1. Waar is Nintendo mee bezig?

Waar is Nintendo mee bezig?

Er zijn van die elektronicagiganten, die altijd een grote schare fans hebben. Neem bijvoorbeeld Apple, die wegens stijl en klassein zijn producten inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf met een grotere kas dan de Amerikaanse overheid. Duur, maar betrouwbaar en stijlvol. Dan heb je nog Sony, die op zijn eigen manier kwalitatieve producten aan de man brengt, en innovatie voorop stelt in hun projecten. En dan hebben we Nintendo, die schijnbaar zijn weg compleet verloren is…

Voordat ik mijn flameshield uit de kast moet trekken, wil ik voorop stellen dat ik diep respect en eerbied heb voor Nintendo als bedrijf, alsmede ook de medewerkers ervan. Maar er zijn nu simpelweg een paar dingen die de Japanse titaan gewoon niet meer kan maken. En ik hoor je het al vragen; wat was nou de druppel die de emmer deed overlopen en jou aanmaande tot het schrijven van deze weblog? Welnu, dit:

Wat aanvankelijk oogde als een goedkope 3rd party add-on, lijkt door niemand minder dan Nintendo zelf uitgegeven te worden. Ben ik de enigste die gelijk denkt aan de Sega 32X en Sega CD? Vooralsnog lijkt deze add-on te dienen voor Monster Hunter 3G, maar dit is gewoon allesbehalve een logische zet van Nintendo. Geruchten gaan al dat er een 3DSLite volgend jaar komt, met een betere batterij, een tweede Circle Pad en een beter 3D scherm. Ik voel mij persoonlijk gedupeerd. Toegegeven, 10 GBA en 10 NES games zijn zeker leuk voor een Nintendo ambassadeur, maar het enigste wat mijn Nintendo 3DS doet is stof happen in de hoek. Waar is Nintendo mee bezig? Waar blijft die beloofde 3rd party ondersteuning? Afgezien van een hoop Nintendo games en Resident Evil: Revelations zie ik niets veel bijzonders aan de horizon. En die verbeterde online functies dan? Het videokanaal is een regelrechte ramp, de eShop is chaotisch en staat zo goed als leeg en in de echte winkels vind je nu ook niet bepaald de grootste spelcollectie in de wereld.

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat Nintendo ons allerlei beloftes heeft gemaakt, en ze nog lang niet is nagekomen. Ik voel me kaalgeplukt, vooral wanneer dadelijk het vernieuwde 3DS model voor de deur staat. Nintendo heeft de 3DS overduidelijk te vroeg gelanceerd, met te weinig launchtitels, geen eShop, geen browser en met slechte hardware specificaties. Goed, foutje moet kunnen baas, maar waarom proberen ze dit nu niet op te lossen? Waarom trekken zoveel ontwikkelaars hun handen weg van de 3DS? Waarom nu al een prijsverlaging? En daarom ben ik van mening dat Nintendo momenteel een kip zonder kop is. De Wii U is ook nog lang niet uit, en heeft ook allesbehalve indruk op mij gemaakt. Een misvormde tablet met slechts een verouderd resistief touchscreen, met graphics die momenteel de concurrentie in de schaduw stellen, maar 2 jaar later alweer zwaar verouderd zijn. Ik wordt er niet warm van, en na het fiasco met de 3DS heb ik er zelfs geeneens vertrouwen in.

Dus zeg me nu eens: kan Nintendo mijn vertrouwen weer terugwinnen? Goed, ik heb zowat elke 3DS titel al op de Gamescom gespeeld, meerdere keren in alle rust zelfs, maar ook hier ben ik niet van overtuigd. De 3DS is voor mij momenteel een dood medium. Dus haal me over, bewijs me dat die oude Japanse reus nog heel wat indruk kan maken op mij!

Dit artikel delen

Over de auteur