1. PlayStation 3: De games

PlayStation 3: De games

Op dit moment, luttele uren na de E3-persconferentie van Sony, is er nog niet al teveel bekend over de games die op de PlayStation 3 zullen verschijnen. Buiten de titels waarvan de naam al is genoemd tijdens de persconferentie, weten dus nog niets zeker. Daarom nu een overzicht van de titels die in elk geval bevestigd zijn.

Vision Gran Turismo

Dát er een nieuwe Gran Turismo aankomt voor de PS3 is zeker. Hoe die gaat heten weten we nog niet helemaal zeker (de projectnaam is Vision Gran Turismo), maar één ding staat al vast: het wordt een spel dat erg dichtbij de natte droom van elke GT-fan komt. Op de beelden die we zagen, viel vooral het aantal auto’s op. Voorheen was het maximum in Gran Turismo altijd zes auto’s, maar de vijfde Gran Turismo wordt in dat opzicht een volwaardig spel: we telden al snel een auto of twintig. Daarbij komt dat het spel er fenomenaal goed uitzag, dat kunnen we Polyphony ook wel toevertrouwen natuurlijk.

Killzone 2

Neerlands trots op games-gebied, Killzone, keert terug. De titel die we te zien kregen was ‘Killzone’, maar of dat ook de naam van het spel is, is niet duidelijk. Het spel viel in de vertoning vooral op door de chaos die de gameplay duidelijk uitstraalde. Messcherpe graphics, heel veel actie: een titel om naar uit te kijken.

Western-spel van Rockstar

Een western-setting in de woestijn, een cowboy die te paard het dorpje binnenrijdt, de schaduw die in real-time beweegt door de verandering van de lichtinval. En een klein Rockstar-logo rechts onderin beeld: jazeker, dit is de opvolger van Red Dead Revolver. Vooral de lichteffecten in dit spel gaven goed weer waartoe de PlayStation 3 in staat mag worden geacht.

Metal Gear Solid 4

Een titel waar we nog vrijwel niks van weten, is Metal Gear Solid 4. Het feit dát het spel komt, is echter eigenlijk al genoeg. Hideo Kojima zal een kleinere rol hebben bij de ontwikkeling dan voorheen het geval was. Ook weten we al dat het thema van het spel ‘No Place To Hide’ is. Waar dat op duidt is niet duidelijk.

Formula One

Formule 1 is in spelletjesland al lang niet meer zo populair als enkele jaren terug, maar de kwaliteit lijkt er niet onder te lijden; Formula One op de PlayStation 3 ziet er fantastisch uit. Zelf ben ik al jaren fan van het genre, en ik heb nog nooit een spel gezien dat ook maar in de buurt kwam van wat Sony vandaag toonde. Dit spel komt zo dicht bij de realiteit, dat het bijna eng is.

Tekken 6

Als er één titel bij de PlayStation hoort, dan is het Tekken wel. De PlayStation 3 verwelkomt alweer het zesde deel. Wat hebben we eigenlijk van deze titel gezien? Niet veel; feitelijk weten we alleen dat het spel er aan komt. In het korte introductiefilmpje zagen we één personage (die wel verdacht veel leek op Jin Kazama) zijn spieren showen.

Devil May Cry 4

Capcom brengt Devil May Cry 4 naar de PlayStation 3. In het filmpje zagen we Dante doen wat hij, ook op de PlayStation 3 dus, het beste kan: dingen dood maken. De beelden waren natuurlijk niet in-game gemaakt, maar gaven wel een goed beeld van hoe Devil May Cry 4 er uit moet gaat zien: beter dan ooit tevoren.

Mobile Suit Gundam: Gundam World

Zoveel spellen, en dan toch nooit een echte hit. In de loop der jaren bracht Bandai al menig Gundam-titel naar verschillende platforms, en Mobile Suit Gundam: Gundam World verschijnt ook op de PlayStation 3. Het spel toonde mooi aan hoe diep de schademodellen kunnen gaan op de PlayStation 3. Als je genoeg kapot maakt, natuurlijk.

Sony bracht een duidelijke scheiding aan in de spellen die getoond werden. Bovengenoemde spellen werden in één keer getoond, en daarna volgden pas de spellen die hieronder staan. Deze spellen zijn over het algemeen wat minder bekend, maar daarom niet minder interessant. We weten er echter maar weinig van, dus kijk niet gek op als je ineens een spel zonder echte titel aantreft, of met maar anderhalve zin als beschrijving.

Schietspel van Insomniac

De makers van Ratchet & Clank komen met een keiharde First-person Shooter. Niet de meest logische stap misschien, maar: het spel zag er zeker niet slecht uit. De stijl deed een beetje denken aan een spel als Wolfenstein 3D, maar had ook wel wat weg van (bijvoorbeeld) Killzone. Toen we de eerste beelden zagen, dachten we eerst even met Call of Duty 2 te maken hadden, totdat er monsters opdoken.

Oh-Ni

Soms zie je een spel, en dan heb je nog geen idee wat voor spel het is. Dat is van toepassing op Oh-Ni. Het spel, dat zich afspeelt in het oude verre oosten, staat bol van de actie, maar wat voor spel het is, komt niet duidelijk naar voren. In het filmpje is één vechter wel duidelijk sterker dus zou het zo kunnen zijn dat de speler hem bestuurt. Aan de andere kant zou het ook zo kunnen zijn dat we gewoon close-up actie hebben gezien van een Rome: Total war-achtig spel.

Eyedentify, spraakherkenning gecombineerd met de EyeToy

Stel je voor: je praat tegen je PlayStation 3, en de personages in het spel praten gewoon terug. Niet mogelijk? Wel volgens de beelden die we voorgeschoteld kregen van een spel, waarbij de speler via de EyeToy en via spraakherkenning deel uitmaakt van het verhaal. Een zeer interessante titel, waar we hopelijk al op deze E3 meer over te weten zullen komen.

Fifth Phantom Saga

Een schietspel van SEGA. De beelden vertoonden enkele leuke elementen, zoals een wapen waarmee je je vijanden kunt laten zweven. Het spel is ontwikkeld door Sonic Team. Een vreemde combinatie? Ach, misschien zien we binnenkort nog eens een egel met een gun…

Heavenly Sword

Opnieuw een spel met een wat mysterieuze, verre oosten-stijl, en opnieuw is niet goed duidelijk om wat voor spel het nou eigenlijk gaat. De beelden doen vooral vermoeden dat het om een first- of third-person actiespel gaat. Het hoofdpersonage is een behoorlijk vaardige vrouw. Dat kan leuk worden…

Warhawk

Waarom op de grond vechten als je ook gewoon kunt vliegen? Warhawk lijkt zich voornamelijk in de lucht af te spelen. De beelden vertoonden hele zwermen gevechtsvliegtuigen, en ook de naam duidt op een luchtgevechten. Er zaten echter ook beelden tussen van soldaten te voet, dus wie weet brengt het spel een goede mix tussen beide.

Killing Day

Schieten is leuk. Dat vinden ze bij Ubisoft blijkbaar ook, want Killing Day is, zoals de naam al doet vermoeden, een onvervalste First-person Shooter. Ook in dit spel blijkt de kracht van de PlayStation 3: de schade aan een standbeeld werd in real-time en zeer realistisch verwerkt.

Motor Storm

Misschien heb je wel eens iets gezien van de rally Parijs – Dakar. Dan heb je wel een idee hoe het is om door zand en modder te racen. Voeg daarbij dan een vleugje meer actie en geweld toe en maak van rally rijden een contactsport, et voila: je hebt Motor Storm. Dit behoorlijk onbekende spel ziet er toch echt goed uit, en lijkt zeker de nodige uurtjes vermaak te kunnen bieden.

Introductie

Pagina 1: Het design

Pagina 2: Het hardware

Pagina 3: De games

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Reageren kan hier:    http://www.insidegamer.nl/content.php?id=6250

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren