1. Double Dragon 3

Double Dragon 3

Een genre dat je tegenwoordig bijna niet meer ziet is het side scrolling beat’m up genre. Het klinkt misschien wat moeilijk, maar eigenlijk is het niet meer dan iedereen die je tegenkomt in elkaar slaan. Je loopt door een level waar iedereen een hekel aan je heeft. In plaats van het vriendelijk uit te praten, is het de bedoeling om er lekker op los te slaan.

Vroeger was ik vooral fan van de Streets of Rage serie. Dit mede omdat ik toen alleen een Megadrive had, en niet beter wist. Wel had ik een paar vriendjes die een Nintendo Entertainment System bezaten. Eén van onze favoriete spellen was wel Double Dragon 2. Lekker meppen, en dan het liefst gezamenlijk.

Sinds kort speel ik weer op een NES. Helaas niet meer met Double Dragon deeltje twee, maar met het derde deel. Het spelconcept is nog steeds hetzelfde. Mep een paar vijanden neer, loop verder, mep er weer een paar neer, enzovoort. Soms laten de vijanden bepaalde wapens vallen, die jij dan weer kan gebruiken. Messen, knuppels of bierflesje, niks is te gek zolang je er maar mee kunt meppen. Het speelplezier wordt helemaal groot als je het samen met een vriend of een vriendin speelt.

Het verhaal stelt in Double Dragon, en bij de meeste andere side scrolling beat’m up, geen bal voor. Een één of andere schone dame is door een paar slechteriken ontvoerd en het is jouw taak haar te redden. Tenminste, ik geloof dat het zoiets was. Het verhaal is gewoon ondergeschikt aan het mepgeweld.

Naast het meppen met de vuisten is het ook mogelijk verschillende karatekicks uit te voeren. Dit is niet zo leuk als het meppen, maar het is beter dan niks.

Jammer genoeg is de moeilijkheidsgraad van Double Dragon 3 een stuk hoger dan die van zijn voorganger. Dit heeft dan vooral te maken met het feit dat je maar één leven hebt. Het is mij dan ook nog niet gelukt om voorbij de eerste eindbaas te komen. Niet dat dat echt boeit, want het keer op keer neermeppen van vijanden blijft leuk.

Noot: Na het schrijven van dit stuk is Jelle opgenomen bij de stichting ‘Tegen het woord meppen’. Wij verontschuldigen ons voor het vele gebruik van het woord meppen. Het zal niet meer gebeuren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • DD3 was de slechtste in de serie… Kan ook komen omdat het vooral meeeer van hetzelfde was, maar ik vond hem iig niet zo cool meer als nummero 1 en 2.

 • Mhua, na een lange tijd ff serieus te hebben gespeeld op je Next-Gen console's is het wel weer fijn om een old school game te spelen. Dat heb ik ook soms ;)

 • Deel 2 was het best, deel 3 was veel te moeilijk :)

 • lol ik heb dat spel nog op mijn oude sega baksteen :D

 • Ik ben blij dat jullie zeggen dat ie moeilijk want ik kreeg elke x te horen dat hij door mij niet verder kwam :)

 • Tuurlijk Sony Nikles, retro gamen blijft cool. Ik heb mijn NES ook nog steeds aangesloten zitten :D

 • Ik vond DD3 juist helemaal niet moeilijk, alleen het gevecht met de egyptische farao dame op het end, dat was wel lastig ja, voor de rest was het makkelijk.

 • Ik speelde deel 1 altijd in Play-In in Amsterdam .

  Ik gaf alleen maar dat elleboogje (gierig voor mijn piekkie) , dan speelde ik hem altijd uit !

  Grappig stukkie btw .

 • DD3 was een heerliijk spel en dan vooral door de 2 player mode. Samen trucjes doen en dergelijke…heerlijk. Maar om nou te zeggen dat het een makkelijk spel was.

 • Ik weet nog:

  Nee, pak jij die nou! Die? Nee die! Nee niet zo! Kijk uit! Shit!

  dit(liever 1+2) spel stond bol van de emotie.

  Leve de on-couch multiplayer!!

 • Ik vond dit echt een gaaf spel…maar ben helaas nooit voorbij die farao dame gekomen… die veranderde in een vuurvogel geloof ik of die vuurde ze af… nou ja, boeiend. Die Ninja vond ik het gaafst. Ik speelde dit spel wel 's met twee controllers tegelijk…met twee??? Ja, met twee tegelijk. Met twee mannetjes op dezelfde plek blijven staan en op het goede moment die draaischop gebruiken… dan had je ook een grotere reach, heel handig als er even geen vrienden in de buurt zijn en je leven gaat gewoon een stuk langer mee :P.

 • Streets of Rage is zelfs mijn favo megdrive game, heb laatst zelfs nog speciaal 2 nieuwe mega-drive controllers gekocht om deeltje 1 tm 3 weer rond te spelen.

 • Deel 2 was zo vet vond ik…Ik wist niet eens dat er een deel 3 was trouwens:p Ik deed de game vaak met de overbuurjongen ( van hem was het spel ), gewoon kicken man!

 • Dat was toen lang leve de arcadehal. DD3 was niet mooi maar ik vond hem wel kick. Ken iemand nog Franko grazy revenge van de Commodore Amiga. Dat was pas kicke. Dat was ook een side scrolling beat'm up. Zwaar geweldadig(bloed etc, mensen dood rijden). Pak het spel nog wel eens terug als GTA mij gaat vervelen. Was trouwens ook gemaakt in de trend van DD. Is uitgebracht door Mirage. Altijd weer leuk om ff bij te praten over classics:)

 • zou wel mooie poll zijn een x, wie der nog almaal een NES heeft. (ik iig ook)

 • ik check em

 • deeltje 3 gewoon uitgespeelt in me jonge jaren.

  de andere delen ken ik niet dus er is niet wis met dd3

 • Deel 3, jazeker veel gespeeld op mijn Amiga :D Jammer dat ik geen Amiga meer heb :-(

 • HAHAHAH stelletje n00bs zogenaamd Inside The Game en dan kan je niet eens double dragon 3 uitspelen ik speelde dat spel uit toen ik 6 was. En ik overdrijf niet. Jelle van S. Zoek een andere hobby en ik meen het.

 • Double Dragon 3 was een top game. Heb alleen de eindbaas nooit kunnen halen. Ik kan het me niet exact meer voor de geest halen, maar het had iets te maken met 3 mummies die uit sarcofagen kwamen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren