1. E3: Nintendo kondigt Game Boy Micro aan

E3: Nintendo kondigt Game Boy Micro aan

Nintendo heeft de Game Boy Micro aangekondigd. Dit gebeurde tijdens de E3-persconferentie die het bedrijf dinsdag organiseerde voor de pers. De Game Boy Micro is een micro-versie van de Game Boy Advance SP.

Het apparaat speelt alle Game Boy Advance titels af en heeft een verlicht beeldscherm. Volgens Nintendo is het schermpje stukken helderder dan ze ooit gemaakt hebben. Tegelijkertijd is het schermpje wel minder groot. Dat kan ook niet anders, gezien de Micro echt enorm klein is. De Micro heeft verder een gewicht van ongeveer 80 paperclips.

De Game Boy Micro bevat dezelfde knoppenindeling als een Game Boy Advance en heeft bijvoorbeeld ook schouderknoppen. Wanneer de Micro in de Nederlandse winkels ligt, is niet helemaal duidelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • dit is nintendo van de laatste jaren ..nee ik ben geen Sony fanboy.. maar wanneer gaan de nintendo boys dit ook eens beseffen…  Ik hoop dat ze met de Revolution iets moois hebben gemaakt.. veel heb ik er ook nog niet van gezien.. en ik vind het design van de andere consoles dan toch wel wat mooier..  Ik verwacht nieuwe games.. maar het zal wel bij een zelda/mario blijven..


 • Game Boy Micro is fantastisch, dat apparaat doe je zo in je portommonnee, dit toont aan dat de Game Boy imo nog lang niet dood is. :D

 • mustbuy voor op de boekenplank :)

 • \"Ik verwacht nieuwe games.. maar het zal wel bij een zelda/mario blijven.. \" daar heb ik geen problemen mee…ik koop toch de xbox en daarnaast de nintendo voor deze spellen =)

 • Tja ik zie het nu niet zo.

 • Ik zie het probleem niet, hij ziet er anders uit maar doet hetzelfde. Je hoort mensen toch ook niet zeiken als er een andere kleur gameboy uitkomt toch?

 • Vet dingetje!

  Ik hoop ook dit de ontwikkeling van GBA games nog wat zal stimuleren. (vooraleer ze volledig wegvallen :( )

  Want je kunt zeggen wat je wilt, de GBA is een fantastisch draagbaar game apparaatje.

 • nice nice

  maar niet dat ik m ga kopen :P

 • Was de GBA SP nog niet klein genoeg ofzo? Ik zie hier totaal het nut niet van in, helemaal omdat je op de DS ook GBA spellen kan spelen.

 • Waarschijnlijk gaat het ding cheap worden. Zijn ook nog steeds mensen die geen 150 euro hebben om hun kids kado te geven op hun verjaardag, laat staan als ze meerdere kids hebben.  Hoeveel verschillende types discmans/mp3 spelers heeft Sony bijvoorbeeld niet? is dat dan ook uitmelken? Nee, dat is het verbreden van het assortiment.  Ik weet het, door geruchten verwachtten misschien veel mensen den PSP beater in de vorm van een portable gamecube ofzo, en ik was eerst ook niet erg enthousiast, maar als je verder nadenkt is het niet eens zo gek. Tof design trouwens.


 • ik vind m wel leuk… je kan m ook als sleutelhanger gebruiken :lol:

 • Ik had verwacht nintendo uit te lachen, of ze kwijlend aan te kijken..helaas is het eerste t geval HAHAHAHA! nintendo wtf zijn jullie aan het doen..*snif*:p alleen zelda zag er leuk uit. Nog een beetje hoop dat die revolution leuk wordt..maja nintendo kennende, ik hou mn hart vast.

 • Er kan toch zeker wel gelinkt worden met dit ding (zoals niet het geval is met de DS)

 • Tjah, het is wel aardig, maar ze hadden beter de SP en deze Micro eerder in de GameBoy's lifecycle kunnen uitbrengen. 'But then again, dit is Nintendo van deze tijd… Dít, heren, is uitmelken, mits het duur wordt. Als dit ding 50 euro wordt bij wijze van spreken is het misschien nog wel een goede zet.

 • wat zeiken jullie? het is gewoon een nieuw uiterlijk,  ik hoor hier niemand echt zeiken dat de PS2 uitgemolken wordt als Sony (alweer…) met een nieuw design komt!!!!  @ Lord Landgraaf

  dat kan wel met de DS, alleen via internet… ik dacht ergens te hebben gelezen dat het ook mogelijk is als je binnen een afstand van een paar meter bij elkaar zat…(infrarood… bluetooth, zoiets) maar daar ben ik niet zeker van • Ach ja, op zich wel een leuk ding maar ikzelf ben er niet al te blij mee.. maar vind het wel beter dat dit die 'nieuwe gameboy' was en niet een opvolger van gba, anders zou ik me genaaid voelen omdat ik pas net een ds heb^^

 • opzich kan het wel handig zijn maar ik hoef het niet.. nintendo kan beter hun aandacht ergens anders op richten dan met dit soort dingen door te gaan..

 • Dus je kunt met de DS toch met GBA spellen linken , ALLEEN als je 2 DS'en hebt. :S

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren