1. Baldur\'s Gate: Dark Alliance II

Baldur\'s Gate: Dark Alliance II

Een held spelen in een spel, daar doen we het meestal voor. Wij spelen een spel om een land van de afgrond te redden, het kwaad te vernietigen en een schone prinses te redden. En wat krijgen we daarvoor? Geen parade, bloemen of andere prachtigheden om jou te eren. Een knuffel van de geredde prinses of een schouderklopje, waarna de held meestal vertrekt naar verre landen. Want ja, na zo’n ontvangst baal je natuurlijk als een stekker, en dat kun je maar beter in je eentje verwerken.

Baldur’s Gate: Dark Alliance II geeft de speler een duidelijke reden het spel te spelen. Als held is er maar één ding dat je beweegt. Geld, heel veel geld. En dat is een frisse insteek na al dat ‘red de prinses’ of ‘versla de kwaadaardige vampier’ gedoe. Nee, gewoon lekker wat opdrachtjes vervullen, waarna de speler beloond wordt met geld.

Aan het verhaal hoeven we niet teveel woorden vuil te maken. Er is een kwade vampier die over de wereld wil heersen. Dit verhaal speelt zich vooral op de achtergrond af, want jij bent enkel geïnteresseerd in het beleven van avonturen. Hiervoor moet je met verschillende mensen in het dorp praten, die op hun beurt vragen of je een bepaalde opdracht wilt vervullen. Als je hierin slaagt, zul je beloond worden met ervaringspunten en een flinke som geld.

Hakken en pakken

Baldur’s Gate is een lekkere Hack ’n Slash game. Het enige wat je doet, is het verslaan van de vijanden die je in de vele kerkers, kastelen en riolen tegen komt. Gelukkig heb je een ruim wapenarsenaal tot je beschikking. Zwaarden, bijlen, dolken, stokken, kruisbogen; alles is aanwezig. Elk wapen verschilt op een aantal punten. Zo zijn bijlen krachtiger, maar zwaarder in gebruik en kun je met een dolk flink vaak achter elkaar steken, maar zal dit niet al te veel schade toebrengen.

Tijdens de avonturen zul je veel voorwerpen vinden. Deze kun je zelf gebruiken, maar je kunt ze ook verkopen. Van dat geld kun je dan de wapenuitrusting verbeteren, door ze met verschillende edelstenen te bewerken. Ook is er de mogelijkheid om nieuwe wapens en kleding kopen. Dit verzamel en verbeter aspect maakte het voor mij erg interessant om met het spel door te gaan. Elke keer als er een missie volbracht werd, stond ik te popelen om mijn wapens te verbeteren.

De vijanden in Baldur’s Gate zijn lekker gevarieerd. In het begin zijn er vooral kleine trollen en ratten die geslacht moeten worden. Maar in een later stadium zijn het meer de skeletten en mummie’s die lastig zijn. Gelukkig heeft elke vijand een bepaalde zwakte, waarop hij verslagen kan worden en kom je nooit vast te zitten. Want vastzitten nadat je in een bepaalde kerker meer dan dertig minuten hebt gespeeld, dat is iets wat je liever niet meemaakt.

Genoeg te doen

Als je na twintig uur Hack ’n Slash er nog niet genoeg van hebt, dan heeft dit spel meer moois te bieden. Er zijn namelijk vijf verschillende karakters, die elk net wat anders spelen. Helaas zullen het verhaal en de opdrachten precies hetzelfde zijn, dus is het nog maar de vraag of je na al die gevechten nog wel zin hebt om het avontuur opnieuw te spelen.

Speciale aandacht is er voor de multiplayer modus. Je kunt namelijk het complete spel samen met een vriend afleggen. Op elk gewenst moment kun je ervoor kiezen een tweede speler aan het spel toe te voegen en als je vriend(in) weer naar huis moet, haal je zijn of haar karakter gewoon weg. Lekker makkelijk en wel zo leuk. Tevens is het spelen in teamverband een stuk gezelliger dan in je eentje.

Conclusie en beoordeling

Baldur’s Gate: Dark Alliance II is een uitstekende game, die na verloop van tijd wel wat eentonig kan worden. Tijdens het spelen ben je alleen maar bezig om van de ene verslagen vijand naar de andere te lopen. Gelukkig maakt het verzamel en verbeter aspect veel goed, met als gevolg dat je hele dagen achter elkaar dit spel speelt.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Oogt mooi
 • Uitgebreid wapensysteem
 • Multiplayer mode
 • Minpunten
 • Saai verhaal
 • Kan eentonig worden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Pluspunten: + Oogt mooioogt mooi? na dat vind ik dus echt niet… imo is 2d echt passé

 • 2D?

  Hallo, alles in die game is 3D hoor. De camera hangt er alleen schuinboven.

 • best vermakelijke game….ik heb de demo gespeeld

 • wel aardige game, maar twintig uur speeltijd is wel onzin eigenlijk, je kan het veel sneller uitspelen

 • Het verschilt per speler hoe lang je erover doet…………….. ik denk dat IG het gemiddelde heeft geschat.

 • Lijkt me wel een toffe game, alleen wat weinig vernieuwing t.o.v deel 1. Het is eigenlijk meer, gewoon meer van hetzelfde! Maar daardoor niet minder leuk…

 • Dit is 1 van de vreedste games ooit, egt heel veel tijd in gestoke toen ie net uit was!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren