1. Nintendo sceptisch over online spelen

Nintendo sceptisch over online spelen

Op de DICE summit 2004 te Las Vegas, heeft Nintendo zich uitgelaten over het online spelen van spelletjes. DICE 2004 is een twee daagse conferentie waarbij de meest toonaangevende mensen binnen de industrie met elkaar praten over verschillende onderwerpen. Nintendo America´s persvoorlichter Perrin Kaplan gaf een duidelijke kijk op het standpunt van Nintendo wat betreft de online mogelijkheden. Kaplin zei hierover:

"I think from where we stand it looks to us that it's going to be fairly niche for a long time. I think some of our interests instead lie in building community on the wireless play front as opposed to the online one."

Het komt er in het kort op neer dat Nintendo denkt dat online titels niet genoeg opleveren en dat het een te klein publiek aanspreekt. Kaplan zat trouwens aan tafel met mensen van Electronic Arts, Ubisoft en THQ. Alleen Nintendo trok de toekomst van online spelen in twijfel, de overige bedrijven hebben al diverse online titels afgeleverd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toekomst van online spellen is misschien wel goed, maar in het heden is het voor een bedrijf als Nintendo nog niet aantrekkelijk :)

 • ik vindt online games echt wel supervet beter als alleen maar tegen de computer vechten ofzo want die computer doet alleen maar hetzelfde

 • Wat is er crap aan wireless? draadloze controllers, draadloze gba's, draadloze verbindingen tussen de consoles.

 • draadloos linken tussen de GBA, dat zal het wel weer worden… :P

 • maar dan lijkt mij dat je weer zit te kutten met die laser…dattie er niet goed op komt ofzo weet je dat is echt kut

 • Ermm .. dat is via infrarood, tegenwoordig heb je bluetooth enzo hè :) Wireless USB … allemaal dingen waar je niet precies ergens op hoeft te richten.

 • Ik denk dat Nintendo helemaal niet in de positie is om de wensen van de fans te negeren en stug hun eigen koers te blijven varen. Je eigen fanbase die al krimpende is steeds teleurstellen is het domste wat je kan doen. Ik wil online met Mario kart, Smashbros, een MMORPG met Nintendo charakters… LUISTER NAAR ONS!

 • Ja, voor mij hoeft dat online gamen ook niet, maar de meeste mainstream gamers willen wel online. Dus Nintendo moet het eigenlijk er wel instoppen bij de N5. En ook goed ondersteunen.  Een paar goede online racers en shooters en een paar Nintendo only online toppers en je zit gebakken.

 • Ik wil een MMORPG met alle Nintendo figuren, een online Metroid Prime, een online The Legend of Zelda in 3d… Ach, ik wil zo veel :)… Online of niet, ik blijf toch bij Nintendo :P, online zou natuurlijk leuk zijn, maar ik zal het niet echt gebruiken. Tenzij ze een goede RTS hebben die online kan :), of een FPS.

 • i dont like nintendo anymore :(

 • Ja Nintendo is weer lekker bezig…

 • het persbericht was trouwens beetje vaag. daarom is mijn nieuwsbericht dat aan het einde dus ook. het kwam er op neer dat nintendo tegen ubi, ea en thq zat te praten over online crap. en dat die andere drie lekker met elkaar zaten te praten en niet naar nintendo luisterde. zij hebben immers al gewoon online games. lekker droog van ninty. over iets praten dat de anderen al hebben.

 • Ik vind dat Nintendo moet inzien dat online gamen een succes is, en dat ook moet gaan doen. Principes zijn goed, maar je moet ook niet alles negeren wat er in de rest van de wereld gebeurd. En het zou de verkoop van de spellen en consoles ook een flinke boost kunnen geven :)

 • Waarom besteden ze het online componet niet uit aan een ander bedrijf?

  Zo hoeft Nintendo nix te doen. Online op een Nintendo console zonder online Nintendo games… klinkt toch niet helemaal lekker

 • Lol Nintendo GROW UP.

 • Er zitten inmiddels meer dan 2,5 miljoen PS2 bezitters op het online netwerk. Meer dan een half miljoen XBL spelers. Dat is gezien de verkochte consoles niet zo heel erg veel. Dit is de eerste generatie die het online spelen serieus neemt. Dan is bijna 3 miljoen console gamers die online spelen zeker geen kleine doelgroep. Online spelen zal ook voor de consoles een grote rol gaan spelen. Nintendo is wel heel blind dat ze dit niet zien.  En dan nog kunnen ze een netwerk opzetten zodat 3rd party developers wel leuke online games kunnen uitgeven. Op deze manier loopt Nintendo de volgende generatie (en deze) een aantal leuke online titels mis. En ik vraag me af hoeveel developers een draadloze GBA –Cube link verkiezen boven het maken een online PS2 game.

 • Snap ze niet…. Tegenwoordig is zowat iedereen online bezig. Of het nu PC of Xbox of PS2 is. Miljoenen mensen. En dan zegt Nintendo dat ze er geen heil inzien? Met een paar goede online games breng je wel ff wat geld in het kastje. En een online netwerk kan je door een ander bedrijf laten ontwikkelen die daar goed in zijn….

 • Dat moet je daar nog steeds voorbetalen en nintendo is bang dat ze daar verlies op gaan draaien denk ik.  Trouwens, ze denken er niet over om iets uit te besteden.

 • Dat conenctivity is niet eens origineel. De Dreamcast had het al met de Neo Geo Pocket Color van SNK. Wellis waar voor die paar vecht spellen maar Nintendo was niet de eerste :P. Anyway, volgens mij doet bijna niemand aan conenctivity en moeten ze hun stuff gewoon online gooien.

 • Nintendo was wel de eerst. N64 met Pokemon was er nog voor de Dreamcast.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren