1. Lachen met Wanderlei Silva

Lachen met Wanderlei Silva

De gamescom stond natuurlijk vooral in het teken van nieuwe games, maar er liepen ook een aantal beroemde gezichten rond. Geheel onverwacht bleek UFC-legende Wanderlei Silva op de donderdag langs te komen om wat games te bekijken en te praten over UFC Undisputed 3. Als groot liefhebber van Mixed Martial Arts zag ik mijn kans schoon om een paar vragen te stellen aan deze vriendelijke vechtheld.

Wanderlei is dan wel een stoempensharde vechter, hij blijkt een verrassend aardige, open man. Als ik hem vraag wat hij met games heeft, vertelt hij met een grote glimlach dat hij altijd met zijn zoontje Thor op de bank games speelt. Natuurlijk speelt hij UFC Undisputed 2010, maar ook knalt hij er samen met zijn zoontje (8 jaar oud – red.) lustig op los in een shooter ‘waarvan hij de naam even kwijt is’. ‘Het gaat zo pam-pam-pam’, vertelt Wanderlei terwijl hij vrolijk schietgebaren maakt.

Gamen doet Wanderlei puur voor het plezier, ter ontspanning op de bank. In UFC 2010 speelt hij altijd als zichzelf en probeert hij zoveel mogelijk van zijn technieken eruit te gooien. Er zitten verrassend veel van zijn eigen technieken in de game, zo vertelt hij, en daardoor mist hij niets in UFC 2010. Of hij iets minder zijn best doet tegen zijn zoontje? ‘Nee, nee, nee, ik probeer altijd te winnen. Oké, heel af en toe ’, zo vertelt Wanderlei lachend over zijn gamegevechten met zoonlief.

Het is overigens niet zo dat hij UFC 2010 gebruikt als voorbereiding op een gevecht. Gamen is voor de lol en trainen doe je in de gym, of door heel veel gevechten van je tegenstander te bekijken. Wanderlei heeft zijn laatste gevecht helaas verloren van Chris Leben en daar heeft ‘The Axe Murderer’ even van moeten herstellen. Nu is hij weer helemaal fit en klaar om de ring in te gaan. Waarschijnlijk duurt dat nog tot begin volgend jaar, want zoals het er nu naar uitziet, staat hij pas in februari 2012 weer in de ring. Zijn zoontje zal het waarschijnlijk niet zo erg vinden, die kan nu lekker vaak op de bank met papa gamen. En als we Wanderlei mogen geloven, krijgt Thor zelfs heel af en toe de kans om papa knock-out te slaan.

Dit artikel delen

Over de auteur