1. E3: Nintendo stand

E3: Nintendo stand

Nintendo en Sony vulden net als vorig jaar bijna de hele West Hall van het Convention Center. Beiden pakten zoals het hoort weer groot uit, met de grootste drukte bij Nintendo. Net als vorig jaar waren er rijen om iets speciaals te zien (Legend of Zelda dit keer), met wachttijden van minimaal een uur. Jelle was eens op de stand toen er een rij van bijna drie uur stond, geen pretje voor de meeste mensen, maar blijkbaar is Zelda zo hot dat de meeste mensen het er voor over hadden. Ook qua uiterlijk leek de stand zo verschrikkelijk veel op die van vorig jaar. De grote pilaren met een soort projectie van spelpersonages waren aanwezig en het grote scherm met daarop trailers was overweldigend.

Qua versiering viel het verder allemaal wat tegen, wel waren er voldoende demopods en zorgde Nintendo voor wat extra’s zoals Bongo’s van Donkey Konga, een microfoon bij Odama en een stel dansmatjes bij DDR Mario Remix. De stand was in het algemeen op te delen in een DS-gedeelte en een GameCube-gedeelte. Bij het Nintendo DS gedeelte was een downloadlocatie om daar demo’s zoals Elektroplankton en Meteos te downloaden naar je DS. Een leuk initiatief. We zouden dit graag volgend jaar nog uitgebreider zien, omdat het wachten bij pods toch een beetje gaat vervelen.

Nintendo GameCube

Door Kris

De grootste publiekstrekker van Nintendo was zoals eerder vermeld The Legend of Zelda, dat achter gesloten deuren getoond werd. Het grote publiek kon deze demo uitproberen, maar moest dan wel vaak enkele uren in de rij staan. Jelle kon gelukkig via een achterdeurtje naar binnen en schreef zijn bevindingen hier op. Eén keer wachten betekende overigens wel direct een uur spelen, omdat het vier verschillende Zelda-demo’s betrof. Dat maakt het wachten toch wel iets logischer.

Voor de rest was het op de openbare stand ook gewoon erg druk. De rijen met pods van Nintendo zelf waren druk bezocht, en journalisten werden vaak naar voren gesleurd en kregen ze voorrang. De drukste demopods waren die van Battalion Wars en Odama. Die eerste is ook genomineerd door 1UP als beste GameCube-titel en de demo daarvan was ook redelijk uitgebreid. Spelers kregen de kans twee verschillende levels te spelen, eentje in het bos en de andere in de sneeuw. Ook erg uitgebreid was Geist, het schietspel dat nu al voor de derde keer achtereenvolgend (!) op de E3 aanwezig is. In deze demo was het ook mogelijk twee levels te spelen. De eerste was om de verschillende elementen uit te proberen en de tweede leerde je deze in de praktijk te gebruiken. Vooral één van de baasgevechten in de demo was geniaal, maar daar lees je meer over in de impressie die nog volgt.

Odama, die we al eerder noemden, blonk uit door het gebruik van de microfoon. Met deze microfoon moeten de troepen bevolen worden bepaalde dingen te doen. Er zijn een aantal kreten die je kunt gebruiken om dit te doen. De controller gebruik je om te flipperen, dat is eigenlijk het echte spelelement. De verschillende E3-bezoekers vonden het in ieder geval erg interessant en schreeuwden er op los. Ook erg actief waren Donkey Konga 2, door de bongo’s, en Dance Dance Revolution Mario Mix met de dansmat. Die dansmat werd overigens voornamelijk gebruikt door de verschillende Nintendo-medewerksters. Dansen in het openbaar blijft toch een beetje eng voor veel gamers.

Met Mario Party 7, Super Mario Strikers en Super Mario Stadium: Miracle Baseball was Mario zelf erg duidelijk aanwezig. Vooral de twee sporttitels kregen veel bekijks en zagen er goed uit. Verwacht binnenkort sowieso een impressie van Strikers, de voetbaltitel. In Miracle Baseball heeft Nintendo geprobeerd via allerlei foefjes de sport honkbal toegankelijk te maken voor het grote publiek. Laten we hopen dat dit ook aanslaat in Europa.

Tot slot was de aloude franchise Fire Emblem nog speelbaar van Nintendo zelf. Deze titel lijkt alles in zich te hebben om een hele grote te worden, en ook daarvan kun je binnenkort een impressie verwachten. Tot slot waren er nog enkele titels van andere uitgevers speelbaar op de Nintendo-stand, waaronder de nieuwe Harry Potter (EA) en Shadow the Hedgehog (SEGA). Voor GameCube-eigenaren is er het komende jaar nog voldoende te spelen, al was de stand vorig jaar waarschijnlijk toch iets beter. Bijvoorbeeld door Metroid Prime 2, Paper Mario 2, Pikmin 2 en Resident Evil 4.

Nintendo DS

Door Jelle

Naast de GameCube en de Game Boy Micro was er op de Nintendo stand ook aandacht voor de Nintendo Dual Screen. Er stonden een stuk of dertig pods met zo’n beetje alle spellen die de aankomende tijd voor de Dual Screen uit komen. Meest belangrijke titels hier waren Advance Wars: Dual Strike, Splinter Cell: Chaos Theory, Lost in Blue, Electroplankton, Scratch! Viewtiful Joe en Snowboard Kids DS.

Advance Wars leek erg veel op zijn GBA-broertje, met als toevoeging de DS-functionaliteiten waarbij het touchscreen als een geschenk uit de hemel lijkt, en een nieuwe tank. Splinter Cell zag er voor DS-begrippen prachtig uit, maar gaf wat problemen met de besturing. Lost in Blue en Electroplankton heb ik zelf helaas niet gespeeld, vanwege het feit dat ze telkens te druk bezet waren. Een spel wat ik erg leuk vond was Scratch! Viewtiful Joe. In plaats van Joe’s bekende krachten als slow, fast-forward en zoom is het nu mogelijk om de wereld door midden te snijden. Vervolgens kun je het bovenste gedeelte naar links of rechts schuiven om daarna een aantal puzzels op te lossen. Klinkt wazig, maar misschien dat het volgende voorbeeld het duidelijker maakt. Linksonder in het level staat een spuitende water kraan, terwijl er rechtsboven een vuurtje brandt. Joe moet op het platform waar de brand bezig zijn. Wat doe je? Je raakt het touchscreen aan, brengt het vuurtje naar links, boven de spuitende kraan, waarna het vuur dooft. Vervolgens kan Joe zijn weg vervolgen.

De echte topspellen van Nintendo voor de Dual Screen kregen een apart plaatsje op het podium. Daar tegenover was een klein standje waarin de spraakcommunicatie-mogelijkheden van de DS en Nintendogs werden gepresenteerd. Op het podium zelf was er aan de linker kant een Metroid Prime: Hunters ruimte ingeruimd om de multiplayer-mogelijkheden van het spel te testen. Ik heb het even gespeeld en het was best leuk om het spel met acht man tegelijk te spelen. Toch is het Mario Kart DS waar we vooraf al naar uitkeken. Dat had Nintendo ook door en het zette de multiplayer-versie van het spellen in het midden van de stand. Er was zelfs een heuse competitie waar acht spelers tegelijkertijd aan mee konden doen. De winnaar van elke race werd beloond met een leuke Mario Kart-action figure. Ik heb twee keer mee gedaan en beide keren lag ik in de laatste rond flink voor. Helaas kreeg ik beide keren een blauw schild op mijn kop, waardoor ik met de finish in zicht net ingehaald werd. Zeer frustrerend, maar de heerlijke ervaring maakte veel goed. De tien minuten die je er voor in de rij moest staan (het was best druk) waren het dan ook zeker waard.

Tegenover Mario Kart DS was het allerbeste spel van de stand te vinden. Huh, iets beters dan Mario Kart DS? Ja, maak kennis met New Super Mario Bros., het beste Mario-spel sinds Super Mario Bros 3. Het spel combineert de moves uit de 3D Mario spellen met de sfeer van de 2D-titels. Beide schermen worden overigens op een leuke manier gebruikt. De bovenwereld speelt zich op het bovenste scherm af en als je via je een warppipe naar beneden gaat, verschuift de actie naar het onderste scherm. Vernieuwend en leuk, waar ik in mijn gespeeld impressie uitgebreid op terug ga komen.

Andere titels op het podium waren Meteos, Mario & Luigi 2 en Metroid Pinball]. Reden genoeg om een paar uurtjes op de stand door te brengen. Het enige wat ik eigenlijk gemist heb was een leuke aankleding. Het oogde namelijk een beetje kaal. Voordeel daarvan was dan weer dat er veel Nintendo-fans hun ding konden doen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • cool eindelijk eens mario een beuk op zijn grote lelijke hoofd geven!!:p:p:p lijk me echt leuk alleen heb ik geen gc

 • Beetje laat niet deze Nintendo rubriek?

  De E3 is al 2 dagen geeindigd.

 • Beetje laat niet deze Nintendo rubriek?

  De E3 is al 2 dagen geeindigd. Dus…. jij denkt dat dit artikel schrijven het enige is wat ze hoeven te doen? En tsja, beter iets later dan niet he. Maargoed 2 dgn later man! shit, ik zou het ook niet lezen! :x :o

 • Darthmaster, denk je dat er overal tijd voor is?

  Er komen tientallen nieuwsberichten uit er moeten collums geschreven worden & specials etc.  Open zelf een gamesite als je het beter en sneller kunt.


 • Nintendo deed het erg goed deze keer imo

 • En de Game Boy Advance? Die was toch ook wel aanwezig neem ik aan ??? Waarom wordt daar niets over verteld? :S

 • GBA had mariotennis, gba micro, dkc3 en dat was het wel zo een beetje :)

 • @koekiemonster, je vergeet Fire Emblem:The Sacred Stones;)

 • Nintendo returns!!!!!!!D8 dat ik mijn GC met de handvat wel uit mijn raam kon gooien gelukkig zag ik gelukkig pagina net. Nee Nintendo wrom doen jullie mij dit aan. Heb PSP moet ik nu ook nog NDS kopen zulke fucking goeie games

 • beste review van een E3 stand dit jaar, imo! :P  logisch dat het zolang duurde voordat die verscheen ;-)

 • zozo er waren veel standjes op de E3 ;-). Ik ben niet zo'n ninti fan maar ik vond mario altijd wel leuk. Mario party lijkt me wel grappig

 • Geen Sonic Rush in de samenvatting? Daar heb ik een filmpje van bekeken en dat ziet er echt indrukwekkend uit. Er wordt naadloos tussen 2D en 3D geswitcht, echt enorm cool. DS had kick-ass lineup, dat werd btw ook tijd.

 • leuk geschreven, en weer veel om naar uit te kijken!

 • Wou dat ik erbij was

 • Wie niet …

 • @ dark_jonny  Mijn moeder.  lol • @Guest:  http://robert.host-masters.net/vids/e3-2.mov  Echt indrukwekkend, vooral de bossbattle. En ik ben niet eens Sonic-fan. • Leuk artikel. Lijkt me echt vet om op zo'n Nintendo stand rond te lopen.  Dance Dance Revolution Mario Mix word een hele toffe (hoop ik)

  Na weken lang Dance Dance Revolution op de PS2 te hebben gespeeld ben ik verslaafd aan dit soort spellen  Fire emblem moet ik ook hebben. Zowel deel 2 als voor de GBA als de Cube versie.  En natuurlijk de vele toppers voor de DS


 • Gesit lijkt me rete gaaf!

 • man die nacy van snowboard kids ziet er goed uit voor iemand die op de 64 er nie goed uit zag

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren