 • yes weer een nieuwe game voor de PSP om naar uit te kijken

 • ziet er ook heel mooi uit qua grafix. doet niet veel meer onder voor de ps2…..  maar wel wat saaie filmpjes

 • Ik heb hier geen vertrouwen in. Als Naughty dog de franchise 'Jak' ook gaat verkopen, dan is de kans groot dat ook deze serie door de mand zal vallen. Mochten ze hem toch verkopen, dan maar hopen dat de koper in ieder geval niet Vivendi is. Die heeft er al één naar de maan geholpen (eigenlijk de developers, maar goed, het blijft vivendi's verantwoordelijkheid).  Daxter is een cool personage en ik hoop dat zijn game net zo cool wordt (of zelfs beter wordt dan…)als de eerste Crash Spellen en Jak spellen.

 • kan toch leuk worden  toch

 • ik denk van wel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren