1. E3: [Update 1] InsideGamer @ E3

E3: [Update 1] InsideGamer @ E3

Deze week staat InsideGamer in het teken van de E3. E3 staat voor Electronic Entertainment Expo en is inmiddels toe aan haar elfde editie. De beurs, die georganiseerd wordt in het LA Convention Centre, zal dit jaar vooral door de nieuwe generatie spelcomputers gekenmerkt worden. Microsoft presenteert de Xbox 360 voor de tweede keer (na de MTV-uitzending), Sony gaat de PlayStation 3 in de schijnwerper zetten en zeer waarschijnlijk zal Nintendo de Revolution ook aan het publiek presenteren. Daarnaast zullen er op de beurs letterlijk honderden nieuwe spellen getoond worden. Hiermee is de E3 het meest belangrijke evenement van het jaar. Althans, als het spelen van games jouw passie is.

De data

Aan de vooravond van de beurs, zijn er een paar belangrijke persconferenties. Sony trapt af op maandag drie uur (het is in Los Angeles negen uur vroeger, waardoor het in Nederlandse tijd neerkomt op middernacht van maandag op dinsdag), Microsoft legt hun plannen drie uur later om acht uur (zes uur dinsdagochtend NL-tijd) op tafel. En Nintendo komt als laatst met negen uur dinsdagmorgen (wat de schappelijke tijd van zes uur in de middag oplevert NL-tijd) naar buiten. InsideGamer zal op zowel de presentatie van Microsoft als Nintendo met camera aanwezig zijn. Dit betekent dat jij als geregistreerde bezoeker straks de mogelijkheid hebt om de presentaties op je gemak te bekijken. Bovendien zullen we zeer snel het laatste nieuws en een presentatieverslag plaatsen. De Sony-presentatie zal via het internet worden gevolgd, waarna ook daar spoedig een verslag zal worden geschreven. Nog even op een rijtje:

Persconferentie Sony Amerika: 15.00uur LA-tijd, 00.00uur NL-tijd

Persconferentie Microsoft: 20.00uur LA-tijd, 06.00uur NL-tijd

Persconferentie Nintendo: 09.00uur LA-tijd, 18.00uur NL-tijd

De beurs zelf: woensdag 18 mei t/m vrijdag 20 mei

Wat gaan we doen?

Op het forum vroegen mensen zich al af wat InsideGamer met de E3 verder gaat doen. We zijn met twaalf personen, vier videocamera’s en een aantal digitale fototoestellen op de E3 zelf aanwezig. De hele dag door kun je foto’s, filmpjes en sfeerimpressies in de vorm van korte weblogs verwachten. We noemen die weblog E3 Live. Waarom nou zoiets? Omdat we door willen geven wat er op zo’n beurs gebeurt en omdat je zo al snel korte impressies kunt krijgen en niet afhankelijk bent van lange artikelen of wat beeldmateriaal. Om de E3 Live weblog-functie te bekijken, klik je hier.

Na elke beursdag gaan we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk de gespeeld impressies van de belangrijkste spellen te schrijven. Ook brengen we van de belangrijkste stands meteen een verslag uit, waarmee we proberen de sfeer van de beurs in de huiskamer te brengen. Tevens is het elke dag mogelijk om met een aantal van onze redacteuren te chatten. Hiervoor zullen speciale chatsessies in de namiddag (rond een uurtje of vijf/zes Nederlandse tijd) worden gehouden, waarin de bezoeker vragen kan stellen waar wij dan een antwoord op geven. Denk hierbij aan vragen aan ons zelf, maar ook vragen die wij aan ontwikkelaars kunnen richten. Verzoekjes voor gespeeld impressies (binnen de weblog E3 Live of in impressies) zijn uiteraard mogelijk! Meer informatie over deze chatsessie zullen we je nog toespelen in een ander bericht, later deze week. Tot slot zullen er in de maand(en) na de beurs nog tientallen gespeeld impressies, interviews en standreportages verschijnen.

In de banners zijn overigens vijf knoppen te vinden. De introductie is dit artikel. De andere knoppen zijn:

E3 Content: sorteert alle nieuwsberichten en artikelen over de E3.

E3 Live weblog: volg de E3-redacteuren van InsideGamer op de voet.

E3 Foto's: bekijk de foto's van de E3.

E3 Video's: bekijk de door InsideGamer gemaakte E3-video's.

Opmerkingen of vragen?

Heb je zelf nog op- of aanmerkingen rondom onze verslaggeving, aarzel niet en stel de vraag. Dit kan via de mail (redactie@insidegamer.nl), het forum of natuurlijk in de vorm van een reactie onder een nieuwsbericht of artikel. Wij hebben er in ieder geval reuze zin in. Jullie hopelijk ook.

: Filmpje: Verwachtingen Redactie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • veel succes:D… En kom maar op met die info :P

 • Heeeele mooi indeling, heel handig zo met die banner. Krijg er steeds meer zin in =).  Over 20 minuutjes de Sony persconferentie checken, ben benieuwd. Lekker begin van mijn E3.

 • Veel plezier! Ik zou een moord doen om daar ook eens een kijkje te mogen nemen. Maar ik zal het wel met de coverage van jullie doen :)

 • eindelijk e3 ik kon al niet wachten

 • Opvolger van de PS2 heet Ps3.

  En de Ps3 gaat gebruik maken van Blue-Ray.

  en de Ps2 spellen kun je op de Ps3 spelen !

  Dit alles is door Sony bevestigd !!!!! • http://www.gamespot.com/news/2005/05/16/news_6124681.html

 • zo,zo.zoals ik dit lees wordt de Ps3 ietsje krachtiger dan de X-Box 360. 6 USB poorten,hard-drive.Ps1 en Ps2 spellen kun je er ook op spelen.

  Top van Sony.

  Top machine !  Dat worden mooie tijden voor ons gamers.

  Ik ga voor de X-Box 360 en de Ps3.  Maar nu ik dit allemaal zo heb gehoord lijkt me de Ps3 meer next-gen te worden.

  ( de X-Box 360 is het ook wel hoor )  We wachten wel af tot het uiteindelijke resultaat klaar is.
 • @keving: serieus over nu nog 10 minuten ofzo kunnen we het zien?

 • @heyyy  hahaha.ik denk dat dat wel meevalt.

  2x zo krachtig geloof ik niet.

  Er zullen nog wel meer factoren mee spelen.


 • diit vind ik eht leukste stukej:P—>

  Sony also unveiled the PS3's graphics chip, the RSX \"Reality Synthesizer based on Nvidia technology. The GPU will be capable of 128bit pixel precision, 1080p resolution, some of the highest HD resolution around. It also has over 300 million transistors lager than any processor available commercially today. It was manufactured using the 90nm process with 8 layers of metal. The RSX is more powerful than two GeForce 6800 ultras, which would cost rough $1000 if bought today

 • @ps3&xbox360: de xbox360 word een 64 bit systeem de ps3 een 128 bit… uuuh 2 keer krachtiger:P

 • ok.  Wel top allemaal.  Die X-Box 360 en de Ps3 worden 2 vette game machines.


 • ja ik hala ze ook allebij, maar 1 ding de ps3 is krachtig!:|…

  xbox—>xbox360=evolutie

  ps2—>ps3=revolutie als dit allemala waar is:P  en dat betekent niet dat de xbx360 slecht is hoor(voor dta ik als fanboy word beschouwd:S)  nu de rev alleen nog:P
 • @Lancher  Je hebt helemaal gelijk.  Als nuu een game uitkomt voor beidde systemen is de X-Box versie beter.(mooier)

  Volgend jaar is dat andersom. Dan is de Ps3 versie beter.(mooier) • yep!:D

 • Maarja we weten nu dat de ps3 krachtiger is dna de xbox360.. Maar er werd egzegt dta de rev ook krachtiger ging worden dan de xbox360, alleen ik dnek dat dat wle kan opzich maar krachtiger dan de ps3 betwijfel ik:P

 • nee hey zijn echt

 • Dudes in LA, hoe kort hebben jullie geslapen? Jullie zien er niet uit! :D

 • @hutkoffer, ja weinig :P … laatste paar dagen onder de 5 uur per nacht. Momenteel zijn we nog bezig met het editen van de MS conf. Deze komt zsm online.

 • He, 5 uur is geen smoes. Ik slaap 3 uur per nacht en ik blijf lekker!  Uhm. Veel plezier daar :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren