1. E3: Eerst details Revolution bekend

E3: Eerst details Revolution bekend

Met nog slechts enkele uren te gaan voordat de officiële persconferentie van Nintendo begint, zijn de eerste details van Nintendo's Revolution op het internet verschenen. Zo zal de Revolution een glad, zwart design hebben met aan de voorkant een blauw licht. Een omschrijving die lijkt te voldoen aan de eerder geplaatste afbeelding.

De Revolution zal volgens Nintendo grofweg twee tot drie maal zo sterk zijn als de huidige Gamecube. In vergelijking, Microsoft's nieuwste console Xbox 360 is volgens de uitgever 13 tot 15 maal zo sterkt als de Xbox en Sony's Playstation 3 is grofweg 35 maal zo sterk als de PlayStation 2.

Daarnaast heeft Nintendo een deel van haar online plannen bekend gemaakt. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de ingebouwde Wi-Fi connectie zullen gamers in staat zijn om online naar een "free gamer-matching service" te gaan. Daarnaast, in enige vergelijking met het betaalde content download van Microsoft, zullen Revolution gebruikers in staat zijn om zowel oude als nieuwe Nintendo spellen te downloaden. Nintendo noemde hierbij voorbeelde als Super Mario Sunshine en Donkey Kong.

Meer informatie omtrent de Revolution zal vanavond in de perconferentie van Nintendo bekend worden gemaakt, welke om 18.00 uur Nederlandse tijd van start zal gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ben zeer benieuwd, de \"next-gen\" van Nintendo is de enige waar weinig oftewel allerweinigst over bekend is.

 • Ouch… Wat wordt het revolutionaire dan? Moet wel heel vet zijn als je je console met zulke specs tegenover de X360 en PS3 zet

 • en als je geen wireless internet hebt maar gewoon via ethernet kabel?

 • Van die 2 tot 3x zo sterk, let maar op. Nintendo en Sega hebben eer, beide bedrijven logen niet over maximum polygoncount (waarbij Microsoft en Sony alles special effects uitschakelde). Revolution is gonna kick ass.

 • Wat is er zo revolutionair aan als je er ook gewoon mario sunshine op kan spelen? geen virtual reality dus :)

 • Ja want 35x en 25x beter is nog niet mogelijk…

 • Ik kan me trouwens nog herrinneren dat Nintendo iets liet doorschemeren over het verschil van Graphics. Ze zeiden dat de Rev het verschil zou hebben van Snes en N64, in plaats van N64 en Gamecube. 3x krachtiger is toch nooit verteld. Wel dat de games er 3x mooier uit zouden gaan zien of iets als ik het me vaag herrinner.

  Hoe je het ook bekijkt Sony komt met het grootste verschil in gfx (Kill Zone -slik-). X360 lijkt meer op een N64 naar GC. Ben ook zeer benieuwd naar Halo 3.

 • we zien het allemaal vanavond wel :)

 • ik hoop dat die 2 tot 3 absoluut is en niet met specs….

 • 2 tot 3 mal beter is nou niet echt indrukwekkend.. ik had meer verwacht van de hardware, maar het is nog afwachten hoe dit bedoeld word. Als de hardware 3x krachtiger is dan vind ik het meer een gamecube 1.5 dan een echte nieuwe console. Dan haakt Nintendo grafisch gewoon helemaal af de generatie. Dan mogen ze dat revolutionaire van de console wel heel erg revolutionair maken willen ze nog overleven..  ik ben na de laatste 2 nieuwsberichten in eens een heel stuk minder enthousiast. Het mogelijk design (is niet zeker natuurlijk) is ook niet erg hoopgevend.. Hoge verwachtingen maar ik ga langzaam geloven dat Nintendo ze niet zal waarmaken.

 • Mensjes, dat van 35x zo krachtig is ALTIJD dikek bullshit, weten we dat nu nog niet?? Die praatjes werden ook gemaakt over de ps2..misschien KAN die console wel superveel..maar misschien kan je fokking tv het nieteens aan ofzo..op een moment kan je niet echt verder. Behalve als je jaren gaat werken aan 1 map van een schietspel bijvoorbeeld..dan krijg je het vast wel fotorealistisch ja.

  Die 2 à 3x krachtiger klinkt een STUK realistischer en eerlijker. Maar we zullen zien he..tonight:p Ps3 en xbox2 zien er allebei wel netjes uit…heet de xbox2 al een controller? Niks over gezien of ik let niet zo op^^

  Maja vanavond zien we of de nieuwe nintendo console gaat tippen aan sony en MS.

 • Hopelijk heeft Nintendo niet de laagste specs van de drie.. Want anders vrees ik dat de revolution gaat falen door de casual gamers.

 • @blupp  dan heb je zeker iets gemist de controller is al lang bekend

 • pas als ik screens zie van de spellen oordeel ik pas….t zou wel klote zijn als de Revo het minste wordt van de drie….

 • Revolution heeft niet voor niets Hollywood en Broadway mensen…

 • mjah, als de revolution echt kenbaar de zwakste van de drie is zie ik het slecht voor Nintendo in…  maar aan de andere kant een spel 3 keer mooier dan Resi 4…  mmmh, we zullen het vanavond zien


 • De Revolution zal volgens Nintendo grofweg twee tot drie maal zo sterk zijn als de huidige Gamecube. In vergelijking, Microsoft's nieuwste console Xbox 360 is volgens de uitgever 13 tot 15 maal zo sterkt als de Xbox en Sony's Playstation 3 is grofweg 35 maal zo sterk als de PlayStation 2

  Nooooooooooooo nintendo wat doe je!!! (als het waar is), je weet toch dat je mee moet gaan met de concurrentie, en dus net zo krachtig moet zijn.  En online games downloaden? :D heeft de revolution een harde schijf dan??

 • —————————————————————————–  DAMN IEDEREEN!!^^ Kijk es naar dat filmpje van DOA 4…Tecmo maakt altijd de mooiste spellen..Nou kijk maar is goed dan! Tis gewoon een opgepoetste versie van DOA Ultimate…Miss een 0,5 keer zo mooi. En kijk is naar Fight Night..zeer indrukwekkend dat zeker, maar 35x zo mooi als de PS2? dus niet, net 3x zo mooi en dat betekend dat de Revolution het ook kan…dank u!  ——————————————————————————–


 • Oeps dubbel post, maar laat het duidelijk zijn!!!;)

 • whahahah 2 tot 3 maal, wat een poep ding

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren