1. Februari

Februari

De koude februarimaand staat weer voor de deur. Gelukkig kan de doorgewinterde gamer zich deze maand nog volop vermaken met allerlei titels voor verschillende platformen. InsideGamer ging voor je op zoek naar de heetste titels van de maand februari.

Het was een hels karwei, maar wij hebben alles over voor onze lieve leden. Onze experts hebben de digitale snelweg afgezocht naar de beste games van de maand februari. Afwegingen moesten gemaakt worden, slechte games genegeerd.

Met trots presenteren wij je een waslijst met games die je absoluut in je knuistjes gehad moet hebben.Multi Platform spellen

De koude februarimaand staat weer voor de deur. Gelukkig kan de doorgewinterde gamer zich deze maand nog volop vermaken met allerlei titels voor verschillende platformen. InsideGamer ging voor je op zoek naar de heetste titels van de maand februari.

Het was een hels karwei, maar wij hebben alles over voor onze lieve leden. Onze experts hebben de digitale snelweg afgezocht naar de beste games van de maand februari. Afwegingen moesten gemaakt worden, slechte games genegeerd.

Met trots presenteren wij je een waslijst met games die je absoluut in je knuistjes gehad moet hebben.

Sonic Heroes
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2 | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox
Uitgever: Sega | Ontwikkelaar: Sonic Team
Releasedatum: 06 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/181.jpgDe nieuwste Sonic game gaat multiplatform. Dat betekend dat binnenkort elke gamer met een next-gen console kan gaan genieten van deze blauwe held. Maar Sonic Heroes is nou niet een spel zoals we van Sonic gewend zijn.

Sonic zal in Sonic Heroes gebruik gaan maken van hetgeen waar hij het best in is, namelijk zijn snelheid. In Sonic Heroes kan je zelf een team samenstellen en zul je de competitie aan moeten gaan tegen een aantal andere teams.

In het spel kun je kiezen uit vier verschillende teams, met in elk team drie karakters. Zo zal Team Sonic bestaan uit Sonic, Knuckles en Tails. Daarnaast heb je ook Team Dark, Team Rose, en Team Chaotix. Voor ieder dus wat wils. Elk team heeft zijn voor en nadelen en ook elk team zal zijn eigen verhaallijn volgen. Sonic Heroes belooft weer een lekkere Sonic game te gaan worden met furieuze gameplay.

James Bond 007: Everything or Nothing
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2 | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA RS Studio
Releasedatum: 20 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/192.jpgJames Bond is er weer helemaal klaar voor. James Bond 007: Everything or Nothing geeft de speler wederom de kans de mooiste vrouwen te scoren en gebruik te maken van de nieuwste snufjes. In dit nieuwe spel zul je ook echt in de huid van Bond kruipen.

Je zal moeten nadenken welke snufjes je in je missie mee wilt nemen. Je moet bewegen als Bond, want ontdekt worden kan wel eens een genadeklap betekenen. En in tegenstelling tot de vorige James Bond delen, zul je deze keer dan ook echt Bond zien, zoals we hem kennen op het witte doek.

Voor dit nieuwe deel heeft Pierce Brosnan wederom model gestaan, zodat de speler nog meer het Bond gevoel krijgt. Naast Bond zijn ook een aantal andere karakters precies nagemaakt en in het spel gestopt. Zo zullen R, Jaws en vele anderen hun opwachting maken. Everything or Nothing belooft dé Bond ervaring te worden.

Prince of Persia: The Sands of Time
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 20 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/236.jpgNeem de tijd in het nieuwste avontuur van de Prins van Perzië. Nadat de prins zich door een op macht beluste vizier zich heeft laat beetnemen, is het aan hem om de duisternis die hij op zijn land heeft gestort weg te nemen. Met zijn Dagger of Time, een Indiase schone aan zijn zijde en zijn atletische lichaam gaat hij het kwaad te lijf.

Vecht tegen duistere demonen en de steeds weer opduikende vallen die opdoemen in het enorme paleis waarin de game plaatsvindt. Gebruik de dolk om je van een verkeerd getimede sprong te redden, verzamel het zand dat deze dolk doet voeden en ontdoe Perzië van al het kwaad.

Laat je meeslepen door de sprookjesachtige setting van de game, de sfeervolle muziek, en bovenal de al oude Prince of Persia-gameplay die behouden is gebleven.


Game Boy Advance spellen
Door Jakob Dieckmann

De Game Boy Advance bezitters zitten er warmpjes bij in de februarimaand. Deze maand verschijnen er twee games waar wij op de redactie al lang naar uitkijken. Na een matige eerste maand van 2004 proberen Sega en Ubisoft zich te revancheren in februari.

Allereerst komt Magic Pockets op de proppen met het langverwachte vervolg op de Baldur's Gate serie. Een andere ambitieuze titel is Sonic Battle. De eerste screenshots troffen we op de E3 2003 aan. Of het allemaal zo lekker speelt als de mannen van Sega beweren moeten we nog maar afwachten. In ieder geval zijn dit de games waar wij het meest naar hebben uitgekeken:

Baldur's Gate: Dark Alliance
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Magic Pockets
Releasedatum: 05 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1452.jpgBaldur’s Gate is geen onbekende naam in de gameswereld. De game verscheen voor het eerst op de PC en later verscheen er ook een PlayStation 2 versie genaamd Dark Alliance. Deze is inmiddels gepoort naar de Xbox en verschijnt nu ook op de Game Boy Advance. Baldur's Gate is een bekende naam onder action-RPG fanaten, en wordt door velen van hun gezien als de beste in zijn genre.

Een verhaal bezit Baldur’s Gate eigenlijk niet. In het begin maak je een karakter aan en daarmee moeten allemaal missies mee worden voltooid. Hiervoor krijg je dan experience punten, geld en nieuwe spullen. In het begin zullen zulke missies bestaan uit het verjagen van een rattenplaag, maar gelukkig zullen de klussen al snel een stuk interessanter worden.

Het speciale aan dit spel voor de Game Boy Advance is dat alles van boven af wordt gezien. Hierdoor krijgt de speler al snel het gevoel dat hij zich in een echte wereld waant.

Sonic Battle
Uitgever: Sega | Ontwikkelaar: Sonic Team
Releasedatum: 27 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/428.jpgSonic Battle geeft de speler de mogelijkheid om zijn agressie flink van zich af te gooien. Sonic, Tails, Knuckles en een aantal andere Sonic karakters hebben besloten om voor eens en altijd te beslissen wie het sterkste is. In totaal zijn er acht karakters waar uit te kiezen valt, waarbij elk karakter zijn voor en nadelen kent.

Daarna moet gekozen worden voor een arena, de spelregels en dan is het tijd voor eindeloze gevechten. In totaal neem je het tegen maximaal drie andere karakters op. Deze kunnen bestaan uit computergestuurde karakters, maar ook is het mogelijk om het tegen je vrienden op te nemen.

Sonic Battle biedt verder een langdurige story mode, waarbij elk gevecht een speciale aanpak vergt. En als je genoeg hebt van al die gevechten, zijn er nog een aantal minispelletjes te spelen. Sonic Battle biedt genoeg mogelijkheden voor langdurig speelplezier.


GameCube spellen
Door Daniël de Keizer

Gamers met een GameCube hebben weinig reden tot klagen in februari. Oude tijden herleven met iconen uit de games- en filmwereld die wederom om de hoek komen kijken. Allereerst brengt Sega Sonic op de markt in een nieuw avontuur. James probeert daarnaast in het derde persoonsperspectief de wereld te redden van het kwaad.

Verrassend genoeg mag Sphinx and the Cursed Mummy zich ook in ons lijstje nestelen, aangezien de game van THQ met de nodige humor en puike gameplay haar punt weet te maken. Prince of Persia: The Sands of Time behoeft weinig uitleg; de game bewees zich al op de Playstation 2 en PC door middel van uitdagende gameplay en een meeslepend verhaal.
Dit zijn de games waar wij van denken dat ze zeer zeker de aanschaf waard zijn:

Sphinx and the Cursed Mummy
Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Eurocom
Releasedatum: 28 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/187.jpgSphinx en de Cursed Mummy is een actie adventure, gegoten in een oud-egyptisch jasje. Voeg daar de nodige humor aan toe, en een interessante game lijkt geboren. Bezoek diverse werelden, spreek met honderden NPCs (Non Playing Characters) en bevecht tientallen verschillende vijanden in diverse omgevingen, terwijl je puzzels oplost, acrobatische toeren uithaalt en al datgene wat een actie game zo goed maakt.

Het spel bevat vijf grote werelden die ontdekt moeten worden. Deze zitten vol vijanden, die elke een andere benadering vergen. Gelukkig heeft hoofdrolspeler Sphinx beschikking over tal van wapens en magische spreuken.

Het spel weet door middel van de grappige side-kick Mummy een leuke draai aan de game te geven. Hilarisch worden ook de verschillende mini-games, en met vele mogelijkheden voor Sphinx en zijn maatje Mummy kunnen wij in ieder geval niet wachten op THQs poging een frisse wind in het genre te laten blazen.


PC spellen
Door Sander Stricker

Februari is een matige maand wat PC games betreft. Echt grote toppers hoef je niet te verwachten. Één van de veel belovende games van deze maand was X2: The Threat, deze space shooter bleek echter een grote tegenvaller te zijn en heeft buiten mooie graphics en een matige single player niets te bieden.

Veel andere games die het einde van 2003 niet haalden zoals Far Cry en Doom 3 zullen ook pas over een paar maanden verschijnen omdat ze simpelweg nog niet af zijn. Maar gelukkig zijn er toch altijd nog uitgevers die de PC gamers niet in de kou laten zitten deze maand. Gathering brengt ons begin deze maand een waardige uitbreiding voor het populaire Vietcong en Digital Jesters brengt een uiterst originele online game naar Europa.

Vietcong Fist Alpha
Uitgever: Gathering | Ontwikkelaar: Pterodon
Releasedatum: 13 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/601.jpgNa het succes van het originele Vietcong brengt Pterodon ons nu de veelbelovende uitbreiding First Alpha. Opnieuw zal de speler dertig jaar terug in de tijd worden geslingerd, om daar samen met een team tegen de Vietcong te vechten.

Fist Alpha kent een paar kleine grafische verbeteringen. Zo is de levelbouw hier en daar verbeterd en is er wat meer aandacht besteed aan de effecten. Uiteraard heeft de game ook op gameplay gebied een aantal interessante verbeteringen, zo is onder andere het wapenarsenaal uitgebreid met zeven nieuwe schietijzers. Ook kent deze uitbreiding een nieuwe sfeervolle singleplayer die het origineel zo goed maakte.

Vooral de team spirit komt in Fist Alpha beter naar voren; er zal meer contact onderling zijn en de persoonlijkheden komen beter naar voren. Fist Alpha kent een verbeterde multiplayer met acht nieuwe mappen en een aantal nieuwe gamemodes. Fist Alpha zal vaste kost zijn voor elke Vietcong fan, maar mag zeker ook niet gemist worden door elke gamer die een beetje van spanning houdt. Voor iedereen die het origineel nog niet heeft verschijnt er een speciale “Purple Haze” versie, waarin zowel het origineel als First Alpha zijn gebundeld.

Savage: The Battle for NewerthUitgever: Digital Jesters | Ontwikkelaar: S2 Games
Releasedatum: 27 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1502.jpgEnkele van jullie zullen wel bekend zijn met Natural Selection. Natural Selection is één van de meest gespeelde mods voor Half-Life. Het meest unieke element aan deze mod is dat het een first person shooter en realtime strategie game in één is. Het concept van Savage: The Battle for Newerth is vrijwel hetzelfde maar de game is wel totaal anders uitgewerkt. Savage is al geruime tijd uit in de Verenigde Staten en is daar redelijk goed ontvangen. Deze maand zal Savage ook in de Europese winkels liggen. Deze Europese versie zal een aantal verbeteringen en uitbreidingen kennen ten opzichte van de Amerikaanse versie.

Zoals in de meeste online spellen zullen er twee teams zijn die elkaar moeten afslachten, Savage is hier geen uitzondering op. Elk team heeft één commander, deze heeft de taak om alles goed te laten verlopen. Een commander moet onder andere zeggen wie waar heen moet, gebouwen laten construeren en nieuwe wapens laten ontwikkelen. Alle andere spelers zullen de game vanuit een first person view zien en zullen de strijd met het andere team voeren tot er één als winnaar over blijft.

Er zijn twee rassen in de game speelbaar. Elk van de twee rassen heeft zijn eigen personages en wapens. De mappen zijn allemaal in de buitenlucht. Een leuk extra element is dat in het begin van een map het ochtend is en naar mate de tijd vordert het ook middag en avond word. Savage is een veel belovende titel met een origineel concept, de vraag is echter of deze ook op de juiste wijze is uitgewerkt in de game.


PlayStation 2 spellen
Door Remco Greeve

Zo na de kerstperiode is het altijd nog maar afwachten of er nog goede games verschijnen. De echte grote titels zijn reeds al verschenen, toch verschijnen er in februari nog leuke en interessante must-have PlayStation 2 games.

In de maand februari verschijnt er voor ieder wat wils. Zo komt Konami met de eerste Castlevania game voor de PlayStation 2, Castlevania: Lament of Innocene. Ook aan de platform liefhebbers is gedacht, Capcom komt namelijk met een nieuwe platform game genaamd Maximo vs Army of Zin. Voor de RPG liefhebbers is er dan nog het vervolg op Final Fantasy X. Als laatste is daar nog Ubi Soft’s Ghost Recon: Jungle Storm dat voor een zeer vriendelijke prijsje in de schappen zal liggen en online speelbaar zal zijn. Zoals je ziet is februari een gamemaand die je niet mag overslaan.

Castlevania: Lament of Innocence
Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: KCE Tokyo
Releasedatum: 13 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1027.jpg PlayStation 2 bezitters kunnen ook eindelijk genieten van een gloednieuwe Castlevania game van Konami. Castlevania: Lament of Innocence zal namelijk de eerste Castlevania game zijn die de PlayStation 2 console treft.

Castlevania: Lament of Innocence komt van de makers van het zeer goede Castlevania: Symphony of the Night. Je kan er dus wel vanuit gaan dat deze 3D versie van zeer goede kwaliteit zal zijn. De graphics en de muziek zorgen weer voor een spannend en eng spektakel. Jouw missie is om uit te vinden waar Dracula en de Belmont familie echt vandaan komen in dit eerste deel van de saga.

De game biedt prachtige 3D omgevingen waardoor de Castlevania wereld mooi tot leven komt. De echte Castlevania fans mogen deze game niet laten ontbreken in hun collectie.

Maximo vs Army of Zin
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 1
Releasedatum: 13 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1500.jpg Al een tijdje terug konden we genieten van Capcoms verassende platform game, Maximo. Een zeer aardige game dat ons deed terugdenken aan die ouderwetse moeilijke platform games. Na het succes van het eerste deel kon een tweede deel uiteraard niet uitblijven, en daarom presenteert Capcom met trots Maximo vs Army of Zin.

Maximo vs Army of Zin lijkt in eerste instantie veel op zijn voorganger. Uiteraard zijn de graphics een tikkeltje beter en heeft onze held Maximo de beschikking over nieuwe moves, powerups en 9 zeer krachtige wapens. Ook qua speelduur zit het met dit tweede deel goed. De game bevat namelijk 21 grote levels en 6 eindbazen die verslagen moeten worden.

Het is niet alleen maar beuken en smijten in Maximo vs Army of Zin. Er moeten ook enkele psychische puzzels opgelost worden. Nog een leuke extraatje is dat Maximo niet alleen staat, Grim Reaper helpt Maximo namelijk tijdens zijn avontuur.

Final Fantasy X-2
Uitgever: Square Enix | Ontwikkelaar: Square Enix
Releasedatum: 20 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1067.jpg Het is alweer een tijdje geleden dat we ons mochten bevinden in de wereld die Spira heet. Met het eerste echte vervolg op een Final Fantasy game keren we weer terug naar die magische wereld die Spira heet. Square Enixs Final Fantasy X-2 is het vervolg op de PlayStation 2 RPG Final Fantasy X.

Final Fantasy X-2 is niet zomaar een vervolg. De wereld kent dezelfde plaatsen, alleen ziet alles er iets anders uit. Qua gameplay is Final Fantasy X-2 ook helemaal op de schop genomen. Deze magische RPG is nu meer gebaseerd op missies en hierdoor minder lineair. Je kunt zelf je missies uitkiezen en zo het verhaal doorlopen.

Ook terug is het job systeem. Het is nu mogelijk om te kiezen uit verschillende jobs, en het is zelfs mogelijk om tijdens de snelle gevechten van job te wisselen. De hoofdrol is in deze game niet weggelegd voor Tidus, de held uit Final Fantasy X, maar voor Yuna en haar twee vriendinnen. Final Fantasy X-2 biedt uren aan RPG plezier en is niet te missen voor de Final Fantasy fans.

Ghost Recon: Jungle Storm
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Red Storm Entertainment
Releasedatum: 27 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1477.jpg In deze maand is het eindelijk zover, dan verschijnt namelijk de eerste online Ghost Recon game voor de PlayStation 2. Ubi Soft is daarbij zo vriendelijk geweest om de game voor een zeer plezierig prijsje in de schappen te leggen.

De single-player mode in Jungle Storm bevat enkele exclusieve missies die je niet in de vorige versies van Jungle Storm kon vinden. Het mooie is dat er ook 8 missies overgenomen zijn uit de Island Thunder campagne. De game bevat dus genoeg uren speelplezier wanneer je de game alleen zou spelen. Net als SOCOM maakt Jungle Storm ook gebruik van spraakherkenning en kun je jouw teamleden opdrachten geven door middel van een USB headset.

Waar het uiteraard in deze game omdraait is de multiplayer mode. Er zijn ruim 15 maps waar je door middel van split screen het tegen elkaar kunt opnemen. Dit kun je gezellig saampjes achter de PlayStation 2 doen, maar nog leuker is het om op 31 maps het online tegen elkaar op te nemen. Ubi Soft haalt echt alles uit de kast om van deze game een topper te maken.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

De Xbox begon het nieuwe jaar knallend met de release van het Grand Theft Auto: Double Pack. Het was meteen het enige spel dat in januari de moeite waard was. In februari lijkt de Xbox de draad weer een beetje op te pakken. Na een tijdje van exclusiviteit voor de PlayStation 2 komt de langverwachte topper Prince of Persia: The Sands of Time eindelijk ook naar de Xbox.

Verder verwachten we redelijk veel van Armed & Dangerous, Sonic Heroes en James Bond: Everything or Nothing, drie multiplatform spellen. De online variant van Sega GT 2002 mogen we ook niet vergeten. Weinig opzienbarends, maar al met al niet slecht. De games van februari:

Sega GT Online
Uitgever: Sega | Ontwikkelaar: Sega WOW
Releasedatum: 06 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1277.jpgSega maakt al jaren respectabele racegames in de Sega GT serie. In 2004 zal er wederom een GT deel verschijnen en voor het eerst is dit spel online speelbaar via Xbox Live. Samen met maximaal twaalf andere Xbox Live gamers kan er gestreden worden om de Sega GT Cup.

Gamers die Sega GT in hun bezit hebben, kunnen de auto’s die ze reeds verdient hebben overzetten naar Sega GT Online. Leuke mogelijkheid is om auto’s aan andere gamers te verkopen of te ruilen. Dit zal zeker iets toevoegen aan het online gedeelte.

Sega GT Online brengt daarnaast ook wat nieuwe dingen voor de offline mode. Zo zijn er meer dan veertig nieuwe auto’s te koop, variërend van klassieke Amerikaanse bakken tot supersnelle Japanse auto’s. Verder brengt Sega GT Online een aantal nieuwe banen, de optie dat het weer tijdens de race kan veranderen en speciale race evenementen, die op verschillende momenten plaatsvinden.

Armed & Dangerous
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Planet Moon Studios
Releasedatum: 20 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1282.jpgIn het waargebeurde verhaal van Armed & Dangerous neemt de speler de rol over van Roman, een arrogante topcrimineel die leider is van een groep helden genaamd de Lionhearts. Gewapend tot de tanden met een arsenaal van absurd sterke wapens gaan Roman met zijn groep de ultieme kraak zetten. Voor ze het door hebben worden ze onwillens meegetrokken in de rebelse strijd tegen de kwade koning Forge.

Roman en de Lionhearts gaan op zoek naar the Book of Rule. In dit boek staat beschreven hoe de koning Forge van de troon gestoten kan worden. Om dit boek in handen te krijgen zullen er eerst hordes vijanden verslagen moeten worden. Deze vijanden zijn half menselijke en half dierlijke Grunts, psychopathische droids, Goliaths en kwade monniken. Om deze vijanden te verslaan heeft de speler een arsenaal van absurde wapens. Enkele wapens die in de game te vinden zijn, zijn de Cyclops Sniper Rifle waarmee elke vijand in één keer dood is, de Vindaloo Rocket Launcher die in staat is vier rakketen tegelijk af te vuren, en de Topsy-Turvy bommen die overal op blijven plakken en enorm explosief zijn.

Armed & Dangerous mixt een explosieve verhaallijn met abnormaal veel kogelregens en een vleugje humor. De game biedt 21 levels verspreid over vijf verschillende omgevingen. Deze omgevingen maken deel uit van de wereld Milola, een fantasiewereld die herstellende is van een oorlog die er plaatsvond. Deze oorlog werd natuurlijk geleid door de kwade koning Forge. Dezelfde koning die nog steeds als een tiran over de wereld heerst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Sonic Heroes is een behoorlijke zuiggame hoor… niet zo veel aan.

  • Gaat er natuurlijk wel om wat voor verwachtingen we hebben voor bepaalde games heh. Een Sonic game krijgt altijd wel een hoop volgelingen met zich mee voordat de game daadwerkelijk in de winkels ligt.    Dat het achteraf niet zo'n goede titels is, mag blijken bij de Game van de maand uitrijking.

  • Savage voor PC is wel leuk (ik heb demo)

  • Pff als ik zo alles lees. Krijg ik echt zin om FFX-2 te spelen…

    Insidegamer2 is iig niet goed voor je portomonnee:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren