1. E3: Soul Calibur 3

E3: Soul Calibur 3

De E3 is op het moment van schrijven nog niet begonnen, maar toch hebben we de eerste gespeeld impressie. Op de Sony’s Europese persconferentie waren namelijk een aantal van hun titels speelbaar. Daarom bij deze de gespeeld impressie van het vechtspel Soul Calibur 3. De demo, want dat was het, die ik speelde beschikte over zowel een singleplayer als versus-modus. Omdat er een Amerikaan gezellig naast me kwam zitten zat er niet veel anders op dan de versus-modus te selecteren.

Helaas waren er in de door mij gespeelde demo ook maar twee personages beschikbaar, te weten oude rot Mitsurugi en nieuwkomer Tira. Vervolgens werden we in een arena gezet, die later de enige in de demo bleek. Het was een steiger aan het water, met op de achtergrond een brandende toren en hier en daar een dobberende boot. Voor PlayStation 2 begrippen oogde het zeer goed, maar in vergelijking met het tweede deel was het geen wereldschokkende verbetering. Hetzelfde kan gezegd worden van de twee vechtersbazen. De details in hun uiterlijk en de animaties waren ruim aanwezig, maar dat was in Soul Calibur 2 eigenlijk ook al zo.

Op gebied van gameplay is er niet al te veel veranderd. Het is nog steeds een vechttitel met een lage instapdrempel, waardoor iedereen eigenlijk van iedereen kan winnen. Ik vind dit zelf erg leuk, omdat het dan fris blijft. Je bent nooit zeker van je overwinning. Zo ook nu. De ene keer won ik, de andere keer de vriendelijke langharige en dikke Amerikaan. Wel kan ik me voorstellen dat veel gamers liever een vechtspel met diepgang hebben waarin de beste wint.

De winstfactor was overigens verbonden aan het personage dat wij kozen. Met Mitsurugi was je bijna zeker van je overwinning, terwijl Tira meer kanonnenvoer leek. Op zich niet gek, als je bedenkt dat zowel ik als de Amerikaan wat ervaring met het tweede deel hadden, waarbij Mitsurugi een vaak gekozen personage is. Hij is sterk, heeft een aantal aardig acties in huis en kan tegen een stootje. Tira was daarentegen iets minder sterk en kwetsbaarder, maar had haar snelheid als geducht wapen. Al zwaaiend met een dodelijke ring sprong ze van de ene kant naar de andere. Het lijkt een personage dat, als je haar eenmaal goed door hebt, best haar mannetje kan staan. Maar daar heb ik het dus iets te kort voor gespeeld.

En daarmee is eigenlijk alles van de E3-demo wel gezegd. Het probleem van Soul Calibur 3 lijkt hem er in te zitten dat hij iets te snel na het tweede deel komt. Het oogt en speelt nagenoeg hetzelfde, dus moeten de ontwikkelaars met iets anders komen. Dat doen ze in de vorm van de ‘create a character’-modus waarin je zelf een vechtersbaas samen kunt stellen. Helaas heb ik die optie nog niet kunnen testen, waardoor ik voorlopig moet concluderen dat we Soul Calibur 3 in het rijtje ‘iets te snelle opvolger’ zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Iets te snel of niet, ik haal hem zeker.

  The Legend will never die !  Soul Calibur 1 op de Dreamcast vindt ik nog steeds de beste vecht game aller tijden.

 • Inderdaad, Soul Calibur op de Dreamcast is het beste vechtspel aller tijden, zo 'n vloeiende gameplay en zo 'n mooie presentatie heb ik sinds Soul Calibur niet meer gezien. Zelfs niet na het iets mindere Soul Calibur II. Ik vindt zelf dat Soul Calibur III te snel komt en ben bang dat Soul Calibur gaat vervallen in Street Fighter / Tekken-praktijken (d.w.z uitmelkerij …) Laten we hopen dat 't meevalt en dat het een waardige opvolger is.

 • je ken wel zeiken dat het uitmelkerij is maar het zijn wel supervette spellen dus je moet niet zeuren man.  Soul Calibur 1 nlijft cker de beste hoor

 • Jammer dat er niet echt een update is qua graphics, maar eigelijk vind ik het niet echt een probleem omdat Soul Calibur II er wel erg goed uitzag op de PS2.

 • Virtua Fighter 4 ownt alles en iedereen, period.

 • T is geen gezeik dat dit te snel komt, zoals de poster al zegt, amper vernieuwingen..wel jammer. Waarschijnlijk laatik dit spel dus lekker in de rekken hangen, misschien als t platinum wordt dat ik em koop.

 • \"Het probleem van Soul Calibur 3 lijkt hem er in te zitten dat hij iets te snel na het tweede deel komt. Het oogt en speelt nagenoeg hetzelfde, dus moeten de ontwikkelaars met iets anders komen\"

  euhmmmm was dat met deel 1 en 2 ook niet het geval :P of was ik de enige die dat vond

 • soul calibur blijft een cole reeks, zla dat ook zo blijven?:P

 • Zonde dat hij, zo te zien, iets te snel komt.. maar is alsnog wel een goed spel denk ik^^

 • Ja het is gewoon en vette shit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren