1. wo-of-wa.

wo-of-wa.

Het moge onderhand wel redelijk bekend zijn dat ik game/gamede. Op het moment valt het namelijk nog wel mee, hooguit een paar uurtjes per dag.. Mits het uitkomt, er zitten ook dagen bij dat alle elektronische apparaten waar een schijfje ingaan geen warmte verspillen. Dat zijn mooie dagen, maar niet mooi genoeg. Dat zit namelijk zo: ongeveer anderhalve week geleden bestond het feit dat ik al enkele dagen geen virtueel leed veroorzaakt had. Slechte zaak, jammer. Ieder mens (lees: man onder de vijfentwintig jaar, uitzonderingen daargelaten (lees: 7threst)) heeft wel eens van die momenten waarop het allemaal zinloos lijkt, wat het vanzelfsprekend ook is, maar op die momenten dat het doel van gaming eventjes buiten bereikt ligt en de passie is opgedroogd, is het tijd om te stoppen.

Stoppen zodat het duidelijk wordt waarom het ookalweer de moeite waard was, waarom je als tienjarig jongetje als een volslagen debiel een roze gameboy kocht van het gedurende drie jaar opgebouwde spaargeld en er buitensporig gelukkig mee was. Achteraf spijtig dat die gameboy toen nog een keer verkocht is, maargoed. Stoppen zodat duidelijk wordt waarom eigenlijk, waarom al dat geld, al die moeite.

Omdat het gewoon een leuke activiteit is, een soort escapisme van een redelijk vet doch door fysica en recht gelimiteerd leven..

Dus daarom ben ik ongeveer een week geleden weer eens begonnen met WoW: Warcraft of World (voor degenen die het niet kennen). Even wat vrienden opgebeld en gepushed: ‘Gast, download het gewoon, vijftien euro, niet zeiken.. wordt mooi!’ en gaan, urenlang aan een stuk door de meest hersendodende quests uitvoeren voor incapabele NPC’s. Voor degenen die het willen weten, ik was een undead warlock. Andere ondoden afslachten, zaadjes plukken, nog meer ondoden afslachten, zaadjes plukken.. Etc.

Toch wordt dan op een gegeven moment het echte leven enigszins verwaarloosd. Het nachtleven natuurlijk niet, zoals het betaamd lig ik redelijkerwijs elke avond in de goot weg te rotten met een fles wodka in de ene hand en een fles spa blauw met een frikandel speciaal erin verwerkt in de andere. Overdag gebeurd er echter weinig meer, geen sporten etc. En dat is op zich niet slecht, maar het aparte is dat het online leven wel tot in de puntjes verzorgd werd. Toen het duidelijk werd dat mijn undead warlock niet echt goede kleren in zijn bezit had terwijl ik zelf halfnaakt in bed lag te slapen, hmm.. Toch enigszins tegenstrijdig.

En daarom besloot ik maar te kappen met WoW (War of the Worlds) en me aan te kleden. Waar of niet? Dat is niet relevant.

Dit artikel delen

Over de auteur