1. Mijn Zelda collectie

Mijn Zelda collectie

Aangezien ik waarschijnlijk keihard wordt 'verslagen' door iemand die een veel mooiere collectie heeft, zal ik mijn inzending als weblog insturen. Veel plezier met lezen:

----

Zelda, een serie die ik een warm hart toedraag. Zelda is een serie met magie, ontdekking en vooral avontuur. Als klein kind al wilde ik "Zelda zijn", de ridder in dat spelletje, wat in werkelijkheid Link heette, maar dat wist ik nog niet. Mijn kennismaking met de serie was rond de tijd van "A Link to the Past" en "Link's Awakening", die ik leerde kennen via het TV programma "PowerPlay" gepresenteerd door Martijn Krabbé. Mijn zus, die een Super Nintendo in haar bezit had, had een keer A link to the Past geleend van een klasgenoot. Ik voelde als klein kind gelijk de spanning, al kon ik toen nog amper een woord Engels lezen. Een regenachtige bui, vallen in een put, een zwaard oppakken... Het avontuur begon, zo ook mijn liefde voor de serie.

Als klein kind ben je natuurlijk gevoelig voor spanning, dat wist mijn zus maar al te goed, want die vond het maar wat leuk om mij te laten schrikken. Één keer in het bijzonder heeft ze mij zo erg laten schrikken, dat ik sindsdien altijd even achteromkeek naar de deur, of er niet iets aankwam. Ik was namelijk bij de derde kerker van Zelda, die eindbaas maakte me maar wat zenuwachtig met zijn geratel in combinatie met de epische muziek, die verekte panische slang. Kwam mijn zus in het heetst van de strijd aangeslopen "BOE!!! HAHAHAHAHAHA", ik denk dat ik in héél mijn leven nog nooit zo geschrokken ben in een game. Mijn god ik kreeg een hartverzakking, door die éne gebeurtenis duurde het jaren voordat ik 'rustig' kon gamen zonder soms even achterom te kijken of het wel 'veilig was. Vooral bij Zelda games die door middel van de muziek vrijwel altijd een goede sfeer neer kunnen zetten.

Sindsdien kocht ik bijna elke Zelda game die uitkwam. De moeilijk te vinden CD-i games van philips uitgezonderd, die heb ik wel gespeeld, maar wat een draken zijn dat. Hieronder een afbeelding van mijn Zelda Collectie:

Het meeste in mijn Zelda collectie is vanaf de tijd dat de Super Nintendo uit is. Ik ben nog op zoek naar de NES games, maar ik ben dan wel zo iemand die het doosje in mint-staat wil hebben, dat kan een dure grap worden, dat ze er komen is wel zeker, maar niet voor elke prijs. Verder heb ik nog twee 'winkel-spullen', die links en rechtboven te zien zijn, gewoon een reclame dingetje voor de games die je weleens in de winkels zag, deze hebben lang aan mijn muur gehangen, ik vond het een leuk alternatief op posters. Natuurlijk heb ik ook de nodige posters van Zelda gehad, maar twee in het bijzonder vond ik mooi, die zie je ook in de afbeelding. Wat nog een leuk klein hebbe-dinge'tje is, is het alternatieve gamecube logo. Waar normaal het ronde logo zit op de Gamecube (aan de bovenkant), heb ik ook bij een blad een alternatieve (en tevens aanpasbaar) circel gekregen. Deze Windwaker circel heeft lang mijn gamecube mogen sieren, verder nog een sleutelhanger van Ocarina of Time en een zelfgemaakte rupee-bag. Ik moest ooit op school met handarbeid iets maken. Ik kon even niks verzinnen, maar uiteindelijk kwam ik op het idee een klein bruin zakje te maken, als rupee bag. Ik vond hem wel goed gelukt (ik ben echt geen persoon die goed dingen kan maken met de handen), dus die heb ik altijd wel bewaard.

Mijn mooitse objecten zijn toch wel een schilderij van Zelda. Op dat schilderij staat artwork van een fan, als vierig van het 25 jarig bestaan van Zelda. Dit schilderij zal spoedig in mijn kamer hangen (deze is op het moment in verbouwing) en heeft de afmetingen 160cm bij 29cm. Dank je wel trouwe fan, door jou heb ik een mooi schilderij! (zie afbeelding hieronder) Het meest zeldzame object dat ik van Zelda heb, is de collector's edition van de GBA game, "The Legend of Zelda: The Minish Cap". Van deze editie bestaan er maar driehonderd wereldwijd. Ik ben zo gelukkig er één in bezit te hebben (zie hier meer afbeeldingen). Ik weet niet welk nummer ik bezit, ik heb hem nog volledig in de seal laten zitten. Ik weet wel dat er een Zelda Shirt in zit, een Zwarte muts met het Triforce logo, een certificaat (met uniek nummer), een Zelda editie van de Gameboy Advance en The Minish cap. De enige reden dat ik deze editie misschien uitpak, is als ik Miyamoto dit zeldzame voorwerp kan laten tekenen, misschien.

Ik kijk met smart uit naar The Legend of Zelda, Skyward Sword en hoop dat Zelda nog lange tijd zal bestaan. Nintendo: gefeliciteerd met het 25-jarig bestaan van deze magische serie!

Dit artikel delen

Over de auteur