1. Nintendo Revolution

Nintendo Revolution

Vandaag was het eindelijk zover. De Nintendo Revolution werd aan het publiek getoond! Zoals je ongetwijfeld hebt gezien, is er al veel nieuws verschenen over deze nieuwe console van Nintendo. Ook waren overal al afbeeldingen van de Revolution te vinden. De grote vraag is of Revolution zich kan meten met de PlayStation 3 en de Xbox 360, een vraag die pas volgend jaar beantwoord kan worden. Wel kunnen we alvast enkele andere vragen beantwoorden. Om het voor jullie makkelijk te maken, hebben we het in vier categorieën opgedeeld.

Het design: Door Mark van der Kruit

De Nintendo Revolution ziet er qua ontwerp een heel stuk anders uit dan zijn voorganger. Het eerst wat opvalt, is dat het apparaat in vergelijking met vorige spelcomputers van Nintendo er zeer strak en ‘stylish’ uitziet. Dat was bij de GameCube niet echt het geval, laat staan bij de oudere spelcomputers van Nintendo, aangezien daar cartridges in gingen.

De spellen van de Revolution komen echter op normaal formaat DVD (12cm). Deze worden (als het apparaat verticaal wordt geplaatst) aan de rechterkant in de DVD-speler geplaatst. Dit is een self-loading DVD-speler, wat inhoudt dat er geen lade uit komt om de DVD in te leggen. Zo kun je de DVD gewoon in de blauw oplichtende gleuf steken, waarna de Revolution hem inslikt. De speler speelt echter naast 12cm DVD’s, ook de 8cm DVD’s van de GameCube af.

Verder valt op dat de Revolution aan de voorkant niet al teveel knoppen heeft zitten. Zo vinden we onderin de knop om de DVD uit de speler te krijgen, daarboven een reset-knop en helemaal bovenin de aan/uit-knop. Helaas hebben we nog geen afbeelding van de achterkant van het apparaat. Daar bevinden zich waarschijnlijk in ieder geval de twee aanwezige USB-poorten en de aansluitingen voor de stroom -en tv-kabel. Ook moet nog ergens de ingang voor de SD-kaart zijn verstopt, evenals de Wi-Fi ontvanger. Waar deze twee zitten, is voorlopig nog even een raadsel. Feit is dat het apparaat een stuk kleiner is dan zijn voorgangers; namelijk ongeveer de grootte van drie normale DVD-hoesjes op elkaar.Online: Door Nick Snapper
Het hoge woord is eruit, Nintendo gaat met de Revolution online! Sterker nog, Nintendo wil het liefst een online netwerk neerzetten dat Xbox Live voorbijstreeft! Dat is echter een flinke opgave, gezien het succes van Xbox Live. Toch heeft Nintendo enkele ideeën uit de kast getrokken die zeker succesvol zullen zijn.

Een van de troeven is het downloaden van spellen. Dan bedoelt Nintendo niet spelletjes die in het Windows pakket zitten (Mijnenveger, Patience), en ook niet oudere Nintendo spellen uit het NES en Super NES tijdperk. Nee, Nintendo doelt op GameCube spellen! Het is nog niet duidelijk of je de spellen kunt opslaan, maar gezien het feit dat Nintendo de online service gratis wil aanbieden, kun je er vanuit gaan dat deze spellen gewoon opgeslagen kunnen worden.

Ook zal het makkelijker worden om tegen bepaalde spelers te spelen via het netwerk van Nintendo. Ongetwijfeld wil Nintendo het gebruikersvriendelijkst worden van de drie groten, ook op het gebied van online gameplay.

Tevens wil Nintendo Wi-Fi op de kaart zetten. De Nintendo Dual Screen en de Revolution zullen allebei Wi-Fi ondersteunen, maar ook randapparatuur zoals de controllers zullen gebruik maken van Wi-Fi. Nintendo wil van de Revolution het entertainment station maken dat Sony met de PSX voor ogen had.

Goed nieuws is dat het aannemelijk is dat de online opties vanaf de lancering beschikbaar zijn. Nintendo heeft al aangegeven dat de nieuwe Super Smash Brothers een van de lanceerspellen is, en dat het spel tevens gebruik zal maken van de online mogelijkheden. Dit aankondigen kan er alleen op duiden dat Nintendo klaar is zich in het gevecht over de online markt te werpen.

Backward-compatible: Door Steven van Driel
Zoals al werd verwacht, kondigde Nintendo op haar persconferentie aan dat de Revolution ook de mogelijkheid zou hebben om GameCube spellen af te spelen. Daar bovenop zal de Revolution spelers in staat stellen om oude Nintendo klassiekers van de NES, Super NES en Nintendo 64 te downloaden naar hun systeem. Nintendo teert hierbij op haar schijnbaar onuitputbare catalogus klassiekers die zij de laatste twintig jaar heeft opgebouwd, met onder andere Super Mario Bros. 3, Super Metroid, Legend of Zelda: Ocarina of Time en vele anderen.

Technische specificaties: Door Jeroen Post
De technische specificaties van de Nintendo Revolution hebben we hier voor je op een rijtje gezet:

CPU:
De Central Processing Unit (processor) van de Revolution zal ontworpen worden door IBM. Deze heeft als codenaam “Broadway” meegekregen.

GPU:
De Graphic Processing Unit (grafische processor) van de Revolution is ontworpen door ATI. Deze heeft als codenaam “Hollywood” gekregen.

Geheugen:
De Revolution heeft 512 Mb intern Flash geheugen. Ook zal er ondersteuning zijn voor SD memory cards. Op deze manier kan het intern geheugen uitgebreid worden.

Poorten:
Er zullen geen controller poorten te vinden zijn op de Revolution, want de controllers zullen net zoals Nintendo's beide concurrenten draadloos zijn. Er kunnen maximaal zeven draadloze controllers gebruikt worden met de Revolution. Verder zullen er in totaal twee USB 2.0 aansluitingen op de Revolution te vinden zijn.

Lade:
Wat betreft de lade voor de spellen is de Revolution anders dan zijn beide concurrenten. De Revolution heeft namelijk een Self Loading Media Bay. Dit houdt in dat er geen lade uit de Revolution zal komen. Het is de bedoeling dat je de spellen in een soort gleuf stopt. Er zal ook een uitbreiding komen waarmee DVD's en andere media afgespeeld kunnen worden.

Draadloos:
Zoals eerder genoemd zal de Revolution WiFi ondersteunen. Bij de lancering van Nintendo's spelcomputer zullen er al een aantal spellen beschikbaar zijn die dit ondersteunen. Ook zullen de Revolution-eigenaren samenkomen in een soort online community waar de spellen online gespeeld kunnen worden. Ook zal er extra content voor Revolution spellen binnengehaald kunnen worden via internet.

Op dit moment is er nog niets bekend over de sterkte van de GPU en de CPU van de Nintendo Revolution. Verwacht wordt dat hierover in de komende dagen meer bekend gemaakt zal worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • et lijpste is dat je alle titels van 20 jaar nintendo kunt spelen/downen.. ook mooi is dat dit nog maar een prototype is, wat al gezegd is tijdens de persconferentie. en dat die dus NOG kleiner gaat worden. super cule dus. ook grappig vind ik dat ze controller nog steeds geheimhouden, wel het systeem maar niet de controller, HA wat een grap :P

 • Vind het allemaal toch wel wat hebben.  Alleen wil ik de kracht wel is weten.

 • Hoop binnenkort meer informatie erover te lezen. Maar als het pas op Spaceworld komt, vind ik dat ook niet zo erg..

 • wel handig als je denk ik heb ff zin om mariokart op de snes te spelen download je hem gewoon.  je kan ook je snes uit de kast halen als je die hebt

 • Nintendo mag wel eens komen met het revolutionaire, als ze nu toch bezig zijn een paar dingen prijs te geven…

 • strak uiterlijk! en lekker hoor, spellen gratizzz downloaden

 • Het ontwerp vind ik echt heel mooi. Niets meer aan doen zou ik zeggen. Toch is mij nog steeds niet duidelijk wat nou revolutionair aan dit apparaat is. 20 jaar Nintendo games downloaden is nou niet echt revolutionair.

 • je moet er natuurlijk wel voor betalen, ze bieden al die spellen natuurlijk niet gratis aan..

 • heel sterk punt Rano

 • ik denk dat nintendo nu echt een concurent is voor sony en microsoft  de gamecube kon de ps2 en xbox niet bijhouden, maar ik denk dat de revolution dat wel kan

 • de telleurstelling is groot, en dat maakt je aan het twijfelen of het allemaal wel goed komt met Ninty… Houden ze info achter omdat het kut is, of juist geweldig…  AAAARRRRRGH

 • het revolutionaire zal em in de controller liggen, mar die hebben ze nog niet laten zien

 • Hij is wel klein dat is wel mooi.

 • ik ben helemaal weg van dit model

  maar het is dus niet zo dat de revolution minder krachtig is dan de concurent?

 • Geplaatst op 17 mei 2005 om 22:36

  strak uiterlijk! en lekker hoor, spellen gratizzz downloaden

  Moet voor gedokt worden.


 • Is helemaal nog niet zeker of je ervoor moet betelan hoor..(Downoade van games)

 • Geloven mensen hier nou echt dat het revolutionaire aan dit ding het feit is dat je ouwe spellen erop kan spelen? Kom op zeg, dat is gewoon een van de online funcites, een extra.  Het feit dat ze nog niks hebben losgelaten over de controller moet toch al genoeg zeggen. Nintendo heeft nog lang niet alles verklapt dus wees niet te snel met conclusies trekken.

 • Geplaatst op 17 mei 2005 om 22:42

  Is helemaal nog niet zeker of je ervoor moet betelan hoor..(Downoade van games)

  Waarom werd daar wel naar gesuggereet in de feed?


 • Denk dat in die controllers een touch sreen zit ofzo, aka DS.

 • Ja, maar ik denk niet dat het heel duur zal zijn marcel. Lijkt me wel wat, ik heb altijd spellen als Secret of Mana (SNES) willen speelen maar helaas gaat dit spel en vele andere voor niet minder dan 50 euro weg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren